Hae
Liina Beth

Ensimmäiset hetket Oliverin kanssa

Poju saapui perheeseemme siis tiistaina 14.10.2014 klo 16:03, menimme sairaalaan aamulla ( n. klo 10 ) tulevan Mofan ( isäni ) kyydillä.

Sisään päästyämme synnytysosastolle, menimme seurantahuoneeseen jossa mitattiin supistukset ja kuinka paljon oli auki. Tämän jälkeen siirryimme välittömästi synnytyssaliin. Kätilö kysyi että haluaisinko mennä kylpyyn ja se kuulosti siihen kohtaan todella hyvältä. Vähän ajan kuluttua kätilö tuli kertomaan että synnytyslääkäriltä oli tullut käsky ettei saa mennä kylpyyn ja lapsivedet on puhkaistava. Olimme siinä kohtaan J:n kanssa että mitä tämä nyt mahtaa tarkoittaa, niin synnytyslääkäri tuli kertomaan että kun olin siinä käyrillä niin joka supistuksen aikana pojun syke laskee ( niin yleensä käy jos napanuora on kaulan ympäri ). Olimme koko ajan siellä seurattavana, synnytyssalissa oli aina joku.
Sen muistan että alimmillaan sykkeet pojulla oli 50. Koko ajan meille kerrottiin että missä mennään. 

Kun vedet oli puhkaistu sain ilokaasua ja klo. 13 pyysin epiduraalin, alkoi olemaan jo sen verran tuskaista. Puolentunnin välein otettiin verikokeet Oliverin päästä ja seurattiin stressitasoa. Synnytyslääkärikin kirjoitti sektio-paperit valmiiksi, että jos tarvitsee leikata poika kiireellisesti ulos, kätilö oli silti sitä mieltä että yritetään vielä.
Klo 15:00 olin täysin auki, ja siitä se sitten lähti. Ponnitusvaihe kesti 18 min. Kun poika tuli maailmaan niin J leikkasi napanuoran ja kätilöt sanoivat että erittäin lyhyt napanuora aiheutti sykkeen laskun, mutta ei se ollut siis mitään vakavaa! 🙂 Oliver oli 10 pisteen poika vaikka niin pieni olikin.

Oliver syntyi mitoilla 49,50 cm, 2750 g ja pipo 34,5 cm <3 oli pieni mutta senkin edestä rakas!
Kun poitsu syntyi ja kerrottiin mitat, jopa naurahdin koska meidän suvussamme kaikki vauvat ovat syntyneet huimasti yli 4 kiloisena, mutta meidän poitsu oli niin kovin pieni.

Meidän onneksemme saimme toivomamme perhehuoneen, että J sai olla myös meidän kanssamme sairaalassa. Siitä oli paljon apua että J oli siellä, vaikka enemmänkin henkistä apua kuin fyysistä, toisaalta mitään muuta en kaivannutkaan! Olin onnellinen ettei minun ja pojun tarvinnut jakaa huonetta jonkun toisen äidin kanssa. Että oli perhehuone kyllä rahansa arvoinen.
Vaikkei se nyt niin kummoinen ollut mutta hoitopöytä, amme, 2 kpl sänkyä, telkkari ja OMA vessa/suihku 😀

Oliver syntyi tiistaina ja perjantaina pääsimme kotiin, toki hoitava kätilömme olisi pitänyt meitä vielä lauantaihin. Oli vähän heittoa verensokereiden kanssa ja bilirubiini arvotkin oli nousseet syntymästä, ainoa ehto oli että pääsimme perjantaina kotiin oli se että neuvolatäti tulee maanantaina käymään. Soitimme välittömästi neuvolatädille ja soveimme kotikäynnin maanantaille ( 20.10.2014 )

Tässä kuvassa on jo kotiinlähtö vaatteet päällä, niillä myös Oliverin eno on saapunut kotiin vuonna 2006, jatketaan perinnettä käyttämällä kyseistä pukua.

Mofa tuli hakemaan meidät sairaalasta ja ai kauheeta kun jännittikin, osaammeko nyt hoitaa pientä nyyttiä ihan yksin, mitä jos tulee jotain, miten Huugo ottaa poitsun vastaan, ajatuksia sekä kysymyksiä pyöri miljoona päässä.

Kerron kotiin saapumisestamme jossain kohtaan lisää!

<3 :lla Liina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *