Hae
Liina Beth

Ensimmäiset maistelut ja ajatuksia imetyksestä

Kirjoitan nyt vähän ”myöhässä” kyseisestä asiasta, mutta tässä on ollut vähän kiireitä, ettei ole ehtinyt koneelle istumaan ja kirjoittelemaan blogia tai paljoa muutakaan. Tätä tämä vauva-arki välillä on ettei kaikkea ehdi tekemään.

Kävimme 4 kk:s neuvolassa tuossa viikko sitten ( vaikka Oliver täyttää 4 kk tämän viikon lauantaina ), niin juttelimme kiinteistä ja maistatteluista. Täysimetyshän on tavoitteeni, mutta en ole ollut niin ehdoton sen suhteen vaan että on Oliver ollut hoidossa ja saanut korviketta, mutta korvike ei maistu niin hyvin kuin tissimaito. Täysimetystä suositellaan 6 kuukautiseksi, mutta neuvolassa suositeltiin maistattelemaan perunaa, porkkanaa ja bataattia yms 4 kuukautisena. Niin sunnuntaina 8.2 maisteltiin perunaa ensimmäisen kerran.

Keitimme ainoastaan yhden perunan ja muussattiin se tissimaidolla soseeksi.


Ensimmäinen lusikallinen!

Loppupeleissä peruna olikin ihan hyvää. Annoimme muutaman lusikallisen ja joku päivä sitten vähän lisää.

Mitään vatsavaivoja peruna ei aiheuttanut Oliverille.
Vaikka vähän perunaa ollaan maisteltu jatkamme imetyksellä.


Mietteitä imetyksestä

Imetys yleensä nostaa tunteita äitien kesken, se on mielestäni kaikkien oma valinta mitä tekee. Se ei meidän elämää liikuta jos joku ei halua imettää, imettää osittain tai imettää kokonaan. Monet ihmiset ovat korvikevastaisia, mutta kyllä lapset silläkin kasvaa. Tietenkin vauva saa vastustuskykyä tissimaidosta mutta miksi ihmiset ovat sitten niin huonoja jos he antavat korviketta?
Meillä meni alussa pitkä tovi, ennenkun saimme imetyksen sujumaan Oliverin kanssa, käytimme rintakumia ja silti se alussa ahdisti, nykyään se on vain niin helppoa ja mukavaa. Alkutaipaleella oli luovutusta jo ilmassa ja se ei ollut kaukana, ainoa asia minkä takia jaksoin yrittää oli kun valitin meidän facebook-ryhmässä että imetys ahdistaa yms, niin yksi M kirjoitti yksityisviestillä todella pitkän tsemppariviestin ja sen ansiosta jaksoin vielä yrittää. Kiitos kuuluu M:lle ! <3

Mielestäni silti imetyksestä ei kerrottu tarpeeksi neuvolassa, itselläni oli sellainen mielikuva että kun vauva on täällä niin se vaan tulee luonnostaan, mutta EI,  ei se mennytkään niin. Siinä oli kauhea opetteleminen ja maito ei heti noussut ( se nosti vain stressitasoa ). 

Alussa oli myös se että toisaalta häpesi imettää, en halunnut esitellä tissejäni, vaan aina kun oli esim vieraita niin menin makuuhuoneeseen imettämään Oliveria, nykyään taas se on ihan sama, sehän on ihan normaalia?

Jos imetys ei suju heti, älkää luovuttako! Se palkitaan vielä jossain kohtaan! Rankimmat hetket imetyksessä on tiheän imun kaudet, joista myöskään itselläni ei ollut tietoa, mutta kyllä nykyään on mukava upottautua pariksi iltaa telkkarin ääreen ja passauttaa J:tä tuomaan juomaa ja ruokaa 😉

<3:lla LiinaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *