Hae
Liina Beth

Raskauskuvina ja kertomuksena

Tästä kaikki lähti 11.2.2014
Varhaisultra rv 6 + risat

Ajattelin seuraavaksi laittaa teille lukijat kuvia raskausajasta sekä vähän kertoa raskaudestani.
Oliver on esikoinen kaikille, myös isovanhemmille, isoisovanhemmille ja tietysti meille vanhemmillekin. Tämä aika oli unohtumatonta aikaa, mutta ei se pelkästään ruusuilla tanssimista ollut.
Kun testi näytti positiivista, en tiennyt mitä tehdä. Tulin töistä lounastauolla kotiin ja ajattelin huvinvuoksi tehdä testin. Menkat tulivat aina +/- 5 päivää ja en ollut täysin varma et oliko ne nyt myöhässä vai miten.

Ultrassa syntymäpäivänäni 10.4.2014


Eka tekemä testini oli sellainen perus viivatesti ja siihen tuli heti kaksi viivaa, en olisi ikinä uskonut. Olin ihan hämilläni ” ai mää vai?”. Soitin J:lle töihin ja se ei tietenkään ehtinyt vastamaan, mietein et mitä nyt teen, pakko tästä jollekulle on soittaa ja kertoa. Laitoin ystävälleni Merville viestiä ” Tein testin ja se näytti kahta viivaa 😮 ” vastauksena tuli ” Ai minkä testin?!?!?!? ”

Kyllähän Mervi sen tiesi, mutta ei ihan heti olisi minusta uskonut. Sain suuren tsemppauksen häneltä.
Kun palasin lounastauolta töihin päässäni pyöri kaikki muut asiat kuin työasiat, J:lle laitoin viestiä ” Et ikinä arvaa mitä nyt on tapahtunut ” vastauksena sain ” Mitä Huugo nyt on tehnyt ? ”

rv 25 + risat
rv 36 + risat

Huugohan oli ollut meillä kuukauden ja sinä aikana repinyt postilappuja ja vähän tehnyt pikku tuhoja. Vastasin
viestiin ” tein positiivisen testin ”, vastaus tuli välittömästi ” IHANAA !!! <3 ”. Se sai hyvänmielen.

Samana päivänä kerroimme tuleville isovanhemmille myös, vaikka niin alussa oltiin, mutta jos kesken olisi mennyt, niin olisimme sitten saaneet tukea tarvittaessa!
Ensimmäinen ajatus oli että tämä oli hienoa ja ihanaa, mutta myöhemmin tuli pelko tulevasta. ” Osaanko olla hyvä äiti? Mitä jos joutuu työttömäksi? Mitä jos, mitä jos? ”
Eihän meillä olleet huonot olosuhteet. Tästähän me puhuimme jouluna 2013, että annetaan tulla jos tullakseen. Ensimmäisestä kierrosta se tärppäsi, piti olla vain onnellinen että meille suotiin lapsi näinkin nopeasti. Olin jotenkin varautunut odottamaan lähemmäs vuoden.

Aika nopeasti aloimme katselemaan uutta asuntoa, koska silloisessa asunnossa ei ollut edes pesukonepaikkaa ja putkiremonttikin oli tulossa tammikuussa 2015. Meidän kriteerimme oli että olisi maantasalla ( oma piha olisi ollut plussaa ), vähintään 3 h + k, tarpeeksi iso lavuaari kylpyhuoneessa. Löysimme silloisen unelmien asunnon Väinölästä, 4 h + k + terassi/parveke + sauna 94 m2. Se oli muutama vuosi sitten tehty yleisistä tiloista tehty asunnoksi. Tässä asunnossa asuimme 6 kuukautta kunnes muutimme tähän paritaloon ( kun Väinölän asunto myytiin ). Eli viime vuonna muutimme 2 kertaa.

Vointini oli suurimmaksi osaksi niin hyvä, että alkuraskaudessa ”unohdin” välillä olevani raskaana. Pahoinvoinnista en kärsinyt, ainoastaan loppuraskaudessa närästyksestä tuli ikävä seuralainen. Selkäkipeytyi + 30 viikolla ja helteet kiusasivat silloin, jäin sairaslomalle viikolla 33. Selkä ei kestänyt enään istumista ja liitoskivutkin alkoi olemaan todella tuskaisia.

Pelkopoli käynneistä kirjoitan oman postauksen. 🙂rv 39 +1 ( 5 päivää ennen syntymistä ) 
Viikko synnytyksestä !


Ja nyt reilu 5 kk synnytyksestä
<3:lla Liina


2 kommenttia

  1. Tania kirjoitti:

    Olipa kivaa ja mielenkiintoista lukea tämä teksti. Sinä olet palautunut kyllä kuvien mukaan hyvin 🙂

  2. Liina kirjoitti:

    Mukava kuulla että oli mieluinen teksti ja kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *