Hae
Liina Beth

Netissä tutustuttu.

Miten internet näkyy päivittäisessä elämässä?
Sehän on kaikkialla, se on nykypäivää, siitä on apua ja iloa, mutta paljon pahaa ja kamalaakin.

Kun aloin odottamaan Oliveria, eikä moni asiasta tiennyt niin alkoi kaipaamaan vertaistukea muilta, ketkä olisivat ihan samassa elämäntilanteessa kuin itse. Neuvolassa oltiin puhuttu www.vau.fi – sivustosta, että se on neuvolatätien ylläpitämä nettisivusto ja sieltä löytyy myös foorumi. Sinne rekisteröidyin ja etsein oikean laskettuaika-kuukauden, sieltä löytyi lokakuu 2014, siellä tuli kirjoiteltua jonkin verran kun lisättiin Facebookissa salaiseen ryhmään lokakuiset 2014 ( en kirjoita oikeeta nimeä ). Sitä ryhmää ei löydä vaikka etsisit. Se pidettiin alusta lähtien pienenä ryhmänä, jonne on helppo sitten kertoa murheita ja kysyä ”tyhmiä”.

Siitä on ollut hyvin suuri apu alusta asti, kun on muitakin ketkä ovat samassa tilanteessa ja ei aina ystäville halunnut jutella raskaudesta ja tulevasta.

Ehkä jopa tuleva isä J sai välttää pahimmat angstipurkaukset, jotka sait purkaa kirjoittamalla Facebookin lokaryhmään.
En tiedä mitä odotusajasta olisi tullut jos ei olisi ollut ns. tukiryhmää facebookissa. Onhan ystäväpiirissä lapsia ja tukiverkostoa, mutta on ihan erilaista keskustella muiden odottavien kanssa kuin ystävien kanssa. En silti väheksy ystävien ja läheisten tukea! <3

Että te ketkä odotatte, varsinkin esikoista, suosittelen liittyä Facebookissa oman kuukauden ryhmään, koska siitä on todella paljon apua! Myös on ollut synnytyksen jälkeenkin.

Oliverit ! 


Tammikuussa 2015, meillä oli treffit Järvenpäässä. Paikalla olivat 4 lokamammaa ja heidän vauvansa, uskomatonta mutta totta, vaikka olit heidän kanssaan ainoastaan netissä keskustellut, niin tiesi suurinpiirtein millaisia ihmisiä odottaa tapaavansa, he olivat juuri sellaisia joita oli kuvitellutkin.

Lapsimessuilla tapasimme lokamammojen kanssa uudestaan ja varmastikin tässä piakkoin taas!

Instagramissa ollaan Oliverin kanssa tutustuttu muutamaan äitiin ja poikaan. Viime lauantaina kävimmekin tapaamassa ensimmäistä kertaa Anniinaa ja Oliveria. Heti tiistaina kävimme uudestaan kun isoäitini halusi kyydin Tampereelle tapaamaan ystäväänsä, niin käytimme sen ajan sitten hyödyksi, kävimme kahvittelemassa jälleen. 

Yleensä nämä internet-tuttavuudet ovat yllättäneet positiivisesti ja haluaakin tavata uudestaan! En vaihtaisi mihinkään, kyllä tätä nykypäivää. Tosin siinä kyllä huomaa miten usein ihminen istuu koneella, rämpyttää puhelintaan tai on tabletilla. 


Valitettavasti Oliverin kanssa matkustamisesta on alkanut tulla pikkuisen haasteellista, kun ehkä nukkuu alussa tunnin mutta sitten loppumatkan huutaakin. Olemme aina yrittäneet ajoittaa autolla matkustamisen päiväunien aikaan, mutta siltikään se ei ole varmaa että miten kauan Oliver tykkää nukkuu autossa. 
Tämän takia on mietinnässä vielä että milloin lähdemme seuraavaksi äitiäni tapaamaan Järvenpäähän ja samalla treffaamaan lokamammoja! 
Olemme J:n kanssa mietitty että johtuisiko tämä siitä että Oliverilla on selkä menosuuntaan vai onko vähän turhan ahdasta ( Oliverilla ottaa jo jalat kiinni takapenkkiin ). 

Turvaistuin tulee olemaan meidän hankintalistalla seuraavana ja se on todellinen viidakko, erilaisia merkkejä ja malleja löytyy vaikka muille jakaa. Mutta näistä ihan ikioma postaus pian! 


Viikon mittainen nettikielto puhelimessa, ei kuulostaisi ollenkaan huonolta idealta. Kävisi ainoastaan tietokoneella netissä. Huomaisi kyllä varmasti miten paljon sitä käyttääkään puhelintaan netissä. 
Onnistuisiko tämä sinulta?

<3:lla Liina

3 kommenttia

  1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

    Nettiriippuvainen ilmoittautuu! 🙂 Ei onnistuisi täällä! 😉

  2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

    Olisi kyllä kieltämättä ihan mielenkiintoista kokeilla, voisi vaikka tehdä sellaisen haasteen 😉

  3. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

    Ei onnistuis täälläkään netittömyys 😀 itse kans Facebookissa ryhmässä ja se on kyllä ihan huippu! Sen lisäksi on tosi kiva kun bloggaamisen kautta on löytynyt juttukavereita näistä mamma asioista 🙂 on se vertaistuki vaan niin tärkeää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *