Hae
Liina Beth

Vaatteiden käytännöllisyys

Onko täällä paljon äitejä jotka hamstrasivat vaatteita, mutta ei ole koskaan niitä käyttänyt?

Oliver on meidän esikoinen joten kaikkea ei voinut tietää etukäteen. Hamstrasin odotusaikana pieniä kivoja vaatteita ja paljon, pääsääntöisesti kirpputoreilta. En tiennyt ettei tule käytettyä kuin vain ja ainoastaan käytännöllisiä vaatteita. Mitkä sitten ovat niitä käytännöllisiä vaatteita?

  • Kietaisubodyt ( napeilla )
  • Collegehousut
  • Velourhousut
Noilla vaatteilla menimme koot 44 – 56. Ensimmäiset farkut ja tavalliset bodyt tuli käyttöön vasta 62 – koossa. Kyllä, kaikki tavalliset bodyt tuli käyttöön vasta kun siirryimme käyttämään 62-koon vaatteita, reilu 2 kk iässä. Me emme käyttäneet ainoitakaan potkuhousuja tai puolipotkuhousuja, ne ei mielestäni ollut käytännöllisiä, varsinkaan kun sukat pysyivät Oliverin jalassa jo pienenä.
Kun Oliver syntyi hän oli ainoastaan 2750 g ja 49,5 cm, joten hän hukkui 50-56 koon vaatteisiin. Onneksi Lindex myi silloin ainakin liikkeessä 44-koon bodeja. Ennen Oliverin syntymää luulin että vain keskoset käyttävät 44-koon vaatteita, huvittaa näin jälkeen päin että miten kaikkea sitä luulee.
Monet tutut olivat sanoneet ettei kannata kauheasti ostaa 50-koon vaatteita, kannattaa melkeinpä suoraan ostaa 56-kokoisia vaatteita. Näin olimme tehneet, ja voi poika parka kun hukkui ensimmäisenä kotiutumispäivänä vaatteisiin.

Kuulostankin ihan kamalalta, mutta emme käyttäneet äitiyspakkauksen vaatteita, harmittaa ettei tullut otettua sitä rahana, se haalarikin olisi voinut ehkä olla sopiva kuukauden päästä? On silti hienoa että Suomessa on tällainen äitiyspakkaus, joista pääsee alkuun. On peittoa, pussilakanasettiä ja lakanaa yms. Sehän on muutenkin totta, ettei kaikki kuosit ja vaatteet voi kaikkia miellyttää. 
Tottakai se tunne kun postilappu saapui kotiin jossa ilmoitettiin äitiyspakkauksen saapuneen postiin. Se oli kyllä sanoin kuvaamaton! Ihanaa niitä vaatteita oli hypistellä ja tutkia mutta ne kävi vaatekaapissa, mutta koskaan ei tullut käyttöön asti.

Nyt olemme käyttäneet muutaman kuukauden 68 kokoisia vaatteita ja varmaan pikkuhiljaa siirrytään 74 kokoisiin. Nyt käytämme kaikinpuolin kivannäköisiä vaatteita. Enää vaatteiden ei mielestäni tarvitse olla niin käytännöllisiä pukea, kun Oliver kantaa päätänsä ja sitä ei tarvitse niinkään varoa, mutta sen verran käytännölliset vaatteet kumminkin pitää olla että niissä on mukava liikkua, kun nyt aletaan liikkumaan eteenpäin, taaksepäin ja ympäri.
Vieläkin pidämme bodyä, housuja ja sukkia, en ole nähnyt tarpeelliseksi käyttää paitoja. Yrittänyt kylläkin mutta ne aina nousee ylös ja ovat jotenkin meille epäkäytännölliset.

<3:lla Liina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *