Hae
Liina Beth

Iso paha päiväkoti.

Mitä sitä hankkia lapsia jos meinaa laittaa ne heti päiväkotiin kun vanhempainloma loppuu?”
” Kyllä aina pitää pystyä pihistää sen verran että pystyy olemaan kotona kunnes lapsi on 3-vuotias”

Noita lauseita kuulen aina silloin tällöin, vasta kysymys ”mitä jos ei halua olla kotona?” 

On paljon äitejä joilla seinät kaatuu kotona ja kaipaa työelämään, sitä sosiaalista elämää. Sitten tuleekin kysymys joltakin ”mitä sitten hankkii lapsia jos ei halua olla niiden kanssa?”.
Sitäkö se meinaa ettei halua olla lastensa kanssa jos haluaa käydä töissä?
Mutta on myös niitä äitejä jotka eivät halua elää isännän siivellä ja myös niitäkin ketkä eivät missään nimessä laita lapsiaan päiväkotiin. Jokainen äiti varmasti tekee oikean päätöksen, itse ainakaan en mitenkään mollaa niitä äitejä jotka haluavat olla kotona. Itse henkilökohtaisesti en varmastikaan jaksaisi olla kotona kunnes Oliver on 3-vuotias ja tekeekö tämä minusta huonon äidin?
Äitiys on sellainen asia jota on helppo kommentoida ja haukkua, kun MINÄ olen paras äiti. Niin olemmehan parhaita äitejä omille lapsillemme. Tästä kilpaillaan usein. Kuka on paras äiti?

Mutta ne asiat sikseen. Me saimme soiton muutama viikko sitten että meidän Oliver on saanut päiväkotipaikan Porin ruotsinkielisestä. Oliver aloittaa siis syksyllä päiväkodin, ihan hirveää ajatella että on se jo niin iso poika. Ryhmän koko 11 lasta, joista kaikki on harvemmiten paikalla samaan aikaa.

Nyt syksyllä aloittaa 7 uutta lasta siellä ja meidän Oliver on kaikista nuorin lapsi joka on koskaan aloittanut siellä ( pikkuisten ryhmä on ollut vasta muutaman vuoden ). Sen verran saamme kesälomilla ja isyysvapaalla siirrettyä aloitusta, että Oliver on 2 viikkoa vajaa vuoden ikäinen. Parempi sekin kuin että lapsi on 9 kuukautta, mutta on oikeasti sellaisiakin perheitä joilla ei ole mahdollista siirtää kesälomilla yms aloitusta. Niin ei heitäkään saa tuomita sen takia.

3.6.2015 meillä on tutustumispäivä päiväkodissa, jolloin tutustumme heidän päivärytmiin ja hoitajiin ja paikkoihin. Siihenkään ei ole enään kuin kuukausi aikaa, hui että! Oliver täyttää 2 viikon päästä jo 7 kk, nyt ehkä ymmärrän sen sanonnan, että nauti äitiyslomasta, se menee nopeasti. Todellakin se on mennyt nopeasti!

Viime yö oli jo ihan normaali, lääkkeet auttoivat Oliveria ja tänään päivä ollut ihan normaali, kävimme vappubrunssilla J:n, Oliverin, mummin, Japen ja Japen tyttären ja hänen miehensä kanssa. Siellä jaksoi istua sylissä ja vähän maistella leipää ja osallistua keskusteluihin. Mukavaa vapun jatkoa kaikille!


P.S Meidät löytää myös Facebookissa, Oliver teki meistä perheen – saa käydä tykkäilemässä ! 


<3:lla Liina

4 kommenttia

 1. Meri Lehtonen kirjoitti:

  Tänään ehdin perehtyä blogiisi tarkemmin mitä minun on pitänyt tehdä jo hetki sitten, mutta aika on ollut viime viikkoina kortilla! 🙂 Todella mukavan oloinen blogi ja kiva, että täältä löytyy äitejä joilla on samanikäinen lapsi! Liityin seuraamaan teidän arkea! 🙂

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Kiitos ja tervetuloa seuraamaan blogiamme! 🙂
  Se on kyllä kiva kun löytää sellaisia äiti-blogeja joilla on samanikäinen lapsi! 🙂

 3. Anne kirjoitti:

  Jokaine tekee oman ratkaisun, mikä sopii heidän perheelle parhaiten tilanteeseen. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että toisten ratkaisuja ei kannata tuomita sillä mikä toimii yhdellä ei toimi toisella. Tsemppiä uudenlaiseen arkeen sitten kun päiväkotirytmit alkavat! 🙂

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Kiitos ja oli erittäin mukavaa saada tällainen kommentti! 🙂
  Miksi sitä tuomita? Kun kaikki me olemme parhaita äitejä lapsillemme. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *