Hae
Liina Beth

Mamman mussukka 7 kk !

Vuosi sitten näihin aikoihin olimme muuttaneet juuri isompaan asuntoon, kerrostalon maantasalle. Silloin se asunto tuntui aivan ihanalta ja ettei sen parempaa kyllä löydy. Naapureihinkin tuli tutustuttua melko nopeasti ja he olivatkin erittäin mukavia.

Sää oli silloin suotuisa, polkupyöräilin isälleni paistattamaan aurinkoa, oli huomattavasti yli 20 astetta silloin. Söin ensimmäisen jäätelönkin.

Rv 18 + risat

Tämä kuva taisi olla viimeinen kerta kun käytin näitä ihania valkoisia shortseja. Silloiseen tulevaan kesälomaankin oli n. kuukausi aikaa. Oli vielä muutama viikko rakenneultraan ja sitä tulikin odotettua ehkä jopa liikaakin.

Mutta nyt kun katsoo ulos, siellä tuulee ja ehkä on joku + 8 astetta, JEI! Ärsyttänyt tuo ilma sitten todella paljon tässä muutaman päivän aikana, ettei ole päässyt kunnolla lenkille. Kahtena päivänä en ole saavuttanut aktiivisuustasoani, no ehkä sitä ei pidä niin vakavasti ottaa.

Tänään helatorstaina Oliver täyttää 7 kuukautta, siis 7 kuukautta! Siis mihin tämä aika menee? Juuri vasta Oliver oli 6 kuukautta!

Hampaita ollaan jo aika pitkään odoteltu, mutta niitä ei näy eikä kuulu. Viime viikolla Oliver nukkui 3 kokonaista yötä, mutta ne jäikin sitten siihen. Nyt herätään jälleen ehkä 4-6 kertaa yössä ja mamma alkaa olemaan hyvin väsynyt risaisten unien jälkeen. En silti valita. Nyt on menossa sellainen kausi kun jatkuvasti haetaan konttausasentoon, mutta eteenpäin ei liikuta vielä konttaamalla, niin tämä selvästikin vaikuttaa yöuniin. Todennäköisesti aloitamme unikoulun ensi viikolla, pitää luoda ns säännöt sille. Kun olemme totuttaneet Oliverin tissille niin ei yöllä sitten rauhoitu ilman tissiä ja muutenkaan tutti ei kelpaa. Sitä olisi muuten hyvin helppo käyttää, mutta se ei vain kelpaa Oliverille.

Mitä Oliver 7 kk osaa?

Osaa istua ilman tukea, pyöriä akselin ympäri, nousee jatkuvasti konttausasentoon, joten kuten pääsee ryömimällä eteenpäin ( en itse sitä ryömimiseksi kutsuisi ).

Mistä Oliver 7 kk tykkää?
Tykkää musiikista ja tykkää kuunnella kun laulaa hänelle. Myös Bumbossa istuminen on aika must juttu. Nyt on myös alettu tykkämään kaurapuurosta. Mattojen reunat ovat kivoja, niistä saa vähän vauhtia mutta ne ehkä maistuukin hyvältä.

Millainen Oliver on luonteeltaan?
Oma tahto on alkanut löytymään, temperamenttinen, iloinen, sosiaalinen mutta omaa hyvin lyhyen pinnan ( en tunnusta että olisi minulta 😉 )

Neuvola on vasta kuukauden päästä seuraavaksi, mutta eilen punnitsin kotona niin näytti n. 8400 g ( 400 g enemmän mitä kuukausi sitten ). Pituutta en ala mittaamaan. Käytämme vieläkin vaatekokoa 62-68. Kokeilin 74 kokoisia vaatteita ( H&M bodyt ), niin raukkaparka ihan hukkui niihin, ettei kyllä vielä niihin siirrytä.

Eilen tuli sopivasti myös jenkeistä vaatepakettimme, vähän kesävaatetta. Tommyn paitoja ja Oshkosh-paita ja shortsit. Ne saavat olla Oliverin 7 kk lahja mammalta. Ensimmäinen kerta kun jenkeistä tuli postipaketti 4 vuorokaudessa, olin niin innoissani eilen niistä vaatteista.


<3:lla Liina

8 kommenttia

 1. Meri Lehtonen kirjoitti:

  Ihania vaatteita ja ihana Oliver!:) Meilläkin poitsu täyttää parin pvn päästä 9kk.. aika todellakin juoksee liian nopeaa.. :/

 2. Meri Lehtonen kirjoitti:

  Niin ja tsemppiä ja jaksamista, olet varmasti väsynyt valvotuista öistä! Toivottavasti unikoulu auttaa tai muuten helpottaa!:)

 3. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Oliver kiittää 🙂 juu en ymmärrä mihin se aika aina juoksee, nyt ymmärrän miksi ihmiset sanoo että nauti äitiyslomasta se menee nopeasti!
  Vaikka juuri tultiin kotiin sairaalasta ja oli ristiäiset 😀

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Kyllähän tämä jossain kohtaan helpottaa 🙂 ainakin toivon mukaan 😀
  Olisi varmaan toisaalta parasta vierottaa tissistäkin, siitä olen onnellinen että nyt on jo 7 kk imettänyt 😀

 5. Meri Lehtonen kirjoitti:

  Voi olisinpa minäkin saanut imettää.. varmasti imettäisin vieläkin jos voisin.. meillä poitsu kieltäytyi rinnasta jo neljännellä kuulla.. sai vain hirveitä raivokohtauksia rinnalla.. tosin Leevihän oli ekat viikot teholla ja sielä oppi jo pulloon eli varmasti vaikutti sekin.. :/

 6. Emmiko kirjoitti:

  Olipa kiva löytää blogisi 🙂 Meillä poika on 4 päivää teidän Oliveria nuorempi 🙂

 7. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Tervetuloa seurailemaan 🙂 muistan muuten että kun odotit niin luin anonyymisti blogiasi, koska sulla oli laskettu aika samoihin aikoihin, sitten lopetitkin bloggaamisen 🙁

 8. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Mutta onneksi sait edes neljä kuukautta imettää 🙂 kyllä Oliver on saanut pikkuisena myös pullosta korviketta, etten ole ollut niin ehdoton maidon suhteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *