Hae
Liina Beth

Livekirppu vs feissarikirppis

Olen jo pitkään miettinyt että ottaisko sitä kirpparipöydän tuosta naapurikirppikseltä, sinne on matkaa pari 100 metriä. Siellä pääsisi käymään usein rattaiden kanssa. En ole vielä saanut aikaiseksi soittaa ja varata pöytää, pitäisi käydä kaikki myytävät vaatteet ensimmäiseksi läpi ja mieluiten haluan ne myös hinnoitella valmiiksi ja lisätä pöytänumeron jälkikäteen. Näin sitä pääsee pikkuisen helpommalla, kun pöydän voi saada heti tai vaihtoehtoisesti joutuu odottamaan muutaman viikon. 

Pitäisi vaan saada aikaiseksi tuo vaatteiden komppaamisen, kun niitä lastenvaatteita on aivan joka paikassa. Luulen että aloitan sen homman ensi viikolla kun J:llä alkaa kesäloma joten J saa olla Oliverin kanssa että saan käydä vaatteet aivan rauhassa läpi.

Tykkään selailla päivittäin Porin Lastenkirppistä ja tehnyt todella hyviä löytöjä sieltä, mutta olen myös huomannut sen että ihan peruskirppiksellä on kyllä paljon edullisemmat hinnat. Facebook on täynnä kirppisryhmiä, merkkivaatteista ihan perusvaatteisiin. 
Muutama viikko sitten ostin joltakin feissarikirppikseltä muutaman vaatteen postituksena ja olin todella todella pettynyt laatuun! Jos sanotaan että on hyvänkuntoinen en oleta kuvan halkeilevan, varsinkin kun yhden bodyn hinta oli 6 € posteineen ja toinen body oli 4 € posteineen, niin tuo 4 €:n body oli niin nukkainen etten siitä 1€:a enempää olisi maksanut. No eipä se ollut kuin 10 €, mutta en enään ikinä osta postituksena, varsinkaan jossei olla kerrottu että on nukkainen tai kuva on halkeillut. 
En tällaisista asioista jaksa kumminkaan valittaa myyjälle. 
Jonkin verran olen itsekin saanut feissarikirppiksellä myytyä mutta en enään jaksa sitä ” AV, laitan yv ” ” vapautan ” rumbaa niin kyllä tällä hetkellä livekirppu voittaa! 

Jos ostaa tavaraa feissarikirppikseltä ja noutaa tavarat, niin siinä näkee tavaroiden kunto ja siinä voi myös sanoa ettei otakkaan jossei kunto miellytä. Yleensä itse en lähde toiselle puolelle Poria ajamaan 0,50-2€:n tavaran takia, tarvitsee olla todellinen löytö että niin teen. 
Jos teen alustavan varauksen ja peruutan varauksen, on syy yleensä tuo ylhäällä oleva tai sitten se ettei saada aikataulua millään sopimaan.

Ennen Oliveria ja raskautta ei pahemmin tullut käytyä kirppareilla mutta nyt se on niin mukavaa ajankulua ja voi tehdä mahdottoman hyviä löytöjä, niissä voi tehdä hyvät säästöt. Kun vaatteet kumminkaan ei kauhean kauaa päällä mene. En odota saavani koskaan uutta kirpparilta, mutta etsin hyvänkuntoisia ja että hinta-laatusuhde on kohdillaan. Esimerkiksi kun nämä jumpsuitit ovat muotia niin jotkut luulee saavansa nukkaisesta Lindexin jumpsuitista 10 € ja sitten siinä hintalapussa lukee kerran käytetty, tämä saa aina vedet silmille ja miettimään lausetta ”se ei ole tyhmä joka pyytää vaan se on tyhmä joka maksaa”. Uuden jumpsuitin kumminkin saa johonkin 20 €:n.


Tässä on esimerkiksi yhden päivän kirppissaldoa : 

 • H&M shortsit 1 €
 • Benettonin uudenveroiset uimashortsit 3 € 
 • Name It – farkut ja Lindex-paita setti 6 € 
 • Lindex ok-kuntoiset velourit 0,50 €

Näissä oli mielestäni hinnat kohdillaan. Käytämme paljon Name Itin vaatteita ja kuulumme myös Name It – kirppisryhmään facebookissa ja sieltä ei olisi farkkuja saanut tuohon hintaan! 
Paljon on tullut tehtyä löytöjä Me&I, Gant, Benetton, Name It ja Tommy Hilfiger-merkeiltä.
Pientä hintavertailua uusiin vaatteisiin, nämä ostin muutama viikko sitten kun kävimme vain huvinvuoksi kaupungilla, mutta ei voinut olla menemättä kauppoihin sisään.

 • Name It softshell haalari 92 ( menee ensi keväänä )38€
 • 2 kpl Name It lyhythihaista bodyä 15,95 €
 • Name It – farkut 80 ( samat housut löytyy 74 ) 12 €
 • Lindex merimies-haalari 16,95 €
Softshell-haalari oli alennuksessa, lyhythihaiset bodyt oli kamppiksessa 2 kpl 15,95€ ja farkut olivat puoleenhintaan.
Oliver 2 kk
Oliver 7,5 kk ja sama body päällä ( 62 cm )

Tämä apina-body on ollut yksi lemppareistani ihan alusta lähtien, olen ostanut sen feissarikirpparilta hintaan 1 €, nyt vasta alkanut vähän kuva halkeilemaan ja napeista alkanut lähtemään väriä. Pitkäkestoinen? – No todellakin on ollut 1 €:n arvoinen 😉
Useasti olen miettinyt että miten ihmeessä tämä vieläkin menee päälle, mutta kyllä, se vain menee. Onhan se nyt vähän venähtänyt mutta kumminkin en halua ennen laittaa sitä sivuun kun se on jäänyt pieneksi. Body on siis kokoa 62 ja Oliver oli 1,5 kk sitten neuvolassa 69,5 cm.Teidän kokemuksia livekirpuilta ja feissarikirppiksiltä? 
Onko teillä jotain ”ihme” lastenvaatteita jotka aina vain mahtuu?

<3:lla Liina

5 kommenttia

 1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Minulla on molemmista hyviä ja huonoja. Parhaat löydät ovat Avustajan tekemiä. 🙂

 2. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  AI niin ja A-murulle mahtui H&M:n 74 cm body vielä 1,5-vuotiaana. Taisi olla hieman venyvämpää materiaalia tai sitten väärä kokolappu. 😀

 3. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Se on hyvä juttu, hyvä että löytyy sellainen apuri 😉

  Tuota olen kanssa miettinyt, että mahtaako olla väärä kokolappu, mutta se on jo käytössä ollut 5 kk 😀

 4. Nanna kirjoitti:

  Meillä on kans jemmassa tuo apinabody, ei mitään puhetta että menisi enää päälle 😀 ja meillä Jimppa suunnilleen samoja kokoa/ikiä teidän poitsun kans 🙂

 5. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Juu tämä on joku ihme body 😀 aina mietin et sivuun pitäis laittaa, mutta se vain aina vain menee päälle ja siitä on tullut yksi lempparibodeista 🙂 Hihat on tosin vähän lyhyet, mutta ne on sitten pikkuvikoja 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *