Hae
Liina Beth

Kesälomareissu Ahvenanmaalle

Tänään onkin Oliverin nimipäivä, meidän suvussamme emme ole koskaan viettäneet nimipäiviä sen koommin. Toisaalta se on päivä muiden joukossa, mutta jos joku haluaisi tulla kahville, niin tottakai leipoisin jotain. 


Vielä muutama päivä niin saamme nauttia J:n kesälomasta, seuraavat 3 viikkoa J on kotona. Olemme suunnitelleet pienen reissun ensi viikolla. Paljon mieteimme mitä tekisimme, kyllä joku reissu on aina kesällä pakko tehdä. Aina ennen olen vienyt kummipoikani ( täyttää 9v ) johonkin reissuun kesälomalla, mutta tälle reissulle häntä valitettavasti ei oteta mukaan, ehkä sitten jokin Puuhamaa-reissu tai Funpark-reissu tehdään! 
Tänään juuri kysyin kummipojaltani minkä reissun hän haluaisi tehdä tänä kesänä, ei kauheasti innostunut Puuhamaa-ideastani, mutta sanoi haluavansa Funparkiin. Eiköhän se ole ihan kelpuutettava kesälomareissu kummipojalleni. Oliver jää siksi aikaa sitten J:lle hoitoon.

Me lähdemme ensi viikonloppuna Ahvenanmaalle, olemme muutaman yön mökkikylässä Maarianhaminan kupeessa. 
Ensimmäiseksi meillä oli tarkoitus jättää auto Turun satamaan mutta parkkikulut satamassa olisi ollut ihan samanhintaiset mitä se kun ottaa auton mukaan. Eipä siinä sitten sitäkään tarvinnut miettiä sen enempää. Toinen asia mitä ei tarvinnut miettiä oli se että otetaanko hytti vai ei, kansipaikat olisi maksanut saman verran kuin hytti ja onhan se nyt paljon mukavempi olla hytti kun on vauva. 

Vähän tämä matka jännittää, kun on kyseessä ensimmäinen reissu perheenä. Kun pitää ottaa kaikki huomioon vauvan kautta. Ennen olisi vain voinut mennä Bed&Breakfast-paikkaan yöksi, mutta nykyään sitä on niin riippuvainen mukavuuksista, kuten oma kylpyhuone suihkulla. Paljon oli punnitsemista halutaanko hotelliin vai mökkikylään? 
Loppujen lopuksi se ei ollutkaan kovin vaikea päätös, että yövymme mökkikylässä. Onhan niissä omat keittomahdollisuudet ja oma terassi josta mahdollisesti paistatella aurinkoa!
Jos Oliver olisi ollut vanhempi niin olisimme ajaneet autolla Ahvenanmaalle Turun Saaristoa pitkin ja menneet lautoilla saaresta toiseen. 

Visit Åland – sivustolta löytyy paljon hyviä majoituskohteita ja nähtävyyksiä. Jos meinaa matkustaa Ahvenanmaalle suosittelen tutustumaan Visit Åland-sivustoon. 

Teen sitten enemmän postausta kun reissu on ohi, tässä oli vähän pientä taustatietoa, mitä missä milloin?


Miksi juuri Ahvenanmaa?

– Minulla on sukulaisia siellä, niin on kiva päästä heitäkin moikkaamaan pitkästä aikaa. He eivät ole nähneet Oliveria koskaan ennen.

– Ahvenanmaa on todella kaunista aluetta, varsinkin kesällä.

– Tosin me kyllä aluksi mieteimme Ruotsia tai Viroa, mutta päädyimme vähän lähemmäs 😉


Oliver on jo reissukunnossa!


Onko teillä kesälomareissuja tiedossa? 
P.S Muistakaahan osallistua Name It – lahjakortin arvontaan edellisessä postauksessa!

<3:lla Liina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *