Hae
Liina Beth

Kesälomareissun antia


Pahoittelen syvästi tätä pientä hiljaisuutta, mutta J on ollut lomalla ja ei ole jotenkaan ollut aikaa alkaa kirjoittelemaan. Vaikkei se ikinä saisi olla mikään syy mutta valitettavasti se nyt on. 


6.6.2015 oli ihan hirveä aamu, herätys oli 4:30 ja lähtö autolla olisi 05:15, että siinä välissä ehtii tankkaamaan ja mahdollisesti pitää vessataukoa. Oliver oli jopa todella pirteä herätessään ( sen verran herätettiin että saatiin syötettyä aamupuuro ). Mammaa taisi tässä eniten jännittää, ehditäänkö laivaan? miten sinne laivaan ajetaan? mitä jos sattuu jotain? Mamman on aina murehdittava jostakin, vaikkei olisi tarvetta! 


Saavuimme Turun satamaan 5 minuuttia aikaisemmin kuin lähtöselvitys ”meni kiinni”, totesimme vain että se on vain suositus. Kyllä joku oikeasti tuli 10 min aikaisemmin mitä laiva lähti. Se oli elämäni pisin tunti jonka odotimme satamassa, Oliver hermostui auton takapenkillä, muttei viittitty ottaa syliin kun emme tienneet milloin aletaan pääsemään laivaan sisään. 

Me otimme A-luokan hytin, jossa oli ikkuna ja sen verran matkaan kannattikin satsata, ikkunalla oli niin kovin mukavaa istua ja katsella merta! 
Rattaat jätimme autoon, koska hytissä odotti matkasänky ja tarkoitus ei ollut laivalla hengailla käytävillä vaan levätä ja syödä erittäin hyvän meriaamiaisen. 
Ettei kaikki laivassa ihan täydellisesti mennyt niin meiltä loppui matkan aikana vaipat ( siis autossa oli vaippapaketti ). Pakko oli käydä kysymässä Infosta että saako käydä autossa hakemassa vaipat, vastaus oli selkeästi ettei matkan aikana saa mennä autokannelle. Mutta heillä oli tarjota Muumivaippoja ( huh! hyvä että oli ). Ne olivat kahden vaipan paketeissa ja maksoi 2.40€ ( !!! ), oli siinä vaipoilla hintaa mutta ei siinä ollut paljon vaihtoehtoja. 

 Kun saavuimme Maarianhaminan satamaan oli aika etsiä joku ruokakauppa ja suunnata kohti mökkikylää Strandbergs Stugor
Ruokakauppa Mathis hall ( k-supermarket ), löytyi ihan matkan varrella kun ajoimme mökkikylälle. Monet olivat sanoneet että Ahvenanmaalla on todella kallista, mutta mielestäni jos osti Pirkka-tuotteita olivat ihan kohtuullisen hintaisia. Tosin vauvaruoka oli puolet kallimpaa mitä meillä täällä mantereella ( onneksi siis oli omat vauvaruuat mukana ). Jonkin verran tuli kyllä vertailtua hintoja, ihan mielenkiinnosta. 
Kaupasta ostimme illaksi syötävää sekä aamiaistarvikkeet muutamaksi päiväksi. Kun kauppareissu oli hoidettu laitoimme puhelimen naviin mökkikylän osoitteen ja sinne oli helppo ajaa mutta kun navi sanoi että saavuimme määränpäähän niin olimme J:n kanssa vähän että ”WTF? Missä se mökkikylä on?” Ei paljoa tarvinnut ajaa eteenpäin niin näkyi Strandbergs Stugor – kyltti. Totta puhuen, olimme vähän hämmästyneitä kun mökkikylän ympärillä oli veneiden säilytyshalleja ja se hämäsi aikalailla sitä että mihin tulimme. 

Meitä oli vastassa aivan ihana vanhempi pariskunta, he asuivat myös alueella. J kun ei puhu ruotsia niin se ei ollut este, kun tämä ihana pariskunta puhui myös suomea. Kun pääsimme mökkiimme ( oli paritalomökki), oli sulaa… ikkunasta kun katsoi näkyi vain meri ja tietysti automme ( 😀 )! 


Mökki oli numero 25 ja pinta-alaa mökillä oli 20m2. Muutama vuosi sitten uusittu keittiö ja kylpyhuone. Meillä oli oma matkasänky mukana joka näkyy tässä panoraamakuvassa koottuna. 
Meidän matkamme aikana ei ollut vielä suurinta sesonkia, joten tällä mökillä oli hintaa 69 € / yö. Mielestäni hinta oli todella kohtuullinen koska mökkikylä sijaitsi 1,5 km päästä Maarianhaminan keskustasta. En voi muutakuin suositella tätä paikkaa jos matkustaa Ahvenanmaalle. 


Suunnittelimme jo että teemme ensi kesänä samantyylisen ja aiomme majoittua todellakin tänne samaan paikkaan ( saisipa vielä saman mökin silloin )! 
Vauvan kanssa matkustaminen oli yllättävän helppoa ja mukavaa, pientä jännitystä lukuunottamatta! Laivamatkat olivat todella mukavia, varsinkin kun oli oma hytti, leikkipaikkakin tuli tutuksi, silti en menisi miniristeilylle vauvan kanssa. 
Olimme kaksi yötä reissussa ja mielestäni kolme yötä olisi ollut parempi koska tulopäivänä emme tehneet muutakuin kävimme kaupassa ja löhösimme mökillä ( aamulla herätty jo 4:30 ) niin ei jaksanut tehdä mitään ihmeellistä ja lähtöpäivänä tarvitsi siivota mökki ja odottaa vain milloin lähdemme ajelemaan satamaan. Eli oli 1 kokonainen päivä jolloin piti tehdä kaikki mitä halusi. 
Silloin kävimme Maxingessa ( Ahvenanmaan ainoa ostoskeskus ) ja kyläilemässä sukulaisen luona siinä sitten vierähti lähes koko päivä, kävimme kyllä kävelemässä pitkin Maarianhaminaa sukulaisemme kanssa. 
Mieli lepäsi koko reissun aikana ja olikin ihanaa palata kotiin! Niinkuin ruotsalainen sanonta menee borta bra men hemma bäst,  pitää kyllä paikkansa! 

Laivan leikkipaikka oli mukava
Oliver sai oman ruotsinkielisen puhelimen
Pientä alkoi reissailu väsyttämään
Lillaholmenissa mm. riikinkukot ja kukot vapaana, HUI!

Oletteko te käyneet Ahvenanmaalla?

<3:lla Liina

2 kommenttia

  1. Meri Lehtonen kirjoitti:

    Ihania kuvia!! 🙂 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *