Hae
Liina Beth

Meidän pikkumies 8 kk


Tosin Oliver täytti 14.6.2015 8 kuukautta.
Neuvolalääkärillä kävimme 11.6 ja 8 kk mitat olivat 71,5 cm ja 8750 g (6 kk mitat 69,5 cm ja 8000g).
Hyvin kasvaa ja kaikki näytti olevan muutenkin kunnossa, hieman ehkä jännitin sitä että onko korvat puhtaat, kun vappuna sairastimme korvatulehduksen, aivan turhaan sitäkin tuli jännitettyä.

Nyt suussa pilkottaa myös 1 hammas, kauan sitäkin odotettiin saapuvaksi, imetyksen kannalta oli kyllä todella hyvä että hammas tuli 8 kk iässä. 
Imetyksen lopetin nyt juhannuksena, koska imetyksestä alkoi tulla epämiellyttävää. Vähän aikaa Oliver saa sitten korviketta ja pian sitten alkaa samaan ihan oikeeta maitoa!
Nyt jo menee vähän klimppisempi ruoka, juodaan itse nokkamukista ja tykätään hirveästi maissinaksuista. Mutta ettei kaikki niin iisiä ole, niin syöttötuolista olisi hirmu kiva lähteä, eli se tekee vähän syöttämistä haasteelliseksi. 

Osittain nukutaan kokonaiset yöt, suurinpiirtein 20-21 aikaa yöunille ja herätään 07-08 aikaa, silloin nautitaan maitoa ja saatetaan vielä nukahtaa.

Nyt mielestäni on tapahtunut kehitystä erittäin paljon, Oliver nousee jo itse istumaan, ryömii, konttaa ja nousee tukea vasten itse seisomaan. Kaikki nämä on tapahtunut ihan kuukauden sisään! Hui miten nopeasti kaikkea on opittu. 
Oliver on todella musikaalinen ja tahti löytyy jotta voi vähän jorata. Oliver on myös kova poika höpöttelemään ja naureskelmaan. 

 Mammalla on vielä 1 kuukausi mammalomaa jäljellä ja elokuun loppuun kesälomaa, joten ehkä nyt alkaa tajuamaan että pian palaan töihin, odotan kyllä sitä että pääsee töihin takaisin. Tosin en väitä että kotona kamalaa olisi, en myöskään heti jää kaipaamaan vastasyntyneen aikaa. Tätä nykyhetkistä aikaa todennäköisesti jään kaipaamaan, kun se kehitys on niin huimaa. 
Onneksi Oliver on melkein 1 vuotias kun aloittaa dagigsen. Ennen töihin paluuta tarvitsee kyllä jotain hemmottelua, ehkä ottaa pitkästä aikaa ripsienpidennykset. 


Miten te itse valmistauduitte palaamaan työelämään?

<3:lla Liina

4 kommenttia

 1. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Tuota vauhtiahan teillä on jo kohta kävelevä pikkumies :)<3

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Juu kyllä, sitä odotellaan! 🙂
  Hyvä olisi että ainakin ennen päiväkotiin menoa kävelisi ( eli 1v ) 🙂

 3. Niina // Scummymom kirjoitti:

  Meillä oppi ryömimään ja puhkesi kaksi hammasta. Myös on oppinut kunnolla istumaan, joka huomattavasti helpottaa pukemista ja ei aina tarvitse olla kantamassa toista tai juoksemassa ryömijän perässä.

  Tuo hampaiden puhkeaminen kans kesti kuukauden verran ja nyt ilmeisesti lisää tulossa, kun alkanut taas ripuloimaan ja syömään ei oikein suostu.

  Itse en vielä kunnolla palaa työelämään, alkuun koitan sinnitellä sinne vuoden ikäiseen saakka kotihoidontuella ja sen jälkeen menen silloin tällöin tekemään töitä 🙂

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Se on kyllä helpottanut huomattavasti kun osaa istua itse, meillä oppi istumaan itse siinä 7 kk paikkeilla, vaikkei noussut itse istumaan vielä 🙂
  Itse osittain odotan että pääsee takaisin töihin, mutta osittain jää kaipaamaan 😀 onhan tää ollut elämän parasta aikaa mutta taitaa jäädä ainoaksi 😉 niin nyt pitää nauttia ja kunnolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *