Hae
Liina Beth

Paluu arkeen, mm. imetyksen loppu

Nyt se sitten meni, se J kesäloma. Menipä 3 viikkoa todella nopeasti. Onneksi vielä on 1 viikko pitämättä. Se on ollut myös syy miksi blogin puolella on ollut hieman hiljaista, ihan kun ei olisi ollut aikaa, kävin silti aktiivisesti lukemassa seuraamiani blogeja mutta jotenkin jäi kommenttienkin kirjoittaminen. Välillä tulin koneelle kirjoittamaan postausta, mutta ei siitä mitään tullut, pari lausetta tuli kirjoitettua ja se sitten oli siinä. Kenties oli mielikin samaan aikaan lomalla…
Nyt tulee taas huomattua että tekstiä vain tulee ja tulee, eikä ole edes mitenkään vaikeeta kirjoittaa.

Oliver nukkui yönsä erittäin hyvin ja on ollut kovin hyväntuulinen vaikka oli juhannusviikonlopun mummulassa Tampereella hoidossa. Oliver ei kaipaa enää tissiä, ehkä se onkin isompi homma mammalle, vaikka itse päätinkin että tähän on hyvä lopettaa niin on todella haikeeta. Viimeksi tuli imetettyä perjantai-aamulla.
Maitoa ei ole muutenkaan tullut enää vähään aikaa paljoa, mutta niin että se on juuri ja juuri riittänyt. Mutta jotenkin helpottaa antaa pullosta ja ruuan yhteydessä nokkamukista vettä tai korvikemaitoa.
Eiköhän pian hormonitasokin palaa ennalleen ja mikä sen ihanempaa sitten 8 kuukauden, nukkua ilman imetysliivejä! Tulee sellainen olo pikkuhiljaa että alkaa saamaan oman kroppansa takaisin!

Pullostakin maistuu kun maito on oikean lämpöistä, huoh! Alunperin mieteimme että pitäisi totuttaa myös huonelämpöiseen maitoon mutta parempi nyt näin kun hylkisi pulloa kokonaan. Nyt voi jopa joku muu antaa maitoa kun minä 😉

Kun puhun maidosta, tarkoitan korviketta. Oliver ei siis vielä saa lehmänmaitoa. Tarvitsee tarkentaa ettei kukaan ymmärrä väärin.

Maitoa menee 120 – 250 ml kerralla ja epäilen ettei rinnoista ole tullut aikoihin niin paljoa mitä Oliver vetäisee pullosta. Vaikka ihan muutaman päivän saanut pulloa niin hienosti jo itse pitää pullosta kiinni!

Mutta Oliver oli 8 kuukauden kun imetys tuli tiensä päähän, olen niin ylpeä itsestäni että jaksoin vastasyntyneen kanssa taistella imetyksen onnistumaan, tiheän imun kaudet ja kaikki muut vastoinkäymiset! Me ollaan Oliverin kanssa voittajia! Täysimetys jatkui n. 5 kk ikään, joten hyvä lopettaa niin että on hyvä ja onnistunut mieli! 

Arjen paluun kunniaksi kävimme vähän kirppistelemässä, tosin mitään tällä kertaa emme löytäneet ja hakemassa Sokos Herkusta salaattibaarin salaatti. Tosin typerää maksaa itse kootusta salaatista 7€ mutta, se suurin mutta, siellä on niin paljon kaikkea mistä voi valita ja tietenkin onhan se helppoa koota annos ja kävellä kotiin syömään.

J aina kiusoittelee että aina kun käyn kaupungissa tarvitsee pysähtyä Sokos Herkkuun hakemaan jotain lounasta, mutta kyllähän sitä mammakin tarvitsee jotain luksusta arkeen välillä. Kun ei nyt kumminkaan jatkuvasti tule kaupungissa käytyä.

Tämä on ollut ehkä parhain tapa palata takaisin arkeen, vaikka ulkona vähän satelee, mutta tänään olisi tarkoitus treffata facebookissa tutustumaan äitiin ja hänen tyttäreensä. Hänelläkin on blogi, käykäähän ihmeessä lukaisemassa Scummy mom – blogia 🙂

Onko kesä tehnyt teille pientä taukoa netistä? 

<3:lla Liina


2 kommenttia

  1. Meri Lehtonen kirjoitti:

    Hienoa että pystyit imettämään noin pitkään!:) Mua niin harmittaa kun Leevi kieltäytyi rinnasta 4kk vaikka toki koitin vielä pumppailla senkin jälkeen ja tatjota omaa maitoa pullosta. Taisi aikainen hampaiden teko tehdä kepposet. :/ Mutta jos jotain hyvää pitää siitä sanoa oli ainakin se että sai tosiaan nukkua ilman niitä liivejä. 😀

  2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

    Päätös oli ihan oma, varmaan helpoin oli juurikin lopettaa niin että on pari päivää hoidossa. 🙂 koska enään ei ole edes kaivannutkaan rintaa, huh mikä helpotus! 🙂 Nyt jopa maittaa kaikki päiväunetkin paremmin kun saa lämmintä maitoa ja paljon pullosta 🙂
    Niin itse saan olla onnellinen että meillä tuli ensimmäinen hammas vasta äsken, mutta hyvä on silti 4 kuukautta, parempi kuin 1 kuukausi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *