Hae
Liina Beth

Suosittelu : muistakaa kilpailuttaa vakuutukset tietyin väliajoin.

Tietyn väliajoin on se aika kun kilpailutamme vakuutuksemme. Viimeksi vaihdoimme Turvasta Lähitapiolaan, hyvien hintojen perässä mutta jäi se yksi tärkeimmistä tällä kertaa huomaamatta vakuutusten omavastuu. Turvassa meillä oli omavastuu 85 €, mutta yllättäen meillä oli Lähitapiolassa 200 €, en aluksi kehdannut sitä J:lle myöntää että kuinka ison virheen olin tehnyt…
Kun meillä myrskyssä kaatui grilli ja se hajosi, niin omavastuu tosiaan oli se 200 €. Nyt tietysti olen sen kehdannut myöntää. Eli tässä tein sen suurimman virheen, mentiin vain halpojen hintojen perässä, tajuamatta ehtoja sekä omavastuita!

Myös jatkuvasti Lähitapiolassa soiteltiin ja tarjottiin kaikkia vakuutuksia joita olisi heidän mukaansa kannattaa ottaa. En jotenkaan nähnyt tarpeelliseksi ottaa heidän tarjoamiaan sairastumisvakuutuksia, varsinkaan kun sieltä pois suljettaisiin kaikki selkävammat, joten ei ole järkeä.


Niinkuin puhutaan turvaistuin viidakosta, niin tämä on toinen viidakko. Vakuutusyhtiöitä on paljon, Pohjola, Pohjantähti, Fennia, If, Turva, Lähitapiola, POP-vakuutus ja monia muita. Lähdepä tästä kilpailuttamaan kaikkia, no varmasti jokaisessa on jotain hyvää, joka vakuutusyhtiöllä on aika ajoin kampanjoita, esim kaskovakuutus ensimmäisenä vuotena -50 %. Pitää sitten vain huolehtia vuoden päästä kilpailuttaa vakuutukset uudestaan.


Nyt saimme pysyvän tarjouksen Pohjantähdestä ja sinne me vaihdoimme vakuutukset, eli ei tarvitse enään vuoden välein vaihtaa vakuutusyhtiötä ja saimme muutenkin ihan huipun vakuutusmyyjän!

Kerronpa omia kokemuksiani eri vakuutusyhtiöistä.

Pohjola – Jos pankkiasiat hoitaa osuuspankissa ja kertyy bonuksia niin bonuksilla voi maksaa vakuutusmaksuja. Vauvavakuutukset ovat todella kattavat. Nuorempana kun itselleni tapahtui tapaturma ( hevonen astui jalan päälle ), menin yksityiselle lääkäriin ja röntgeniin, maksoin ne ekaksi itse jonka jälkeen tein heti korvaushakemuksen. Kesti 6 viikkoa saada korvauspäätös. Mielestäni tämä oli aivan liian pitkä aika.

Tämän jälkeen emme ole olleet Pohjolan asiakkaita. Laskutuksen saa 4 osaan.

Pohjantähti – Tämä on uusi tuttavuus, mutta ehdot vaikuttivat ainakin hyviltä ja tarpeentullen laskutuksenkin saa 12 osaan, ilman lisäkustannuksia. Hinnoiltaan on kilpailukykyinen. Sama hinta aina ( tietty liikennevakuutuksen bonus nousee ja niiden hinta laskee ).


If – Tämä on ehkä nykyaikaisen ihmisen vakuutusyhtiö, jos ostat netistä vakuutukset, saat hinnasta -10 %, muutenkin mitä enemmän sinulla on vakuutuksia heillä niin saat keskittämisalennusta. Myös Ifiltä saa ammattiliittoon kuuluvat jonkun pienen alennuksen. Hinnaltaan If on kilpailukykyinen, korvauspäätökset tulevat hyvin nopeasti, jopa seuraavana päivänä voi rahat olla jo tilillä.

Myös nuorille on eri vakuutushinnat ja myös nuoren kuskin etu, jos on 4 kolaritonta vuotta saa 20 % lisäbonusta, liikennevakuutukseen.

Turva – Nuorille tarjotaan kotivakuutukseen 85 € omavastuu ja nuorille hyvät hinnat. Jos kuuluu ammattiliittoon niin saa liittokaskon hyvään hintaan. Turva on kaikinpuolin kilpailukykyinen hinnoissa. Korvauspäätöksissä menee tovi.


Lähitapiola – Saa S-bonusta vakuutuksista, mutta korvauspäätöksissä menee melko kauan ja nuorille ei niinkään erikseen hinnoittelua. Tosin jos kampanjan aikana ottaa vakuutuksen voi säästää pitkän pennin, mutta hinnat nousee vuoden kuluttua, ilman mitään ylimääräistä ilmoitusta. Siellä on oma vakuutusedustaja, joka kyllä muistuttaa aina heidän mielestään teille tärkeistä vakuutuksista, joita kannattaa aina ottaa.

Tässä pientä vertailua, toivottavasti on teille jotain apua. 🙂

Pienenä lisäyksenä että vakuutuskilpailutus voi laskea hintoja enimmillään satoja euroja vuodessa! Että kannattaa 🙂

Missä teillä on vakuutukset? Kilpailutatteko säännöllisesti vakuutuksia? Oletteko olleet tyytyväisiä?

<3:lla Liina

5 kommenttia

 1. Annim kirjoitti:

  Kiitos vertailusta! Oli tosi hyödyllinen 🙂

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Mukava kuulla että oli hyödyllinen 🙂
  Yleensähän nämä on asioita joita ei edes aina ymmärrä vertailla 🙂

 3. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Apua meillä on lähitapiola! 😀 mikäköhän se omavastuu on… Miten mulla ei oo tullu mieleen edes nyt ajatella tollaista. Tulipa tyhmä olo 😀 vaihdoin sinne aikanaan halvan hinnan ja s-bonuksen perässä. Ei oo "onneksi" tullut vielä tarvetta. Kiitti tästä jutusta, pitääkin heti kattoo mikä meiän vakuutusten tilanne on. Nää on niiiin näitä aikuisten juttuja.

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Se omavastuu on se joka vähennetään aina korvausta haettaessa, esimerkiksi kun meidän grilli kaatui tuulessa ja hajosi, niin se maksoi uutena 400 €, ja he vähensivät omavastuun 200 € joten he maksoivat meille 200€ ja se kyllä harmitti 🙁
  niitä kannattaakin vähän välillä katsella, eikä vain aina maksella ainoastaan laskuja 😉

 5. Minna kirjoitti:

  Varsinkin omakotitalon vakuutusten vertailu kannattaa, mikäli asuu omakotitalossa kuten me. Mikäli (tärkeät) perusasiat hukassa niin ainakin Asuntosuomessa oli hyvä artikkeli aiheesta: http://www.asuntosuomi.fi/kotivakuutus/ . Muuten kyllä vakuutusmyyjät vievät 10 – 0, jos eroavaisuuksia ei sisäistä. Lapsiperheellä, kuten meillä, omavastuu on fiksua pitää mahdollisimman pienenä. Esimerkiksi ipadeja on mennyt useita kiitos lasten ahkeran käytön 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *