Hae
Liina Beth

Netissä julkaistut lastemme kuvat


Olen tässä jo pitkän tovin miettinyt, että miten tulevaisuudessa tulen julkaisemaan Oliverin kuvia ja tietoja. En ole täysin vielä päättänyt, mutta kun 1 v on mittarissa niin emme julkaise enään niin henkilökohtaisia tietoja Oliverista ja todennäköisesti selkeät kuvat jätän julkaisematta.

Mistä me toisaalta osataan tietää mitä hallaa tämä voi lapselle aiheuttaa? Silloin kun itse olen ollut lapsi niin ei ole ollut tietoakaan mistään blogeista ja internettiin ladattavista kuvista, joten onko se oikein julkaista kaikki kuvat lapsuudesta blogiin?
Onko tämä sitten vain nykypäivää että mm Facebook ja Instagram on täynnä lastemme kuvia?

Näihin kysymyksiin en osaa itse vastata, mutta tuskinpa Oliver haluaa kuulla päiväkodissa / koulussa millaisia kuvia hänestä on laitettu jälleen blogiin.
Keskustelimme tästä aiheesta J:n kanssa ja hän oli samaa mieltä. Silti jatkamme Instagramissa kuvien jakamista, mutta senkin muutan yksityiseksi.
Toisaalta onhan se myös fakta että vaikka sinun Facebook-profiili ei olisi julkinen ja jaat sinne kuvia, niin ne on silloin netissä, ehkä niitä asioita ei tule itse mietittyä kun latailee suloisia lastenkuvia sinne, mutta tulen kyllä jatkossa jakamaan myös Facebookiin kuvia, mutta meillä ei ole profiili julkinen. 

Olen huomannut että muutama muukin on kirjoittanut tästä aiheesta ja ollut nimenomaan se 1 v rajana. Esimerkiksi vielä niillä mitoilla ei niinkään ole merkitystä täällä blogissa mutta en halua 2 v neuvolamittoja enään jakaa täällä julkisesti.


Mitä mieltä te olette tästä aiheesta?
Oletteko koskaan miettineet näitä asioita? 

<3:lla Liina

7 kommenttia

 1. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Tärkeä aihe! Varmaan meillekin tulee se vuoden raja jolloin en enää julkaise kasvokuvia Leosta. Vaikea sanoa mitään oikeaa ratkaisua tähän!

 2. Meri Lehtonen kirjoitti:

  Mä olin aluksi sitä mieltä että en laita selviä kuvia Leevistä ja olin tarkka. Neuvolatietoja en ole koskaan laittanut blogiin enkä aio laittaa. 🙂 Kuvista en kuitenkaan ole enää niin tarkka, kunhan kuvat on asiallisia. 🙂

 3. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Muistan sen että olit pitkään niin ettet julkaisut Leevistä kuvia 🙂

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Juu eihän tähän ole oikeaa ratkaisua, kukin tekee omat valintansa. Jokaisella päätöksellä on varmasti omat hyvät puolensa! 🙂

 5. ida / white stories kirjoitti:

  Oon itse pohtinut tätä samaa, ja joskus jopa katunut sitä että olen joskus sen ensimmäisen kasvokuvan jakanut internetissä ja sosiaalisessa mediassa. Mä olen ajatellut myös tuota vuoden ikärajaa, eli vuoden jälkeen lakkaan kirjoittamasta ja kuvaamasta selkeästi lastani blogiini. En tiedä miksi se tuntuu niin ns. oikealta iältä… Olen myös useasti miettinyt, että poistaisin blogistani poikaani liittyviä postauksia mutta sitten olen tullut siihen tulokseen, ettei ne kuitenkaan ole sellaisia, joita en voisi esimerkiksi käydä keskusteluna tuntemattomankin ihmisen kanssa 🙂

 6. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Se taitaa monella olla maaginen raja, 1 v. Taitaa tässäkin äidit jakautua kahtiin..
  Tämä asia on joskus kaduttanut mutta välillä on sitten miettii että on hienoa että sukulaiset myös näkevät kuvia 🙂

 7. Niina // Scummymom kirjoitti:

  Itse en ole laittanut enkä laita meidän lapsesta nettiin kuvia. Milloin vaan voi löytyä joku, joka niitä kuvia varastaa ja voi käyttää niitä mihin vain. Miehen kanssa käytiin aiheesta keskustelua joskus raskausaikana ja silloin vielä ajattelin, että miksi ei voi laittaa kuvia nettiin, kun taas miehellä oli heti ehdoton ei.

  Nyt kun ajattelee asiaa, niin miksi laittaa kuvia? Ei minusta tuntemattomien ihmisten tarvitse nähdä meidän lapsen kuvia, jos joku blogimaailmassa haluaa tietää, niin sitten voi ottaa yhteyttä ja sopia treffit tosielämään. Tai muuten pitää yhteyttä. Lähimmille ihmisille kun voi sitten myöhemmin esitellä kuvia lapsesta ja voi kyläillä tms. Ja olen muutamalta ihmisel kuukkut, että lapsen kuvia on varastettu juurikin blogeista omaan käyttöön ja sitten löytyy niitä, jotka varastavat bloggaajan itsensä kuvia ja esittää itseään kyseisenä henkilönä ja siitä voi olla paljonkin haittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *