Hae
Liina Beth

Ei kiitos enää kaurapuuroa

Nyt se kävi toteen mitä olin jo hieman pelännyt, että milloin se vaihe tulee että kieltäydytään kaurapuurosta. Mutta nyt se vaihe on täällä, ei maistu niin ei se vain maistu. Mutta kuinka moni meistä vanhemmista syö kaurapuuroa? J on sanonut että hänellä on jäänyt ”traumat” kaurapuurosta kun sitä oli nuorempana pakko syödä.

Mutta jos emme vanhemmatkaan välitä kaurapuurosta, niin miten sitä sitten voi olla esimerkkinä että lapsen pitäisi syödä kaurapuuroa. 

Oliver on syönyt kaurapuuroa hedelmäsoseella, soseita vaihdellen. Muutama aamu sitten Oliver söi kumminkin Valio Onni omenaisen kaurapuuron, hyvällä menestyksellä. Saamme kiittää mummia kun oli meille kaappiin sellaisen yhden purkin ostanut.
Kävimme sitten eilen kaupassa ostamassa lisää näitä Valio Onni puuroja ja sekä Piltin puurojauhetta. Ne maistuu, ainakin toistaiseksi. Oliverin pitäisi saada syödä ihan itse, mutta leivästä Oliver tykkää. Meillä useasti on Vaasan Kauratyynyjä, en ole imettämisen jälkeen syönyt ruisleipää. J ei muutenkaan syö leipää hirveästi niin ollaan painoitettu leivät kauraleipiin.

Nyt ei aamu- ja iltapalan syöttäminen kestä 1,5 h kun ei ole kaurapuuroa. Mutta varmasti tekee hyvää vaihtelua välillä syöden valmispuuroja. Tosin ne kyllä ei ole mitään edullisia, mutta jos kaurapuuro ei maistu niin se ei maistu. Oliver vain pudistelee päätään ja ei auta leikit yms, vaan se vain ei maistunut.

Luin tuossa muutama päivä sitten facebookin vauvaryhmistä että tämä on ”yleinen” ongelma tämän ikäisillä ettei puuro tai ylipäätänsä mitkään ruuat ei maistu. Välillä kyllä meilläkin saa taistella että päiväruuat maistuu ( ei edes hedelmäsosekaan silloin maistu ).
Näitä alamäkivaiheita tulee ja menee, mitä milloinkin hampaita tulee ja ne valvottaa öisin ja sitten ruoka ei maistu. Onneksi nämä kaudet ei ole joka päiväisiä, mutta kun yksi vaihe loppuu kestää pieni tovi niin tulee seuraava vaihe.


Syödäänkö/syötiinkö teillä hyvällä menestyksellä kaurapuuroa?


<3:lla Liina

p.s Viime viikolla oli ensimmäinen kesälomaviikko ja 3 vielä jäljellä! 
Nyt nautitaan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *