Hae
Liina Beth

Miksi aika ei vain riitä?

Olisi paljon tuttuja ja kavereita, keitä olisi aina kiva nähdä mutta mistä repisi ajan heille?
Olisi myös paljon tehtävää, mutta mistä siihen löytyisi aikaa?

No okei, minulla on aamuisin aikaa täytellä arvontoja ja osallistua tutkimuksiin ( tai vaihtoehtoisesti illalla ), ne on niitä aikoja jolloin Oliver nukkuu. Päiväunien aikaa otin/otan kesällä aurinkoa, siivosin ja puuhastelin kotona. Mutta on mukavaa kun illalla on sellainen pieni rauhallinen hetki jolloin on aikaa istahtaa koneen ääreen. Mutta mihin se aika sitten oikeasti menee?

Meidän päivät on erilaisia, mutta rytmi on pitkälti sama. Eli ei ole ongelmaa lähteä johonkin.

Herätään n. klo 8:00 
Syödään aamupalaa ja maitoa siinä menee n. 30 min
Leikitään tunti – pari tuntia
Ensimmäiset päiväunet 10-12 aikaa, nukutaan n. 1 h.
Syödään menee n. 30 min
Leikitään 1 h ( vaihtoehtoisesti kyläillään )
Lenkille 1-2 h  ( vaihtoehtoisesti leikitään leikkipuistossa )
Syödään
Leikitään 1 h 
Nukkumaan siinä klo 16 aikaa, nukutaan n. 2 h.
Välipalaa 15 min
Leikitään 2h
Valmistaudutaan iltapuuhiin. ( kylpyyn )
Klo 20 aletaan syömään iltapalaa ja pestään hampaat yms.
Klo 21 maitoa ja nukkumaan.

Tämä on meidän tyypillinen päivä, mutta ajat heittelee vähän suuntaan tai toiseen, mutta nämä vain esimerkkinä. Tietysti välillä on päiviä jolloin Oliver nukkuu huonot päiväunet ja on huonolla tuulella, silloin ei tee mieli edes lähteä mihinkään. 

Minun kohdallani arki alkaa maanantaina 24.8 ja onneksi J jää kotiin Oliverin kanssa joten ei ole kahta shokkia samalla kerralla ( töihin paluu ja päiväkoti ). 
Päiväkoti- ja kunnon arki alkaa sitten ma 5.10. Sitä ehkä jo omalla tavalla odotan, mutta sitten taas olenkin miettinyt että olisko sittenkin pitänyt jäädä kotiin, edes osa-aikahoitovapaalle. Näitä asioita on tullut paljonkin pohdittua, mutta nyt pitää säästää ensi kesän häihin ja en kyllä kokonaan jäisi kotiin, en tiedä… ei varmaan oma päänuppi kestäisi olla vielä reilua 2 vuotta kotona, nyt pääsee taas näkemään aikuisia ihmisiä ja juttelemaan aikuisten juttuja. Ei se väärin ihmisiltä ole jäädä kotiin, mutta se ei sovi ehkä minulle.


Löytyykö teiltä ylimääräistä aikaa? Mihin käytätte päiväuni-ajat?

<3:lla Liina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *