Hae
Liina Beth

Vertailussa : Sähkön hinnat ja vertailu

Tällä kertaa pääsee vertailuun sähkön hinnat ja niiden vertailu. Me olemme nyt asuneet tässä asunnossa jo tovin ja olemme ehkä olleet jopa vähän tyhmiä ettemme ole kilpailuttaneet sähkölaskua ennen. Koska Pori Energia hoitaa tämän alueen sähkön siirron, joten hyvin helppoa oli ottaa sähkösopimus heiltä.

Mutta ei se oikeasti ole kovinkaan hankalaa kirjoittaa Googleen ”sähkövertailu”, sieltä avautuu todella monta hyvää sivustoa joissa verrataan sähkömyyjien hintoja. Löytyy mm. Kilpailuttaja.fiSähkövertailu ja Energiavirasto. Kaikki sivustot ovat erittäin helppoja ja yksinkertaisia käyttää, helpoin tietenkin on että olet säästänyt jonkin sähkölaskusi ja näet esimerkiksi arvioidun vuosikulutuksen. Tämä on meillä 17000 kWh, paritalossa jossa on sähkölämmitys, lämminvesivaraaja, takkaa olemme pyrkineet lämmittämään joka päivä talvella, pahimmilla pakkasilla lämmitimme muutaman kerrankin. Voin kyllä kertoa että meillä on olleet ihan minimaaliset sähkölaskut, meillä ei tässä keskikerroksessa ole ollut kertaakaan sähköpatterit päällä, ainoastaan kellarikerroksessa ja sielläkin olleet + 17 asteessa, kun siellä ei olla pahemmin oltu.
Nythän meidän olohuone on täysin kellarikerroksessa, koska makuuhuoneesta tuli Oliverin huone ja olohuoneesta tuli meidän makuuhuone.

Se että miksi kannattaa nämäkin kilpailuttaa on se että säästöä voi tehdä useamman sata euroa vuodessa, eli säästö ei ole mikään niinkään pieni. 

Sähkösopimuksiakin on paljon erilaisia, on 2 vuoden määräaikaisia, 1 vuoden määräaikaisia, pörssisähköä ja toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta.
Tällä hetkellä sähkön pörssi hinta on todella matala joten pörssisähköä kannattaa nyt miettiä. Sähkön pörssihinnan päälle tulee vielä sähkönmyyjän itse valitsema marginaali ( esimerkiksi Finkraftilla tämä oli 0,39c/kWh ). 
Pienen vertailun jälkeen meille tämä Finkraft oli edullisin. Sähkönmyyjän saa ihan itse siis valita, sähkön siirtoa ei voi valita, se että missä asut määrää sen kuka hoitaa sähkön siirron. 

Kraft Kuukausi-spot

Toistaiseksi voimassa oleva Kraft Kuukausi-spot -sähkösopimus on huoleton valinta. Maksat sähköstä ajantasaisen markkinahinnan, mutta sinun ei tarvitse seurata hintakehitystä päivittäin tai tunneittain. Voit muuttaa sähkösopimusta ilman irtisanomisaikaa.
 • Energian hinta elokuulle 3,81 snt/kWh.
 • Energian hinta oli heinäkuulle 3,06 snt/kWh.
 • Energian hinta oli kesäkuulle 3,60 snt/kWh.
 • Energian hinta oli toukokuulle 4,12 snt/kWh.
 • Energian hinta oli huhtikuulle 4,04 snt/kWh.
 • Perusmaksu ensimmäiset 2 kk 0,00 €/kk sähköpostilaskulla (norm. Netposti-, e- ja sähköpostilaskutuksella 2,99 €/kk tai paperilaskuilla 4,98 €/kk).
Hinta määräytyy edellisen täyden kalenterikuukauden toteutuneen keskiarvohankintahinnan perusteella + marginaali 0,39 snt/kWh. Sähkön hinta pörssissä voi vaihdella jyrkästikin, mutta keskiarvo tasaa vaihteluita.
Lähde Finkraft ( en hyödy linkkien painamisesta )
Näissä on aina pieni riski, mutta tuollakin lukee että voit muuttaa sähkösopimusta ilman irtisanomisaikaa, eli siinäkään ei toisaalta mitään häviä. Pienenä vertailuna, meillä on tällä hetkellä päivällä 6,76c/kWh ja yöllä 5,27c/kWh ja perusmaksu 3,03€/kk. Finkraft tarjoaa siis saman hinnan ympäri vuorokauden. 
Pienissä asioissa siis voit säästää pikkuisen, eli sähkön vertailussa ja vakuutusten vertailussa. Niistäkin voi ”pienen” lantin säästää. Nyt kun tämä on ajankohtainen meille ja meinataan vaihtaa sähkönmyyjää niin meidän säästö tulee olemaan n. 400-500€ / vuosi, se on todella iso säästö! Kovin isoa säästöä tosin kerrostaloasukkaat eivät välttämättä saa, mutta heillä kenellä on sähkölämmitys.
Oletteko koskaan kilpailuttaneet sähkösopimuksia? Tuliko säästöä?
<3:lla Liina

4 kommenttia

 1. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Niin ja kiitos oli mielenkiintoinen postaus! Laitan tuon Kraftin mieleen. Jään seuraamaan blogiasi!

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Harvemmin muistaa koko sähkönkilpailutusta, varsinkin suuren säästön saa jos asuu sähkölämmitteisessä asunnossa. Tervetuloa! 🙂

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Oletko ollut tyytyväinen? Sähköyhtiötä tässä etsiskellään 🙂

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Kyllä ollaan oltu tyytyväisiä, koska itse saa kyllä päättää sopimuksen jos niin haluaa 🙂 ettei ole siis määräaikaa. Jos siis esimerkiksi sähkönhinta nousee roimasti niin sitten vain vaihdetaan sähkösopimusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *