Hae
Liina Beth

HÄÄT – budjettihäät vai(ko?)

Koristeet skumppalaseissa

Kukkasia kihlajaisista

Lähes kaikkihan haluaisivat übersuper ihanat prinsessahäät, jossa rahalla ei olisi väliä… mutta tämä ei ole jokaisella mahdollista tai kai se on kaikille joilla on niin paljon rahaa tai sitten niillä jotka hakevat pankista lainaa että saa häät kustannettua.
Tämän asian olen huomannut että saa närkästystä monissa, koska heidän tapansahan on oikea? 
Ei kai se nyt väärin ole tai meiltä muilta pois jos Matti ja Maija ( esimerkki pariskunta ) ottavat unelmiensa päivän eteen lainaa, he ehkä eivät vain halua säästää, kokevat pääsevänsä helpolla.

Toinen mikä nostaa tunteet pintaan on vanhempien apu, on paljon vanhempia jotka haluavat jotenkin osallistuvansa hääkustannuksia. Toki se harmittaa niitä kenellä ei ole vanhempia jotka voisivat auttaa, mutta miksi raivota tai aiheuttaa vihastusta niille joiden vanhemmat vähän auttaa tai vaikka maksaisivat koko häät, onko sekään omista häistä pois? No ei ainakaan pitäisi ja meidän häistä se ei ole pois että vanhemmat kustantavat kokonaan Matin ja Maijan häät. 

Niin monta oikeaa tapaa on kustantaa häät kuin on hääpareja!

Meille ei tule ns pienen budjetin häät, mutta jos budjetti ylittyy, niin me ei aleta mistään kyllä karsimaan. Me ollaan ajateltu selvitä 5000 € :n budjetilla.
Budjettiin emme ole laskeneet, emmekä tule laskemaan koristeita, ripsien pidennyksiä tai parturia. 
Koska koristeita olemmekin jo alkaneet pikkuhiljaa tilailemaan Ebaysta ja tilaillaan niitä pitkin vuotta, joten mitäpä niitä siihen alkaa laskemaan…Samoin on ripsien pidennykset ja parturi, niihin menisin häistä huolimatta joten ei nekään kuulu budjettiin. 
Täällä Porin suunnalla on juhlapaikatkin moninkertaisesti edullisempia mitä pääkaupunkiseudulla, suhteilla saa pitkälti edullisemmin moniakin asioita. Meidän juhlapaikkamme tulee kustantamaan 600 € to-su, tästä olemme jo maksaneet 300 € varausmaksua. Saamme olla onnellisia monestakin asiasta tällä hetkellä. 
Ruokailuhan maksaa aina eniten ja sen takia valitettavasti ( niinkuin muillakin ) johonkin on vedettävä viiva kutsulistalla. Miksi kutsua pikkuserkun kummin kaimoja, kun heitä ei ole koskaan nähnytkään? 

Mitä sitten budjettiin ollaan laskettu?  

 • Juhlapaikka
 • Ruokailu
 • Juomat
 • Kakku
 • Valokuvaus
 • Morsiuspuku
 • Sulhasenpuku
 • Oliverille puku
 • Bändi
 • Sormus ( ? )
 • Hääyö – hotellihuone
 • Muut ( laaja käsite, mutta kaikkia pikkuasioita )

Vieläkään siis budjettimme ei ole täyttynyt, vaan sitä on vielä jäljellä. 

Miten me saadaan 5000 € ?

Me aiomme nyt joka kuukausi säästää häihimme, jos nyt tulee jotain että jää jostakin pikkuisesta puuttumaan niin silloin voi hakea jotain pientä kulutusluottoa, mutta siihen emme silti turvaudu! Me lähdetään ihan liikkeelle siitä että se me saamme säästettyä tuo summa. Niin paljon tulee kuukaudenkin aikana aina osteltua turhuuksia, sekä minä että J… 
Meillä vanhemmat ovat lupautuneet avittaa pikkuisen mutta budjetti oltiin luotu kumminkiin niin että meinaamme kaiken kustantaa. 


Millaisella budjetilla teillä mennään/ollaan menty? 
Onko vanhempanne auttaneet?
Onko jotain hääpostaus toivetta? 

<3:lla Liina

10 kommenttia

 1. teija kirjoitti:

  Meil on se juhlapaikka pe-su 700e :00

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Millai? 😮 siel sivuilla lukee et pe-su 600 eur? :O

 3. Meri Lehtonen kirjoitti:

  Tuo on niin totta, mikään tapa ei ole oikea ja aina jostain on marisemista. Ei ole keltään pois kustantaako vanhemmat, pankki vai oma kukkaro häät. Jos saamme juhlapaikan mitä olemme miettineet, budjetti tulee olemaan aikas iso ja suurimmaksi osaksi maksaa jo pelkästään juhlapaikka. Meillä on kuitenkin vielä aikaa säästää kaksi vuotta ja tarkoitus on kustantaa ainakin suurimmaksi osaksi itse häät, säästöjä käyttäen. Mä ensin ajattelin tiukkia budjettihäitä, eli halvimmat mahdolliset koristeet, juhlapaikka jne ja itse tehdään suurin osa, ruuat ja kaikki. Häitä suunnitellessa kuitenkin unelmat kasvavat, ja olen pättänyt, että haluan panostaa häihin hieman isommalla budjetilla, koska minä haluan vaan kerran naimisiin ja satsataan nyt sitten kunnolla, että saadaan täysin meidän näköiset häät. 🙂

 4. Niina // Scummymom kirjoitti:

  Me mentiin kastejuhlassa naimisiin ja paikalla oli tietysti ne joita yleensä kastejuhliin kutsutaan eli perhe, kummit ja omat kummit. Meillä nää kaikki oli sukulaisia. Häät maksoi kaikenkaikkiaan vajaa 1000€ eli ruokailu, minun häämekko ja sormukset.

  Olisin halunnut isommat juhlat, jossa olisi ollut meidän ystäviä ja vähän enemmän tärkeitä sukulaisia, mutta eipä ne hääjuhlat tee avioliitosta yhtään parempaa. Ne lupaukset sen tekee. Ja välttämättä en edes haluaisi olla naimisissa, kun mikään parisuhteessamme ei ole naimisiinmenon jälkeen muuttunut muuta kuin sukunimi ja tietysti oikeusturva lapsen suhteen jos jotain jommallekummalle sattuu.

  Olempas negatiivinen, mutta tosiasioita nää on.

 5. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Totta tuokin on että ei über kalliit juhlat tee avioliitosta yhtään parempaa vaan kyllä se tarvitsee olla se että haluaa viettää toisen kanssa loppuelämänsä 🙂
  Mikä siinä sitten on ettet haluaisi olla naimisissa?

 6. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Paikkojen hinnoissa oli kyllä silti täälläkin isoja eroja, J taas ei halunnut perus työväentaloa, jonka olisi saanut jollai 150 €:lla vaan halusi hienomman paikan, hienot paikat Porin seudulla maksoivat 500-700 € ja se yksi paikka jota voin vain haaveilla oli 1100 €… se olisi niin sopinut teemaankin 😀 merenrannalla <3
  Näin meilläkin kävi, että aluksi mietittiin että ihan jotkut pikkuiset "bileet", mutta kerran vaan menen naimisiin joten on ihanaa saada ikimuistoisen päivän jossa hyvää ruokaa, hienot koristeet yms 😀
  Haluan meidän näköiset häät, eikä mitään hutaistuja 😀

 7. teija kirjoitti:

  Eiku nyt mies selvensi et elokuu oli kalliimpi 😀

 8. teija kirjoitti:

  En tiiä :0 yks vrk esim la 600e ja lisä vuorokausi 100e :0

 9. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Aijaa? 😀 mutta hyvä että selvensi 🙂 tai kohta olisit soittanut sille raivoten ( vuokranantajalle ) 😀 😀

 10. Niina // Scummymom kirjoitti:

  Se juuri, että se ei suhdetta muuta ja meidän suhde toimi hyvin ilman avioliittoakin. Ei me lastakaan olis tehty, jossei haluttaisi toistemme kanssa olla, siihen ei tarvita yhtään sormusta, että haluaa olla jonkun kanssa loppuelämän 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *