Hae
Liina Beth

Koska tulee toinen?

Paljon kysytty kysymys, koska tulee lisää lapsia? Vedotaan siihen että pitää lapsilla olla sisaruksia ja varsinkin pienellä ikäerolla. Pitää ja pitää, mutta niin monet ovat meille sanoneet. Mutta mitä jos ei halua enempää? Onko pakko haluta isoa perhettä? Sisarukset ovat rikkaus vanhemmalla iällä, minullakin on isäni puolelta 2 erittäin rakasta pikkuveljeä ja ovat nykyään todella tärkeitä. <3
Meilläkin on isot ikäerot 10- ja 16 vuotta. Ehkä en itse haluaisi niin isoilla ikäeroilla, mutta siinähän on äiti vaihtunut välissä. Sopiva ikäero mahdollisesti seuraavalle ( ehkä ) olisi joku 4-6 vuotta. Tämä on vain oma mielipiteeni. On äitejä jotka haluavat 10kk – 1,5 vuoden ikäerolla, se sopii jollekin mutta ei kaikille. Itse tiedostan nyt etten olisi valmis saamaan lisään lapsia. Sanon nämä kärkkäästi koska minua ahdistaa kun ihmiset kyselee useasti ”koskas niitä lapsia tulee lisää?
Mitä jos me ei vaikka saataisiin vaikka kovin haluttaisiin? Mitä jos me ei vain haluta?
Pitää ottaa se toinenkin puoli näissä asioissa huomioon. Nyt kun kirjoitan tätä postausta, kysymys ”koska?” pyörii päässä. Argh. Miksi emme saisi nauttia tästä yhdestä lapsesta? Nyt nautin kun pääsin pitkästä aikaa töihin, äitiysloma on juuri sopivan mittainen tauko töistä, eikä ole tarvetta sitä jatkaa. Nyt on taas alkanut saada nukkua hyvin ja meidän perheemme voi hyvin, niin miksi lähteä taas siihen samaan rumbaan 😉 
Vielä ei ole kertaakaan 10 kk aikana tullut vauvakuumetta, vaikka on nähnyt maailman kauneimpia vauvoja. Vaikka raskausaika olikin hyvin helppo, loppua lukuunottamatta, niin ei sitäkään kyllä kaipaa. Lopussa ahdisti hyvinkin paljon ku vaavi siellä potki keuhkoja. 

Nyt me meinataan nauttia tästä yhdestä tuhisijasta, joka tuo iloa ja onnea meidän elämään. <3


Kysytäänkö teiltä tätä usein ” koska tulee lisää lapsia?”

<3:lla Liina


p.s kiitos lukijat! nyt on 10.000 vierailijaa täynnä! <3

8 kommenttia

 1. Annim kirjoitti:

  Samoja ajatuksia täällä 🙂 Haluamme nauttia rauhassa M:stä eikä mitään kiirettä vielä edes ajatella toista lasta… Vaikka haluan joskus vielä toisen lapsen, mutta koen että parempi olisi ehkä se nelisen vuotta ikäeroa. Meidän elämäntilanteeseen parhaiten sopisi näin. Tietty sitähän ei juurikaan tiedä siunataanko meille enää toista lasta. Jaaritteluksi meni, mutta siis pointti oli että samoilla linjoilla sinun kanssa 🙂 Vielä ei ole meiltä kyselty toisesta…

 2. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Kysytään usein! Eka aattelin että 3-4 v ikäero olis meille sopiva, mutta siis (apua) vauvakuume on alkanut TAAS nostaa päätään. Saa siis nähdä kuinka kauan tässä nyt menee. Se voi olla varmaan mitä vaan 1-5 vuoden välillä. Ei ehkä pidäkään suunnitella liikaa.. 🙂 katsotaan kuinka käy! Elämä osaa yllättää!

 3. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Musta on vähän törkeetä että kysellään sitä että koskas se toinen tulee? Juurikin siksi että voi olla että ensimmäistäkin on yritetty vuosia ennen kuin tärppäsi tai jos ei haluta lisää jne. Lisäksi minusta se on vaan perheen välinen asia eikä se kuulu muille. 🙂

  Mä jo kauhulla odotan niitä heittoja kun kysellään "koskas se kuudes sitten tulee, tarviihan niitä olla parillinen määrä"

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  niin minustakin on todella tökeröä kysellä, koska nykyään se lapsettomuuskin on niin yleinen asia niin miltä niistä sitten tuntuu jotka ovat yrittäneet vuodesta toiseen…
  toivottavasti teille ei aleta pommittamaan "koska kuudes? "

 5. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  hih, tuo taitaa olla kyllä melkoisen yleinen kysymyskin… eka aloitetaan sillä että " koskas niitä lapsia tulloo? " sitten seuraavaksi että "koska tulee seuraava?" 😀 on siinäkin kysymykset 😀
  Elämä kyllä osaa yllättää 😉

 6. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Jes joku muukin on samalla linjalla 🙂 tuntuu että monet haluavat pienillä ikäeroilla 🙂
  Ai, teiltä ei edes olla kyselty? Saat olla onnekas 😉

 7. Meri Lehtonen kirjoitti:

  Samaa mietin, vaikka vauvakuumetta me molemmat vanhemmat podetaankin, mutta ei ehkä ihan vielä, juurihan oon aloittanut koulunkin. 🙂 Mustakin hetkestä ja tästä päivästä pitää nauttia eikä aina miettiä ja elää tulevaa 🙂 Meillä on ihanat lapset, nautitaan heistä täysin siemauksin!<3

 8. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Kyllä <3 sitten kun kokee olevansa valmis toiselle, niin sitten 🙂

  Niinhän meillä on <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *