Hae
Liina Beth

Kamala affektikohtaus !

Toistaiseksi eilen iltainen kokemukseni on ollut hirveintä tässä maanpäällä!
Isi oli niin kamala ja kielsi iltaväsymystä ”kärsivää” Oliveria leikkimästä takkaluukun kanssa, niin se laukaisi ihan suunnattoman raivon ja syntyi affektikohtaus. 
Oliver muuttui veltoksi, mutta onneani kiitän että olin tästä lukenut etukäteen… että tiesin puhaltaa toista naamaan. Niin melkein heti virkosi perään.

Vaikka tiedän sen olevan täysin vaaratonta, niin oli se niin shokkeeraavaa! Omat paikat vielä tunninkin jälkeen tärisi.
Näistä kohtauksista pitäisi mielestäni kyllä mainita neuvoloissa, että ihmiset tietäisivät. Olisin aivan varmasti muuten soittanut ambulanssin, koska mitä muutakaan siinä tekisi kun toinen muuttuu ihan veltoksi ja menettää tajunnan. 

Mutta haluan tästä vain kertoa sen takia että se on yleistä että näin tapahtuu ja että haluan että Te ketkä ette tästä ole tiennyt niin tiedät mitä tehdä ja nopeuttaa ns tajunnan palautumista.

Oliver on kyllä hyvin temperamenttinen lapsi, tullut mammaansa… siitä ei mihinkään pääse, niin tämä kohtaus tulee todennäköisesti ”usein”, kun lähestytään uhmäikään. Tällä hetkellä meillä on kyllä jonkinmoinen esi-uhma. Kaikkea kiellettyä on pakko tehdä ja jos kielletään niin huudetaan. 
Sitä oikeeta uhmaikää vain odotellessa! 

Ollaanko teillä koettu affektikohtaus?

<3:lla Liina

4 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Siinä kyllä varmasti säikähtää. 🙁
  Meillä noita ei ole ollut ja toivottavasti ei tulisikaan.

 2. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Hui! En ole kuullutkaan! Kuulostaa hurjalta. On kyllä hyvä tietää. Neuvolassa on kerrottu lähinnä sitä mitä on osattu kysyä.

 3. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Apuva! En oo kuullutkaan 😮 vaikka olis ehkä koulussa pitänyt kuulla tämmösestä..ehkä en oo ollu hereillä. Hyvä kun kerroit!

 4. Jenni R kirjoitti:

  Hui kuulostaapa pahalta! Onneksi ei kuitenkaan sen vakavampaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *