Hae
Liina Beth

Saako äiti joskus?

Saako äiti joskus edes heittää hanskat tiskiin, tipahtaa sohvalle ja nostaa jalat ilmaan? Joskus tuntuu siltä että se hetki kun saa pikkuisen nukkumaan, kun tipahtaa sohvalla ja todellakin nostaa jalat ilmaan, huokaiset syvään helpotuksesta. Pieni rentoutumishetki, ei puhelinta, ei tietokonetta, ei telkkaria, vaan makaat siinä täysin rentoutuneena. Ajatuskaan siinä kohtaan ei pyöri, et mieti yhtään mitään. 
Pienen rentoutumishetken tietysti tulee pilaamaan se kun ajatus siivoamisesta lähtee liikkeelle. Katsot ympärille, joka paikassa leluja. On sotkuista mutta ei sentään likaista. Mieltä ei paranna se ettet oikeasti jaksaisi alkaa mitään siivoamaan tai muutakaan. Haluaisit vain olla.
Parantaisiko se sittenkin mieltä jos nousisi ylös sohvalta ja alkaisi siivoamaan, siinä kohtaa mielen valtaa ajatus ” mistä sitä oikein aloittaisin? ”. Pienen hetken siinä mietittyään että mistä sitä aloittaisi ja kävellyt kotia muutaman kerran ympäri ja katsellut ja kauhistellut paikkoja. Niin siinä kohtaa heitän hanskat tiskiin ja palaan takaisin sohvalle, otan tietokoneen esille ja mietin mitä tietokoneella sitten tekisi. 

Kyllä sitä siivota ehtii myöhemminkin, huomenna, ylihuomenna tai vaikka viikon päästä. Aina ei jaksa siivota, mutta ei sitä aina tarvitsekaan jaksaa. Joskus myös pitää saada vain olla, sen pitää kaikki äidit muistaa. Ettei ne tiskit tai pyykit sieltä mihinkään katoa jossei niihin koske, mutta ne voivat välillä odottaa. Se oma pieni rauhallinen hetki on myös joskus tärkeetä.

Nyt sammutetaan valot ja mennään nukkumaan 🙂

<3:lla Liina

8 kommenttia

 1. Meri Lehtonen kirjoitti:

  Kyllä äiti saa, ja pitääkin välillä heittää ne jalat ilmaan ja rentoutua!:) Mulla on vähän niin päin että haluaisin ehkä tehdä jotain mutta kun katson kelloa se on sen verran että voisi mennä nukkumaan että seuraavasta päivästä ei tule ihan kamala… 😀

 2. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Nukkuminen on kyllä ihanaa ja suihkussa käynti. Niin ja lukeminen. Siivoaminenkin on ihanaa, yksin. Hyvää yötä!

 3. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Hanskat vaan tiskiin! Täälläkin välillä. Mut on vaan ohjelmoitu huonosti ja mä oon todella huono vaan olemaan. Tykkään kauheasti puuhastella, esimerkiks maalata. Se onki sit sitä mun "hanskat tiskiin"'-aikaa 😀

 4. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Miten mulla muuten tuli otsikosta ekana mieleen jotku iha muut puuhat 😀 heheh hups

 5. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Heh, emmä ajatellutkaan niin kun kirjoitin tätä, mutta nyt kun sanoit niin kuulostaahan tuo siltä 😀 😀

 6. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Niin kun jos ei siivoa nyt niin tarvitsee ne joskus myöhemmin siivota 😀

 7. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Juu kauheasti nykyään tykkään itsekin puuhastella kaikennäköistä mutta välillä tulee fiilis etten oikeasti jaksa tehdä yhtään mitään 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *