Hae
Liina Beth

Kaksi vuotta viisaudenhampaan poistoleikkauksesta

Älä lue tätä jos olet menossa viisaudenhampaan poistoleikkaukseen…

Vasen alaviisaudenhammas alkoi pikkuhiljaa vaivaamaan, tuli useampi ientulehdus. Julkisella puolella oli melkein vuoden jonot poistoleikkaukseen ja hammas ei päässyt puhkeamaan koska oli vinosti ikenen alla. Ajattelin että varaan ajan poistoleikkaukseen yksityiselle puolelle että pääsee nopeammin sinne toimenpiteeseen. 
Sain ajan n. 3 viikon päähän soitosta, aika kohtuullista. Kysyin että kuinka paljon suurinpiirtein se maksaa, käskettiin varautumaan 250-350 €, okei no se nyt ei sillai paha kun julkisella puolella se maksaa noin satkun.
Pelkäsin tulevaa kipua, mutta edeltävänä yönä sain hiukan nukuttua vaikka jännittikin. Leikkaus tehtiin illalla ja J oli kanssani henkisenä tukena. Ennen leikkausta sain rauhoittavan lääkkeen ( piti muistaa pyytää aikaisemmin, jos tarvetta rauhoittavalle lääkkeelle ). Leikkaus oli n. puolessa tunnissa ohi, annettiin sairaslomalappu, ohjeet ja särkylääkeresepti, 480 € lasku ja ei muuta kuin kotiin toivomaan että kaikki on hyvin.

Seuraavana päivänä naama oli kuin Kippari-Kallella, en poistunut kotoa mihinkään koska olin niin järkyttävän näköinen ( harmi ettei sitä kuvaa enää ole tallella ). Ihmettelin että miksi en tuntenut vieläkään kieltäni. Ajattelin että se menee viikossa ohi.

Viikko kului… turvotus alkoi laskeutumaan kasvoilta, pystyi jo hiukan syömään kiinteetä ruokaa. Mutta kieli, se oli aivan saman oloinen kun leikkauksesta seuraavana päivänä. Ei auttanut muutakuin odottaa vielä muutama viikko.

Kaksi viikkoa leikkauksesta otin yhteyttä hammaslääkäriasemalle, etten tunne kieltäni ollenkaan ja olen useampaan otteeseen jo purrut kieleeni niin että tulee verta. En maistanut edes kaikkia makuja enää. Varattiin aika, että hammaslääkäri tutkii kieltäni.
Se aika sitten tuli ja hammaslääkäri sanoi että ”Kyllä se kohta on jälleen normaali. On hyvin epätodennäköistä että se on pysyvä vaiva”. Sovittiin heti että parin kuukauden päästä tarkastuskäynti.

Aika kului taas… kieleni ei ollut vieläkään normaali, ihan samat vaivat kuin ennenkin. Tarkastuskäynnillä sanottiin että voi hakea Potilasvakuutuskeskuksesta korvausta ja todennäköisesti se tulee kuntoon 6 kk leikkauksesta. 

Tein Potilasvakuutuskeskukseen korvaushakemuksen ja sen käsittelyssä meni n. 6 kk ja sieltäkin tuli kieltävä päätös. ” Asialle ei voi mitään, oli pätevä hammaslääkäri ja plaaplaaplaa…” 
Valituksen voi tehdä 2 vuoden päästä tapahtumasta ja nyt aion tehdä…

Loppupeleissä jouduin käymään suupoliklinikalla, tällä samalla hammaslääkärillä joka hampaan poisti ja maksaa käynnit itse… 
Olen syönyt Lyricaa ( hermokipulääkettä ) ja sekään ei auttanut. Käynyt TYKSissä hermovauriotutkimuksissa, sieltä sain ns. tuomion etten tunne kuumaa tai kylmää vasemmalta puolelta, mutta hammaslääkärin mielestä se palaa vielä ennalleen. 
Nyt en kyllä enää usko että tämä kieli tulee normaaliksi enää koskaan! Jatkuvat kivut kielessä, ovat hirveitä. Jos minulle oltaisiin kerrottu tällaisesta kielenhermovauriosta, niin ehkä en olisi koskaan käynyt poistattamassa viisaudenhammasta…


Onko teiltä leikattu viisaudenhammas ?
Onko teillä vastaavanlaista?

<3:lla Liina

4 kommenttia

 1. Chardonnay kirjoitti:

  Apua! En ole osannut edes kuvitellakaan tai pelätä tälläistä asiaa!! Oon tosi pahoillani, että olet joutunut tälläisen kivun kohteeksi 🙁
  Multa on poistettu kaikki 4 viisaudenhammasta, yksityisellä myöskin mutta onneksi kaikki on mennyt hyvin.
  Toivottavasti kieli vielä palautuu entiselleen!

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  En osannut mitään kanssa tällaista kuvitella, jälkeenpäin kun tuli googleteltua niin oliko se mahdollisuus 0,50% kaikista viisaudenhampaan poistoleikkauksista, että todennäköisyys on pieni… mutta voi sekin vissiin osua kohdalle. 🙁 toivotaan että kieli palautuu vielä, vaikka pahinta pelkään 🙁

 3. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Oooooi paskat! Mulla joskus tulevaisuudessa varmaan edessä. Hitto ku ikävä juttu 🙁 toivottavasti valituksesta olis hyötyä. Piinaat vaan niin kauan, et myöntää virheen!

 4. Aleiina kirjoitti:

  Kuulin radiossa taannoin Susanna Tannin haastattelun ja hältä poistettu myös viisuri ja sen seurauksena kolmoishermosärky 🙁

  En mene ikinä poistamaan enää yhtään hammasta, ellei ole riskinä verenmyrkytys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *