Hae
Liina Beth

K i r o i t u s v i r h e i t ä

Heh, otsikossa on virhe. Se on ihan tarkoituksella. 
Kirjoitan kirjoitusvirheitä, mutta enemmänkin kieliopillisesti. Sitä se teettää kun on äidinkieli ruotsi ja olen käynyt ruotsinkielistä koulua 7.lk asti ja muuton takia vaihdoin suomenkieliseen kouluun 8.lk. Silloinkin suomen kieli oli todella hankalaa ja se on vieläkin. Kyllä perusasiat ovat kunnossa, mutta sanamuodot menevät murteen kanssa sekaisin aina välillä ja meni pitkään oppia ettei sana ole ENÄÄN vaan se on ENÄÄ.

Tästä aiheesta teki mieli kirjoittaa koska joskus äitipuoleni sanoi että blogissani on paljon murresanoja ja kirjoitusvirheitä. Harmi vaan, kun itse niitä virheitä ei niinkään näe. Toisaalta mietein avaudunko tästä tänne… koska jotenkin todella noloa ettei osaa kirjoittaa kieliopillisesti oikein suomen kieltä.
Mutta päätin ettei siinä ole oikeasti mitään noloa, osaan senkin edestä ruotsin kieltä ja se on minun ja Oliverin äidinkieli.

Minulla on myös jotain ihan omia suomenkielen sanoja, joita on tullut vuosien saatossa.
Aina ei tiedä edes sanoja mikä se on suomeksi, se voi tulla mieleen ruotsiksi ja siinä sitten onkin pähkäilemistä. Jos on tietokone lähettyvillä voi käydä tsekkaamassa sanakirjasta. Näitä ei enää niin kauheasti tule, mutta välillä kyllä. Mutta miten ruotsin kielioppi? Ei sekään kyllä kieltämättä täydellistä ole, tarvitseeko sen olla täydellistä?

Itsekin kun lueskelen blogeja niin en näe niissä kirjoitusvirheitä koska upottaudun sinne tekstiin niin paljon että se kirjoitus on toinen seikka. Se ymmärtäminen on mielestäni tärkeämpää kuin se että miltä se teksti näyttää, tietenkin on niitä kielipoliiseja jotka eivät pysty lukemaan kirjoitusvirheellistä tekstiä.
Kumminkin yhdyssanat ovat pitkälti hallussa ja nämä perusasiat. Voisihan olla asiat huonomminkin?

Tämä on meidän blogimme ja meidän tyyli kirjoittaa ja ilmaista asiat 🙂

Oletko huomannut paljon kirjoitusvirheitä? Kirjoitatko itse hyvää suomenkieltä?

<3:lla Liina

2 kommenttia

  1. Teresa Sjönberg kirjoitti:

    Hui! Nyt osuit arkaan paikkaan. Kirjoitan ihan omalla äidinkielellä, mutta tekstissäni on aina paljon virheitä. Se varmaan johtuu siitä, että kirjoitan tabletilla ja aina ei sormet taivu, varsinkin jos pieni hakee sylissä huomiota. Toinen syy kirjoitusvirheisiin voi olla yöllä kirjoittaminen, pää ei toimi aina täysillä. En ole huomannut sinun tekstissäsi kirjoitusvirheitä. Minusta teksti on murresanoineen elävää, eihän blogi ole mikään äidinkielen aine. Äiti sanoo, että jos kirjoittaa enään, sitä lyödään nenään. Eikö ole aika hyvä muistisääntö?

  2. Anonyymi kirjoitti:

    Se on opin, ei opein. ? T: äitipuoli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *