Hae
Liina Beth

TUNNOLLISET SAIRASTAVAT LOMALLA

Myönnetään, Oliverin sairastumisten takia ollaan oltu melko paljon pois töistä. Mutta nyt sairastuin itsekin, siihen maailman kamalimpaan tautiin… mahatautiin.


Sunnuntaipäivä meni ihan normaalisti, koko mahataudista vielä ollut tietoakaan. Jälkiviisaana, Oliver kyllä söi vähän huonosti mutta niitä kausia nyt muutenkin tässä puolentoistavuoden iässä on. 
Iltapalalla Oliver söi kyllä yllättävän hyvin jugurttia ja leipää, kunnes tuli stoppi… ja kaikki tuli ylös, siinä kohtaa olin jo itse aivan paniikissa, joka paikka täynnä oksennusta, pitäisi pientä Oliveriakin lohduttaa joka itkee paniikissa, kun ei tiedä mitä tapahtunut. Toisaalta onneksi olemme lomalla, ei tarvitse miettiä ketä hoitaa Oliveria ja viedä lippusia lappusia töihin… 

Kun Oliver saatiin pestyä ja keittiöstä joka paikka hinkattua kloriitilla, niin tuli toinen oksennus. Silloin tiesin että se on mahatauti, kerran sitä voi oksentaa jos on syönyt jotain huonoa tai jotain, mutta toisen kerran niin se on sitten siinä. Vuorattiin Oliverin sänky pyyhkeillä että mahdollisesti yöllä olisi helppoa vaihtaa pyyhkeet. Matot rullattiin pois lattioilta ja muutamia ämpäreitä laitettiin pitkin asuntoa. 
Oliverin mahatauti meni siinä ohi, ei enää tullut mitään! Onneksi pikkuinen selvisi muutamalla oksulla ja juomakin maistui hänelle ihan moitteettomasti. 
Ei siinä mitään, itselläni alkoi sitten yhdentoista aikaa illalla ja sitä jatkui seuraavan päivän iltapäivään. Huhhuh olin väsynyt ja siinäkin vain mietein että onneksi ollaan lomalla. En olisi mitenkään eilen pystynyt hoitamaan Oliveria, silmät ei pysynyt auki kun olin niin väsynyt. Onneksi J hoiti Oliveria ja antoi minun nukkua. 
Tämä on kyllä tauti jota en toivo kenellekään! Aivan järkyttävää!


Illalla sitten heräsinkin klo 21:30 täysin pirteänä ja normaalina, ei siinä sitten auttanut kuin katsella Netflixistä sarjoja ja odottaa että uni tulisi uudestaan. 
Poikkeuksellisesti Oliver heräsi ensimmäisen kerran klo. 03:30, kävin silittelemässä ja hän nukahti. Heräsi tunnin päästä ja otin Oliverin viereen, siinä hän oli tunnin vielä kunnes alkoi kauhea itku taas. Kysyin Oliverilta ” Ska vi gå och äta ? ”, hän nousi salamana ylös sängystä ja juoksi portille ja toisti ” äta äta äta ”. 
Siinä syötiin aamupalaa klo. 05:45, hän söi niin reippaasti että toisella oli kova nälkä ja jano! Puolituntia aamupalan jälkeen hän meni takaisin nukkumaan ja heräsi vasta klo. 09:00.

Nyt alkaa olemaan jo normaali olo sekä Oliverilla että minulla. Ollaan siivottu, pesty pyykkiä, liotettu leluja… Tästä onkin sitten hyvä aloittaa loma!


Onko teillä selvitty taudista?

<3:lla Liina

4 kommenttia

 1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Voi ei! Onneksi tauti meni Oliverilla nopeasti ohi! Tsemppiä ja hyvää lomaa! <3

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Niimpä, mielummin itse sairastaa pahemmin kuin pikkuinen 🙂
  Kiitos <3

 3. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Voi ei teillä oli tuo kanssa. Kuulosti niin tutulle. J:llä on kohta varmaan myös. Onneksi menee nopeasti ohi.

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Ihan järkyttävää 😀 mutta kyllä onneksi menee niin nopeasti ohi kuin se tuleekin 🙂
  Toivon että J selviäisi pelkästään vatsakivulla 😉 olen meinaan hinkannut koko kämpän lattiasta kattoon 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *