Hae
Liina Beth

TAHTOA KYLLÄ LÖYTYY

Jos Oliver ei saa tai osaa tai onnistu niin hän heittää itsensä lattialle ja alkaa itkemään. Uhmaako? Olen jo alkanut kauhulla odottamaan pahinta uhmaa, mutta onneksi se ei ala yhtäkkiä vaan tähän ehtii asennoitumaan, vai ehtiikö? 


Itse omaan todella kovan tahdon ja se paistaa myös tästä pikkuisestakin läpi kilometrien päähän ja monesti kuulen ”ihanku sä”. ”Ai kiitti”, no pakko se on vaan alkanut myöntämään itselleen että poika on kuin kopio minusta, ainakin tahtonsa ja lyhyen pinnansa kanssa. Jos kasataan Legoja torniksi ja se menee tahtoamattaan rikki niin lentää Legot. Hups! No ehkä en itse kumminkaan ole tällainen että kun teen ruokaa ja se menee pilalle niin lentää kattilat ja paistinpannut. Heh!
Tietenkään ei pidä verrata pienen lapsen tahtoa, aikuisen tahtoon. 
Itse nuorempana opin mistä naruista vetää niin saa tahtonsa läpi, jonka takia on ollut haasteellista aikuisiällä olla joustavampi, mm. parisuhteessa. Jos en saa tahtoani läpi jossakin asiassa niin välillä tekisi mieli mennä lattialle ja huutaa ” ku mää tahdon!!


Välillä kyllä käy J:tä sääliksi kun talossa asustaa kaksi jolla on kunnon oma tahto, entä sitten hänen tahtonsa? No kyllä hänelläkin sitä on ja se ärsyttääkin välillä kun en saa tahtoani läpi. Oliver laittaa vielä pisteen iin päälle kun hän ei saa tahtoaan läpi. 


”Oliver haluaa nyt kiivetä pattereiden päälle ja ei pääse itse sieltä pois, alkaa huuto, menet auttamaan hänet alas ja yrität häntä unohtamaan patterin päälle kiipeämisen, alkaa huuto kun tajuaa ettei hän saa tai voi kiivetä patterin päälle. Mut ku mää haluun!” Oliver varmasti sanoisi jos osaisi.”

Eli pieni uhmanpoikanen meille on muuttanut, vaikka välillä hermoja raastaa niin kyllä ne halit ja pusuttelut ja ihana yhdessä olo saa nämäkin unohtamaan! Katsotaan kuinka pahaksi Oliverin tahto ja uhma kasvaa 😉 Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, paras on asennoitua rennosti, onnistuukohan se? Sen näkee sitten.

Milloin teillä uhma on alkanut?

<3:lla Liina

5 kommenttia

 1. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Voi apua! En malta odottaa, et meille tulee 😀

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Mutta onneksi kaikki on ohimenevää 🙂

 3. Aina kirjoitti:

  Meillä kans alkanut uhmailua ilmaantumaan ja mustasukkaisuutta ! Ihan kenet tahansa muun lapsen kun erehdyn ottamaan syliin, niin varmasti heittäytyy lattialle ja alkaa tahallaan itseään satuttamaan ennen kuin tulee pyytämään päästä itse syliin.

  Sama juttu jos ei osaa tai saa tehdä jotain, niin lattialle ja siellä kieritään ja kitistään 😀 . Onneksi ei vielä ole sitä kakkosvauvaa, nostan hattua niille jotka kahden tai kolmenkin pienen lapsen kanssa on kotona 😀

 4. Meri Lehtonen kirjoitti:

  Miten tää kuulostaa niin niin tutulta 😀 Ihan kuin lukisin omaa postausta uhmaikäisestä 😀 Legot lentelee jos torni kaatuu vahingossa tai tahalteen. Lattialle heittäydytään jos ei saa tahtomaansa.. Sinänsä kamlaa koska kyseessä on 1,5 vuotias, voiko tällänen kestää oikeesti vielä parikin vuotta tai pidempäänkin:DD

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Nyt kun se on alkanut niin loppua ei näy ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *