Hae
Liina Beth

KOHTI RENNOMPAA ÄITIYTTÄ

Päätin aloittaa ison projektin, rennompi äitiys. Mitä se sitten oikein tarkoittaa? 
Olen huomannut itsestäni sen että aina vain odottaa ja odottaa isompia etappeja. 

Joskus Terhi Äiti ja melukylän lapset – blogista kirjoitti että esikoisen aikana sitä odottaa että voi tehdä sitä ja tätä. ” ja pääsemme yhdessä kunnolla ostoksille ja viettämään päivää. En jotenkaan osannut elää hetkessä, vaan ajattelin liikaa tulevaa. Ensimmäiset pari vuotta taisikin mennä siihen, että aina odotin kumpa hän oppisi nyt sen ja tuon, jotta voitaisi tehdä sitä ja tätä.”  * Lainattu Äiti ja melukylän lapset postauksesta. *

Itsekin syyllistyn tällä hetkellä siihen että kunhan Oliver oppisi jo kunnolla puhumaan ja oppisi sitä sun tätä, niin sitten voi tehdä sitä ja tätä. Haluan että tähän tulee stoppi, haluan enemmän nauttia tästä hetkestä! Koska tätä ei jatku loputtomiin, Oliver kasvaa jatkuvasti ja pitäisi nauttia näistä hetkistä eikä miettiä ja odottaa kun Oliver on esimerkiksi 3-vuotias. Koska totta puhuen, ei siihenkään kauaa enää mene kun hän 3-vuotias. 
Kun Oliver ei vielä liikkunut eteenpäin, niin sitä odotti että hän alkaa ryömimään, sitten konttaamaan ja sitten kävelemään. Vaikka isoja etappeja ollaan saavutettu, niin sitä vain odottaa ja odottaa seuraavaa oppimista ja unohtaa toden teolla elää tässä hetkessä. 
Aion ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa pienin askelin kohti rennompaa äitiyttä ja olla jatkuvasti miettimättä tulevaa. Helppoa se ei tule olemaan mutta pienin muutoksin saa pidemmällä kaavalla suuria muutoksia aikaiseksi. 
Osaatteko elää hetkessä vai mietittekö jatkuvasti tulevaa? 

<3:lla Liina

4 kommenttia

 1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  En osaa elää hetkessä vaikka haluaisinkin! 😀

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Se ei ole niin helppoa miltä se kuulostaa! 😀

 3. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Tsemppiä rennonpaa äitiyteen! Minusta tuntuu että meillä taidetaan elää aika pitkälle hetkessä tuon pienen kanssa. Ehkäpä se johtuu että on tilanne päällä koko ajan. Jos ei pieni ole kiipeämässä johonkin se on sylissä tai muuten vaatimassa huomiota. En edes uskalla ajatella millaista se on kun tuo on iso ja kainalossa on toinen pieni nappisilmä. Ehkä tähän ihanaan olotilaan pääsee, kun ei ole kiire mihinkään. Välillä kyllä toivoo että olisinpa jossakin töissä. Kyllä ne pienet kasvaa ja ihan liian nopeasti!

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Miksi se onkaan niin vaikeeta? 😀 sitten kun lapset menee kouluun niin sitä vain miettii että "voiiii, olisipa meillä vielä sellainen pikkuinen" 😀

  Ihanaa kun sulla ei ole kiire mihinkään, saat ottaa rennosti <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *