Hae
Liina Beth

PIKKURAHALLA TEKEMISTÄ KESÄLLÄ

Useampi perhe ei pysty tekemään koko perheen kanssa reissuja Särkänniemeen, Puuhamaahan yms, koska ovat sen verran tyyriitä, ruuista puhumattakaan.
Ajattelin listata tähän erilaisia vaihtoehtoja, joita pystyy tekemään ilmaiseksi / pienellä rahalla.

Puhutaan nyt pikkulapsiperheistä, alle kouluikäisistä lapsista. Kouluikäiset lapset vaativat jo pikkuisen enemmän reissuilta. Kun pikkulapsille voi riittää yksi käynti kotieläinpuistossa.
Viime vuonna kävimme Oliverin kanssa ensimmäistä kertaa Koivuniemen herrassa Merikarvialla.
Lähes joka paikasta löytyy kotieläinpuisto, joten ei tarvitse kovin pitkälle matkustaa. Porin lähellä on ainakin kaksi kotieläinpuistoa, Koivuniemen Herra  ja Kiviniityn Kotieläinpuisto Sastamalassa.

Kotieläinpuistoista löytyy jos jonkinnäköistä aktiviteetteja, on trampoliineja, heinäladossa pomppimista yms ja päivisin on erilaista ohjelmaa, mm. lypsentää, sikajuoksua, talutusratsastus. Siellä saa kulutettua päivän vähän isompien lasten kanssa.
Kaupunkilaislapsetkin pääsevät näkemään maatilaelämää vähän lähempää, joita on nähnyt vain kirjoissa ja tv:ssä.
Kotieläinpuistoista löytyy grillauspaikkoja, joten kannattaa ehdottomasti pakata omat eväät mukaan kylmälaukkuun ja tehdä siitäkin ohjelmanumero lapsille.

Pienet lapset eivät vielä osaa vaatia mitään reissuja ja supertekemistä, tosin kuin vanhemmat lapset kun kuulevat että luokkalainen ”Nikopetteri” lähtee koko kesäksi perheensä kanssa jenkkeihin. Siinä iskeekin se kateus ” miksei meidän perhe?
Kuulun itse omasta lapsuudestani siihen porukkaan jotka pääsivät kumminkin joka kesä Särkänniemeen ja jonnekin muualle, mutta kyllä sitä syksyllä kateellisena kuunteli kun jotkut olivat päässeet ulkomaille.

Kauniina ja lämpiminä päivinä voi suunnata maauimalaan tai uimarannalle lasten kanssa. Silloin saa itsekin vähän rusketusta iholle. Pitää vain muistaa suojata lapsen iho hyvin!
Sinne ei tarvitse muutakuin eväät ja uikkarit mukaan.
Miksei sitä kävisi vaikka useammin kuin kerran maauimalassa tai uimarannalla?

Kun rannat, maauimalat ja kotieläinpuistot on nähty niin miksei sitä seuraavaksi lähtisi retkelle metsään ( esim luontopolulle ). Oliver ainakin on todella kiinnostunut metsästä ja sen antamasta seikkailusta. Monella luontopolun varrella on kota jossa voi grillata esim. makkaraa. Mikä sen mukavampaa viettää päivä eräjormaillessa ja makkaraa paistaessa.
Tosin pitää muistaa laittaa kumisaappaat jalkaan, kun itse olen muutaman kerran törmännyt kyykäärmeen. YÖK!

Lapsille on silti tärkeintä kesälomalla että he saavat viettää aikaa perheensä kanssa. Mökkeilykin on lasten kanssa mukavaa puuhaa, mutta jos ei lähipiirissä ole mökkejä niin keväisin voi hakea tuettuja lomia esim. Hyvinvointilomat.
Tuetuille lomille voi muutenkin hakea, niitä löytyy aika paljon Suomesta, on mökkilomia ja on hotellilomia. Ilmaisia nämä kumminkaan ei ole, näistä maksetaan omavastuu riippuen paikasta 12-25€/vrk/hlö ja alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. Hinta voi tuntua korkealta mutta siihen sisältyy täysihoito.
Esim 4-henkinen perhe ( lapset alle 16-vuotiaita ) kylpylähotellissa 5 vrk kustantaa 250 €. Mökeissä majoittuminen on edullisempaa.

Onko kesäksi jo paljon suunnitelmia?

<3:lla Liina

8 kommenttia

 1. Nanna kirjoitti:

  Kivoja vinkkejä 🙂 Meillä koululainen ei ole ikinä käynyt Tukholmaa pidemmällä. Nyt vasta 10 vuotiaana alkaa selvästi tuo matkakateus iskemään.

  Meillä ei koko perheen lomaa paljon kesällä ole, mutta lasten kanssa tehdään retkiä erilaisiin paikkoihin. Maalaislapsille jo tavallinen leikkipuisto on mahtavan hauska retkikohde 😀 Moniin museoihinkin on joko edullinen tai ilmainen sisäänpääsy lapsilta, joten varmaan hyödynnetään niitäkin 🙂

 2. MäSäMutsi kirjoitti:

  Meillä arvostetaan enemmän tuota yhdessä tekemistä. Varsinkin pikkulapsi aikana. Meidän teininonsteria alkaakin jo olla vaikeampi pitää tyytyväisenä. Hänen kanssaan olen muutamasti käynyt reissussa, tosin "halpamatkoilla" Kanarialla ja kreikassa… Mutta pienten kanssa kotieläintilat, museot ja se ranta on ihan pop!

 3. Nea- Kädenjälkiä Sydämessä kirjoitti:

  Kivoja vinkkejä kyllä 🙂 Meiän vieressä on joku maataulous/kotieläinpuisto niin siellä tulee käytyä pari kertaa kesässä ja lapset on joka kerta innoissaan vaikka luulisi, että samat kaakit, lehmät ja possut rupeisi kyllästyttämään 😀

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Siinä se onkin kun pienemmälle tosin riittää se käynti kotieläinpuistossa, mutta eipä riitä 10-vuotiaalle :/

  Nii juu museot! Pitääkin pistää korvan taakse 😉

 5. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Kyllähän sellaiset reissut riittävät teinimonsterille vai riittääkö? 😀
  Olen joka kesä vienyt pikkuveljeni pienelle reissulle, minne hän on halunnut lähteä. Ollaan käyty muumimaailmassa, puuhamaassa, tallinnassa yms. Viime vuonna ( hän oli 9v ) kysyin minne hän haluaa lähtee niin vastaus oli Barcelonaan viikoksi… 😀 koska luokkakaveritkin…
  Mutta hyvin riitti silti meidän Funpark-reissu. ( onneksi )

 6. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Ehkä nämä lapset eivät kyllästy koskaan eläimiin ;D

 7. Meri/ Yksi pieni elämä kirjoitti:

  Toi kotieläinpiha oli kyllä hyvä idea ja ollaan itekkin harkittu että sellaisen reissun voisi kesällä toteuttaa!:) Opiskelija ja nyt äitiysraha budjetilla ei ole suuria laittaa kesän reissuihin mutta hauskatkin jutut voivat olla sellaisia joihin ei paljoa rahaa tarvitse ja pienille lapsille riittää jo pienikin uusi juttu, ei tarvitse olla kovin kummallista tekemistä!:) kiva postaus!:)

 8. Anonyymi kirjoitti:

  Suosittelen myös Kanniston kotieläinpihaa Alastarolla, ihana paikka viettää aikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *