Hae
Liina Beth

PULLALTA TUOKSUVA (KOTI)ÄITI

Nyt hierotaan ”Paras äiti” – kruunua, eiku? 
Pullalta tuoksuva äiti on parempi nimitys minusta kuin pullalta tuoksuva kotiäiti, koska en ole kotiäiti. Minusta ei saisi kotiäitiä tekemälläkään, en tiedä jäisinkö kotiin vaikka lotossa voittaisin muutaman miljoonan. Tällainen työ- ja päiväkotiarki on meidän perheelle paras vaikka välillä on mukava leikkiä kotiäitiä ja koti tuoksuu pullalta.
Huonon sään iskiessä viikonloppuna, on mukava leipoa koko perheen kera. Oliver on leiponut dagiksessa muutaman kerran pullaa niin ajattelin sen olevan mieluista puuhaa. Olen yläasteen jälkeen leiponut VAIN kerran pullaa. Pullataikina tuntuu aina kauhean vaivalliselta tehdä.
Uunituore pulla ja kylmä maito, on kyllä paras yhdistelmä, ei siitä mihinkään pääse! 
Käytimme Myllyn Paras reseptiä. Kaupassakaan ei tarvinnut käydä koska kaikkea löytyi kaapista
5 dl maitoa
50 g hiivaa ( tuore )
1-2 tl suolaa 
1-2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
( 1-2 munaa )
n. 15 dl puolikarkea vehnäjauhoa
n. 100-200 g voita tai margariinia
Yhteinen puuha perheessä on kaiken A ja O. Se voi sitten olla leipomista, ulkoilua, kirjan lukemista yms, kunhan tehdään yhdessä jotain. Pyrin aina viikonloppuna keksiä meidän perheelle tekemistä ettei viikonloppu menisi vain ollessa. Siinä kohtaa sunnuntai-iltana kiukkuinen ilmapiiri valtaa kodin. Koska kaikki on niin turhautuneita ja odottavat että olisipa jo arki. Onneksi tällaista ei enää pahemmin ole, on vain asioita jotka oppivat kantapään kautta.
Kun taikina oli kohonnut jonkin aikaa oli aika veivata taikinaa vielä hetki jonka jälkeen Oliverille annettiin oma pala jota hän alkoi pyöritellä kuin vanha tekijä.
Se on niin ihanaa katseltavaa kuinka toinen on oppinut tekemään uusia asioita, mutta huomasi kyllä että Oliver on ennenkin leiponut pullaa. Vähän taikinaa kyllä meni suuhun, mutta se kuuluu asiaan, tosin pullataikina raakana ei ole niin hyvää kuin piparitaikina ( NAM! )
Oliver jaksaa pyörittää omia pikkupullia niin kauan kun saimme J:n kanssa tehtyä korvapuustit valmiiksi. 

Näillä korvapuusteilla ei ulkonäöllisesti eikä maullisesti Michelin tähtiä tai Suomen paras leipuri – titteliä ansaita. Näissäkin asioissa taitaa pitää väite paikkansa ” harjoittelu tekee mestarin ”, ehkä ensi kerralla sitten meidän korvapuustit onnistuvat, vai tuleeko ensi kertaa ollenkaan?
Olen aina rakastanut leipomista, mutta koko perheen kanssa ei oikein voi leipoa juustokakkuja tai muita kakkuja, mutta sen sijaan Oliverille mieluista leivottavaa on pulla ja erilaiset keksit. Tästä koko perheen leipomisesta voisi tehdä tavan, mutta ensi kerralla leivotaan sitten jotain keksejä.
Näin perjantain kunniaksi toivonkin kaikille hyvää viikonloppua!
Onnea kaikille valmistuneille ja ylioppilaille! 

<3:lla Liina

7 kommenttia

 1. MäSäMutsi kirjoitti:

  Pitäisiköhän munkin leipoa pitkästä aikaa pullaa?
  Mä ajattelin ennen, että olisin mieluiten kotiäiti mahdollisimman pitkään. Haaveena oll hoitaa lapset kotona kouluikään saakka. Nyt kuopus on 1,5v ja alan jo kaipaamaan töihin. Kotona kaikki päivän ovat niin samanlaisia… Jaksoinhan olla kotona 2vuotta… Ja ehdin tässä keikkaillakin välissä…

 2. Jenni / Ilopiikki kirjoitti:

  Oi, odotan niin, että päästään tytön kanssa yhdessä leipomaan. En tiedä joko nyt onnistuisi, mutta varmaan ainakin syksyllä 🙂

 3. Mira-Marie/ MiruMaru kirjoitti:

  Minä kyllä teen kakkuja ja pipareita, mutta pullan leipomista välttelen. En oikeastaan tiedä edes miksi. Pari kertaa olen pullat pyöräyttänyt. Ihan hyviä ne oli. Mielelläni syön kyllä mummojen pullia (hih), mutta muuten ei ole minun juttu. Kivoja kuvia postauksessa!!

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Lapset ainakin tykkää kovin leipoa pullaa tai näin luulisin :3 tosin paljon oli menossa suuhun 😀
  Eipä se äidistä sen huonompaa tee jossei ole kotiäitinä :3

 5. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Se on kyllä mukavaa leipoa lapsen kanssa, kun näkee että toinenkin tykkää :3

 6. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Joo mummojen tekemät pullat, nam! <3 mutta pullan leipominen on kyllä itsellekin kyllä sellaista … nooh, se on jotenkin vaivalloista 😀
  Kiitos 🙂

 7. Nea- Kädenjälkiä Sydämessä kirjoitti:

  Hih, mikä pikkuleipuri siellä ♡ Meillä ipanat tykkää tosi kovasti leipomisesta. Lähes joka viikonloppu leivotaan jotain 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *