Hae
Liina Beth

HÄÄT – MIKSI MENNÄ NAIMISIIN?

Nyt kun häihimme on enää alle kuukausi aikaa niin alkaa tulemaan vähän enemmän hääpostauksia. Mielessä alkaa vain pyörimään häät…
Siinä samalla kun omat häät pyörii mielessä, pyörii syvällisiä ajatuksia mielessä. Kiinnostaa myös muiden mielipiteet asioista, eipä ne muiden mielipiteet itseeni vaikuta mutta olen utelias, siitä ei pääse mihinkään.

Meillä on ennestään jo yksi suuri sitouttaja, meillä on yhteinen lapsi
Oliver sitouttaa meitä enemmän mitä naimisiin meno, sen takia en ole tuntenut tämän vuoden aikana  kertaakaan sitoutumispelkoa. 
Me menimme kihloihin 16.7.2015 ja silloin sovimme että kesällä 2016 sanomme ”Tahdon”. 
Näin saadaan perheellemme sama sukunimi, perheestämme tulee yhtenäinen ja myös se tulevaisuuteen turvaa jos jommallekummalle vanhemmalle sattuu jotain ja tietenkin se tärkein rakastamme toisiamme. 

Miksi mennä naimisiin? 

Syitä naimisiinmenoon ihmisillä on yhtä monta kuin naimisiin meneviä pareja. Toiset vain haluavat naimisiin, toisilla on pakottavat syyt ( mm. uskonnolliset syyt ), toiset haluavat sitouttaa suhteensa, toiset rakastavat toisiaan ja haluavat olla ikuisesti yhdessä ja toiset taas eivät halua mennä koskaan naimisiin.

Miksi mennä edes kihloihin jos koskaan ei aio mennä naimisiin? Mitä se sormus sormella muuttaa suhdetta, paremmaksi?

Siinä asiassa olen ehkä vähän vanhanaikainen, että kihlautuminen on lupaus avioliitolle ja silloin mennään kihloihin kun hääpäivä on päätetty. Ennen J:tä en ole ollut koskaan kihloissa ja siitä olenkin onnellinen. Menin sellaisen ihmisen kanssa kihloihin, jonka kanssa aiomme mennä naimisiin. 


”Emme voi mennä naimisiin koska ei ole rahaa”

Naimisiin pääsee edullisestikin, et tarvitse mitään muuta kuin avioliiton esteettömyystodistuksen jonka saa maistraatista tai seurakuntatoimistosta. Voi pitää vähän erilaiset häät ja mennä lounastauolla naimisiin maistraatissa. 

Tuoko se avioliittoon enemmän onnea jos häät maksavat 15.000 €?

En usko että onnea voi mitata siinä mitä häät kustantavat, voi olla todella kauniit ja ihanat häät vaikka olisivat maksaneet 2000€. Se on ihan siitä kiinni mitä haluaa ja mihin satsaa. 
Meillä ei ole suuri kustanteiset häät, mutta en näe sitä ongelmana. Niistä tulee vaan ja ainoastaan meidän näköiset häät, sellaiset kun me halutaan. 


Paljon ihmisiä menee naimisiin lastensa ristiäisissä!

Se on vieraille mukava yllätys kun sanotaan ensi ”Tahdon” jonka jälkeen lapsi kastetaan. Hääjuhlatkin voi pitää myös myöhemmin. Jotkut näkee tämän ongelmana, että ”varastetaan” lapsen ristiäisissä huomio vanhemmille. Tämä on lapsiperheissä varmasti yksi helpoimmista tavoista mennä naimisiin! 


Keinoja on monia, ei tarvitse olla täysin perinteiset hääjuhlat että pariskunta saa toisensa. Ei ole oikeita tai vääriä syitä, jokaisella on omat syynsä.


Haluaisin kuulla mielipiteitä että miksi te menette/menitte naimisiin?
Jos et ole naimisissa tai ei ole häitä tulossa niin haluatko naimisiin?


<3:lla Liina


4 kommenttia

 1. Nea- Kädenjälkiä Sydämessä kirjoitti:

  Meillä on miehen kanssa aika yhtenäiset suunnitelmat häiden suhteen. Miehen suku on iso joten sen myötä häätkin tulevat olemaan isot mutta ei mitenhään erityisen hulppeat tai suuri kuluiset. Sitä kosintaa tässä nyt sitten vain odotellessa 😀 Ja vitsi mä en malta odottaa teidän hääkuvia <3

 2. petra kirjoitti:

  http://sangynalla.blogspot.fi/2014/08/11114.html?m=1 tuolta löytyy postaus meidän pienen budjetin vihkiäisistä 🙂 naimisiin tunnesyistä – koska rakastuminen ja halu viettää loppuelämä toisen kainalossa ja se vaan sitoo perheen yhteen ja käytännössä koko perheen yhteinen sukunimi oli mulle tärkeä 🙂

 3. Jenni / Ilopiikki kirjoitti:

  Rehellisesti varmaan halusin sen oman päivän prinsessana 🙂 Meille se oli yksi askel eteenpäin parisuhteessa. Olen näissä asioissa perinteinen. Kihlat, naimisiin, oma koti ja sitten lapsi. Näitten kanssa edettiin aika hissukseen, kun niin nuorena tavattiin 🙂 Minusta on kiva, et ollaan nyt yksi pieni yksikkö, varsinkin kun on skidi. Naimisissa on vain niin kivaa. Ja ihana muistot päivästä 🙂

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Lapsukainen oli tulossa, haluttiin perheelle yhteinen sukunimi 🙂 Siinä ne tärkeimmät. Yhteistä taivalta takana pian 9 v, vanhin lapsi 4,5v, viides hääpäivä tulossa. Nuorempi lapsi täyttää syksyllä 2v.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *