Hae
Liina Beth

ISÄ JOKA VÄLITTÄÄ

Mielestäni se ei ole jokaisessa perheessä itsestäänselvyys että mies osallistuu lastenhoitoon, taloudenhoitoon ja ruuanlaitosta puhumattakaan. Siksi saan olla onnellinen, että meillä J osallistuu kaikkiin noihin tasapuolisesti. Vai onko se vain niin että silloin avataan suu kun mies ei osallistu mihinkään? Omalla kohdallani aina puhun että J osallistuu tasapuolisesti taloudenhoitoon ja tekee yhtälain ruokaa kuin minä. Tästä saan kiittää anoppiani joka on kasvattanut näin hyvän miehen <3
On tosin jotain asioita jotka ovat vain minun valtakuntaani, pyykinpesu, se on asia jonne ei ole asiaa. Ehkä vain jossain suuressa poikkeustilanteessa. Sen jälkeen kun muutamat Hilfigerin neuleet olivat käyneet kuivausrummussa niin kyllä sai asiasta kuulla, jonka jälkeen sanoin että tästä lähin hoidan pyykit.
On ehkä yksi asia mistä meillä isä tai oikeastaan pappa ei tykkää, on kaupassa käynti. Sen hän antaisi meidän hoitaa 100%:sesti. Ehkä se ei ole miesten juttu? 


Se on niin hienoa että J haluaa viettää poikansa kanssa aikaa, myös hänen arki vapaapäivänä. Sitä arvostan! On erittäin mukavaa saada kuvia puhelimeen työpäivän aikana kun he viettävät yhdessä laatuaikaa keskenään.
Muistan vielä odotusaikana kun J puhui että kuinka hienoa sitten rakennella Lego-torneja ja rakentaa junaratoja ja nyt Oliver on siinä iässä että voi rakennella yhdessä torneja ja ratoja. Sen huomaa miten onnellinen isä tällä hetkellä meillä asuu. 


Silloin kun lapsi on vielä vauva isät voivat kokea tilanteen haasteellisena, kun vauva kaipaa vaan äitiään ( rintaa ). Silloin isä voi jäädä pikkuisen ulkopuoliseksi, mutta vaikka tässä tilanteessa kokisi itsensä ulkopuoliseksi voi osallistua auttamalla äitiä taloudenhoidossa. Tilanne voi olla hyvin kiusallinen kun isä kokee olevansa ulkopuolinen ja joutuu tekemään kotitöitä, kun äiti on vain sohvalla vauvan kanssa. Näistä pienistä asioista on hyvä myös muistaa kiittää, vaikka onkin itsestäänselvyyksiä mutta se pieni sana ”Kiitos”, on pieni mutta merkitsee enemmän. 


J ottaa Oliveria paljon mukaan poikien juttuihin mukaan, mm. sähköauton korjaamiseen. Oliver on hyvin kiinnostunut kaikista poikien jutuista. ”Koojaa” sanoo Oliver itse ja osoittaa autoaan.

Olen onnellinen että meillä suurinosa asioista tehdään tasapuolisesti ja osallistutaan kaikki yhdessä asioihin. 


Osallistuuko teillä isät tasapuolisesti lasten- ja taloudenhoitoo?

<3:lla Liina

6 kommenttia

 1. MäSäMutsi kirjoitti:

  Meillä on mies osallistunut tän kuopuksen hoitoon ja hänen kanssaan leikkimiseen huomattavasti enemmän kuin esikoisen. Luulen, että syynä on sukupuoli… Esikoinen on tyttö ja kuopus poika. Onhan ne poikien jutut noille isimiehille helpompia. Mies valitti ettei osas tytön kanssa noita nukke ja poni juttuja lainkaan. Tais olla liian vierasta sellainen… Mutta nyt ottaa kuopuksen kanssa kaiken takas ja leikkii pojan kans jopa enemmän kuin minä.

 2. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Ihana iskä ♡ koojaa!

  Meillä kaupassakäynti on miehen juttu, mutta joskus käydään porukalla niin saan täytettyä kuivatarvikkeet. Tulee säästöä, kun en ole kaupassa heräteostoksilla. Meillä kävi samalla tavalla pyykinpesussa ja se on kyllä minun juttu. Mikä siinä pyykkäämisessä on niin vaikeaa? Hih! Mukavaa viikonloppua!

 3. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Ehkä se on niin ettei mies osaa heittäytyä ja leikkiä nukeilla ja poneilla. Ei silti en osaisi varmaan minäkään 😀
  Mutta hienoa että nykyään mies osallistuu teilläkin 🙂

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Kyllä <3

  Ensimmäisiä kuuluisia kertoja kun pyykkäsin ja käytin kuivausrumpua… laitoin kaksi pesukoneellista tavaraa kuivuriin ja mitä kävi? – Vaatteet pienentyi kolmella numerolla 😀

  Mukavaa viikonloppua myös sinne! 🙂

 5. petra kirjoitti:

  Meillä mies on hoitanut kaupassa käynnit viimesyksystä. 😀 hän vain alkoi tulla koulusta kotiin kauppakassien kanssa ja minä huomasin et saattoi mennä viikkokin etten ite ollut käynyt ruokaostoksilla 😀 mut kyllä selvästi vauva-aikaan mulla oli enenmän vastuuta kotitöissä ja vauvan kanssa.

 6. Tiia kirjoitti:

  ihania kuvia 🙂 J on varmasti hyvä isä, ei ne retket ja raha vaan läsnäolo. Arki ja yhteinen aika on se, joka merkitsee ja joka lapselle jää mieleen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *