Hae
Liina Beth

OLENKO YKSINÄINEN?

Jokainen meistä äideistä kokee edes joskus olevansa yksinäinen. Oli sitten raskaana, äitiyslomalla tai muuten. Oli sitten ystäväpiirin ensimmäinen ketä lisääntyy tai sitten jo ystävillä on niin tiivis piiri että sinne on vaikea päästä sisälle.

Olenko yksinäinen vai kuvittelenko vain? ” Et periaatteessa enää koskaan ole yksin, onhan sulla lapsi ”
Lapsettomia kavereita ei jaksa aina kiinnostaa kuunnella vauva/lapsijuttuja. Pieniä äitiyden iloja olisi mukava huudella kaikille ” sain viime yönä nukkua koko yön ” tai ” jeee! tuli ensimmäiset pissat pottaan ”. Pieniä iloja äidille mutta täysin tuntemattomia iloja lapsettomalle. Se missä toinen iloitsee lapsijuttuja, toinen voi iloita että pääsi opiskelemaan tai sai mukavan miehen treffeille Tinderistä.

Jotkut kaverit kaikkosivat kun tulin raskaaksi, mutta suurin osa jäi. Olen onnellinen jokaisesta ystävästä jotka minulla on, heistä on ollut niin paljon iloa ja apua, huonoina hetkinä. Enemmänkin pelkäsin että miten paras ystäväni ( lapseton ) reagoi, lähteekö hän viereltäni jonka kanssa olimme olleet paita ja peppu jo 15 vuotta. Ei, hän ei lähtenyt vaan pysynyt matkassa vieläkin. <3

Periaatteessa olen ihan sama Liina kuin ennen, lähden mielellään nollaamaan tilanteen ystävien kanssa, silloin laitetaan vaihde vapaalle ja jutellaan kaikkea muutakuin lapsia. Eikä aina tarvitse alkoholia peliin vaan voi sitä käydä kahvillakin ilman lasta.
Tietysti Oliver on aina ykkössijalla kaikessa, jos hänelle esimerkiksi sattuu jotain tai on sairaana niin silloin muut jää. Kuinka kamalalta se sitten kuulostaa mutta niin se vain on.

Lapsettomien kavereiden rinnalle kaipaa myös niitä äiti-kavereita, aikuisiällä ei ole enää niin helppo tutustua kuin lapsena. En ole sellainen äiti joka alkaa höpöttää leikkipuistossa muille äideille ( ja se jos joku harmittaakin, olla niin ujo ).
Missä muualla sitten voisi tutustua samantyylisiin äiteihin?
Onhan niitä kaikkia muskareita, perhekahviloita ja Facebook-ryhmiä joissa on oman paikkakuntansa äitejä. Tosi asiassa ei tarvitse jäädä yksin jos ei halua, kyllä keinoja löytää.
Jonkin aikaa sitten oli perustettu Momzie-sovellus joka toimii samalla ajatuksella kuin Tinder, machaa, tutustu ja tapaa! Olen kokeillut Momzie-appia, vielä sovellus ei ole suosittu tällä suunnalla. Tosin en ole kovin ahkerasti ehtinyt käyttämään sovellusta, nyt kun häiden aikaa tässä on ollut aika hektistä aika.

En ole niin yksinäinen miltä välillä tuntuu, koska onhan minulla ystäviä ja äiti-ystäviä, mutta voiko niitä koskaan olla liikaa?

P.S blogin kautta olen tutustunut muutamaan ihan huikeeseen ihmiseen ja harmittelen sitä välillä että miksi asumme niin kaukana toisistamme!

Tunnetko välillä olevasi yksinäinen?
Millai olet selättänyt sen?

<3:lla Liina

2 kommenttia

  1. EMMI // Kaaos kaksiossa kirjoitti:

    Mä muutin takaisin kotikulmille monen vuoden jälkeen ja valitettavasti sillä aikaa on suurinosa entisistä kavereista on kaikonnut:/ onneksi muutama tosiystävä on jäänyt<3 (tosin lapsettomia suurinosa vielä) toki on se itsestäkin ollut kiinni kun en aikoinaan jaksanut itsekkään pitää yhteyttä.. Tuo Momzie-sovellus taitaa täälläkin lähteä kokeiluun:)

  2. Nanna kirjoitti:

    Mä oon suurimman osan päivistä ihan vain lasten kanssa. Lapsuudenystävät ovat muuttaneet suurempiin kaupunkeihin ja isompien lasten aikaiset äitikaverit palanneet jo aikapäiviä sitten työelämään kuljettaen illat lapsia harrastuksiin. Vaikka luonnollisesti harvemmin nähdäänkin, tiedän kuitenkin ystävien olevan luurin toisessa päässä aina kun siltä tuntuu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *