Hae
Liina Beth

MIKÄ ON PARAS IKÄ ÄIDIKSI?

16-vuotiaana?
Olin hyvin lapsellinen, opiskelin ammattikoulussa ja odottelin viikonloppua että voitaisiin hengailla kavereiden kanssa. Korkattu pulloja tai sitten ei.
En osannut ajatella silloin mitään lapsia ja hyvä niin. Mitä elämä olisikaan ollut tähän päivään asti jos olisin tullut 16-vuotiaana äidiksi? En edes osaa ajatella tätä.


18-20 – vuotiaana?
Mikä sen hienompaa kun sait ostaa alkoholia ja käydä baareissa. Opiskelijana toki siihen aina jostakin riitti rahaa. Nykyään tuleekin mietittyä että miten ihmeessä oli rahaa käydä silloin baareissa, kun opintotukea sain jonkun 70 € / kk. Silloin elettiin villiä sinkkuelämää. Siihen kohtaan lapsi? Ei kiitos!
Tähänkään väliin en olisi halunnut äidiksi tai ei koko perhe-elämä käynyt pienessä mielessä.

22-vuotiaana?
Silloin olin parisuhteessa mutta silloinkaan en kaivannut vauvaa tai osannut edes ajatella olevani äiti. Jotkut tutut alkoivat lisääntymään, olihan vauvat söpöjä ja ihania, kunhan eivät itke. Silloin mietin ettei minusta ole varmaan koskaan äidiksi koska en kestänyt vauvan itkua ja samalla kävi mielessä että mitä jos ei koskaan pääse kokemaan tuota perhe-elämää.23-vuotiaana?
Olin jonkin aikaa sitten eronnut entisestä poikaystävästäni ja tuntui kamalalta olla yksin. En enää jaksanut käydä baareissa sillai miten oli 20-vuotiaana tullut käytyä. Asuin yksin, kaipasin jotain kehen turvautua, ketä halia ja kenen kainaloon käpertyy nukkumaan.
Pikkuisen eteenpäin, niin tapasin J:n, se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Melko nopeasti muutimme saman katon alle ja aloitettiin yhdessäolo. Silloin jossain kohtaan alkoi keskustelut vauvasta ja perhe-elämästä. Ensimmäisen kerran! Pitkät ja intensiiviset keskustelut päätyivät siihen että minusta tuli äiti 24-vuotiaana!

Tämä oli paras itselleni, oli opiskeltu ammatti, vakituinen työpaikka, ihana mies, koirakin otettiin kuukautta ennen plussausta.
Tämän ikäisenä oli ehtinyt kokea villiä opiskelijaelämää ja ehtii vielä myöhemmässä vaiheessa nauttia ” omasta ajasta ”

Ei siis ole parasta tai oikeaa ikää äidiksi, vaan kaikille omansa on paras!
p.s kaivoin vanhat kuvat irc-galleriasta!
Mikä on sinun mielestäsi paras ikä äidiksi?
Koitko että jäit jostain paitsi?

Ihanaa viikonloppua! <3

5 kommenttia

 1. petra kirjoitti:

  Tää oli hauskasti toteutettu 🙂 ja ihan totta, kyllä äidiksi tulemista varten pitää loksahtaa kohdalleen muutama muukin juttu kuin pelkästään tietty ikä! Ite olin 22, tiesin kyllä aiemminkin että haluan äidiksi ja mieluiten nuorena, mutta oikea mies tuli kohdalle vasta tuolloin 🙂

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Nimenomaan ja en tosiaan osaa sanoa että mitä jos olisikin ollut 20-vuotiaana tavannut J:n että mitä sitten olisi tapahtunut?
  Mutta olen onnellinen tähän mitä minulla nyt on ja olen saanut olla lapsi ja lapsellinen ennen täysi-ikää ja nyt "vanhemmalla" iällä lisääntynyt 🙂

 3. Pirita / Pandamama kirjoitti:

  Itse olisin näin jälkeenpäin toivonut, että olisin tavannut oikean miehen jo aiemmin. Olin siis 31 kun eka lapsi syntyi. Mutta toisaalta, ehtipä ainakin reissata ja kokea elämää ja nähdä maailmaa 🙂 Tylsää vaan, kun biologia ei ymmärrä tätä, että voi vähän kestää ennenkuin perheen perustaminen on ajankohtaista / mahdollista! 🙂

 4. Annim kirjoitti:

  Hauskasti kirjoitettu 🙂

  Itse aloin seurustelemaan nykyisen mieheni kanssa 15-vuotiaana (hän oli 17v). Miehelläni oli jo pitkään vauvakuume, ehkä 4 vuotta? ennen kun hankimme lapsen. Menimme naimisiin kun olin 23-vuotias ja lapsemme syntyi kun olin 25-vuotias. Sanoisin että häiden jälkeen olisin ollut valmis äidiksi henkisesti. Ennen sitä en oikein osannut ajatella itseäni äitinä, vaikkakin tiesin että haluan lähitulevaisuudessa lapsia 🙂 Oikean vauvakuumeen sain aikaiseksi vasta kun aloimme yrittämään, eli 2013 vuoden kesällä.

 5. Hanna / Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen kirjoitti:

  Hauska teksti! Pitäisköhän tehdä samanlainen? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *