Hae
Liina Beth

KUUKAUDEN ARKIRUOKAKULUT, PYSYIKÖ TAVOITE?

Nyt on kuukausi muutosta takana, onko muutos tullut pysyäkseen? 

Arkisin säästetään kuluissa ja viikonloppuisin pikkuisen höllätään, herkutellaan, syödään ulkona tai mitä vain mieli tekee. Näistä asioista huolimatta yhden kuukauden kauppakulut ovat n. 340 €, sis. viikonlopun kauppakäynnit. Sehän ei tee viikkoa kohden kuin 85 € / viikko. Tuolla rahalla ollaan ostettu vaippoja 2 kpl megapakettia, hygieniatavaroita yms. Vielä yritetään saada pienemmäksi kuluja. Se että on säästänyt rahaa pienellä panostuksella, niin ruokaa ei enää heitetä niin paljoa roskiin mitä ennen. 
Me käytetään maanantaisin Prisman Kauppakassi-palvelua, vaikka se kustantaa toimitusmaksu 4,90 € + muovipussin 0,18 €, niin sillä tekee suuren säästön kun ei tule ostettua mitään turhaa. Meillä on mennyt arkiviikkoon rahaa n. 45 -55 € ( sis. toimitusmaksu ). Viikonloppuna ollaan taas ostettu punnitettavaa salaattia, grillattavaa, sipsejä, karkkeja yms. Viikonlopun ostoksiin on uponnut nopeasti 30 €. 
Hauskaa sinäänsä että ennen meillä ollaan käyty alkuviikosta Prismassa ( n. 80- 120 € / kerta ) ja loppuviikosta käyty K-supermarketissa tai S-marketissa ( n. 30-50 € / kerta ), 
eli yhteensä 110-170 € / viikko, joka tekee kuukaudessa : 440-680 € !!! 
Ihan sairas määrä rahaa mennyt ennen ruokakauppaan, sitä ei ole edes ennen ymmärtänyt kuin nyt, kun käy kauppakuitteja läpi / tarkastaa verkkopankista kaikki kauppaostokset. Noissa summissa ei ole mitään vaatteita, apteekkiostoksia, polttoainekustannuksia yms. Pelkästään ruokakauppakulut! 
Näin nopeasti laskettuna kuukaudessa säästyy 100-340 €, verrattuna siihen entiseen. Alussa se teki vaikeaa kun esim keskiviikkona olisi tehnyt mieli käydä ostamassa iltapalaksi täytettyjä patonkeja( silloinkin olisi kauppaan uponnut n. 9-15 € ). Kun ollaan päätetty pysyä tässä muutoksessa niin kaupassa ei tullut käytyä, vaan teimme iltapalaksi herkullisen munakkaan.
Joka päivä ei jaksaisi tehdä ruokaa, vaan olisi helppo käydä kaupassa hakemassa valmiiksi grillattu broileri ja siihen valmis salaattipussi ja perunaa kylkeen. Mutta tällaisia kauppakäyntejä viikolla ei enää tule! Jos kerran lipsuu, sen huomaa kuinka helppoa se onkaan, niin tulee myös tulevaisuudessa lipsumaan ja sitten ollaankin tuolla samoissa kuluissa mitä ennen.
Täältä löydät hyviä ja edullisia arkiruokareseptejä :
Edulliset arkiruuat vko 1
Edulliset arkiruuat vko 2
Edulliset arkiruuat vko 3
 Haastankin kaikki tähän, kokeilkaa mitä teillä menee nykyään rahaa kauppaan!
Mitä jos muuttaisit jotain, voiko jostain säästää? 

2 kommenttia

  1. Nanna kirjoitti:

    Aikasta mahtava säästö! Meilläkin ruokakuluissa varmasti pystyisi karsimaan. Tehdään ennalta viikon ruokalista ja käydään tekemässä sen mukaan ruokaostokset. Maitoa yms. pitää kyllä täydentää kerran viikon aikana. Heräteostoksiin ei siis onneksi ole paljon mahdollisuuksia, kunhan vaan muistaisi pysytellä siinä kauppalistassa 😀

  2. Anniina / Raidoilla kirjoitti:

    Huikea säästö! Mekin varmaan pystyttäisiin vähän karsimaan ruokakuluissa, mut ei kyllä enää kovin paljoa. Hyvä idea tuo Kauppakassi-palvelun käyttö, meillekin se voisi sopia kun tuntuu ettei ole aikaa käydä kaupassa. Tosin se on vaan tän hetken ongelma kun mä en pysty vielä käymään yksin kaupassa, koska se on pyörätuolin kans haastavaa enkä oo jaksanu opetella. Pitää siis käydä koko perheellä kaupassa tai sit mies käy yksin/lasten kans. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *