Hae
Liina Beth

SÄ OOT LÄSKI JA RUMA

Nuo sanat, ne pysäyttävät. Kuulet niitä useaan otteeseen, kuulet kuinka koulun käytävillä supistaan kun kävelet ohi. Siinä kohtaan mietit ” en haluaisi olla näin läski ” mutta illan tullen kumminkin avaat uuden karkkipussin ja syöt sen suruusi. Siitä tulee ainakin hetkeksi hyvä olo kun saa syödä herkullisia ja makeita karkkeja. Kun 300 g karkkipussi on loppu niin mietit että huomenna on ihan samanlainen päivä. Miksi olen tässä tilanteessa? Missä rajat syömiseeni? Miksei kukaan opettanut miten syödään oikein? Miksi aina tarjotaan herkkuja vaikka tavallista ruokaa olisi tarvinnut? 

Kaikki ystävät ja luokkakaveritkin ovat sinua kauniimpia ja hoikempia. Heillä on jo poikaystävät ja sinulla ei ole toivoakaan saada poikaystävää koska olet läski ja ruma. Häpeät painoasi ja vihaat sitä aikaa vuodesta kun on kouluterveydenhoitajalla käynti ja vaaka näyttää taas että paino on noussut ja kuulet ne sydäntä murskaavat sanat ” jaahas, taas on paino noussut liikaa… pitäisi vähän alkaa tarkkailemaan painoasi ” 
Et edes kehtaa näyttää terkkarivihkoa vanhemmillesi, koska häpeät itseäsi. 
T. teini-ikäinen Liina
Myös haukkuminen on koulukiusausta, se on henkistä väkivaltaa. Sekin on yhtälailla väärin mitä fyysinen väkivalta. 
Oli koululuokalla isomman kokoista, tummaa, vaaleaa, rikasta tai köyhää niin annetaan olla erilaisia. Me vanhemmat vaikutetaan pitkälti siihen että onko kiusaamista vai ei. Eikö lapsesi kutsu köyhää tai ulkomaalaistaustaista luokkakaveria syntymäpäivilleen koska on erilainen, vai onko se oppinut ne kotoa? 

Palasin joku päivä katsomaan IRC-Galleriaan vanhoja kuvia. Suurin osa niistä vanhoista kuvista on piilotettu, mutta niitä katsellessani kuvista näkyy se kuinka on piilotellut itseään ja kuinka surullinen on ollut nuorempana. Esitetty kovaa, mutta sisimmissään olisi vain tehnyt mieli itkeä. 
Haukkuminen on kasvattanut pikku hiljaa vahvempaa persoonaa mutta kumminkin jättänyt arvet. 
Älä kannusta lastasi kiusaamaan muita! 
Kiusaaminen on aina väärin!
Ota kiusaaminen aina todesta jos lapsi siitä puhuu, kiusattiin
sitten häntä tai luokkakaveria!

4 kommenttia

 1. Chardonnay kirjoitti:

  Kiusaaminen on aina väärin! Näin on. Itseäni kiusattiin kahdessa eri koulussa systemaattisesti enkä ikinä toivo lapsilleni samaa kohtaloa. Onneksi käänsin negatiiviset kokemukset positiiviseksi ja olen kiusaajien "ansioista" juuri niin vahva, mitä nyt olen. Kaikista ei kuitenkaan ole siihen ja monelle jää ikuiset traumat :/

  http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi

 2. Nea / In the little cottage kirjoitti:

  Hyvä ja tärkeä aihe ❤ Kiusaaminen on lapselle varmasti täyttä painajaista, oli kiusaaminen millaista tahansa. Eniten ärsyttää ne vanhemmat jotka eivät voi uskoa että se oma Mattipetteri kiusaa! Voi kun sitä vaan toivoisi, ettei oma lapsi ikinä tulisi kiusatuksi eikö kiusaisi muita! :/

 3. EMMI // Kaaos kahdessa kerroksessa kirjoitti:

  Tosi kurjia tämmöset kiusaamisjutut ja jo lapset osaa olla niin pahoja ja ilkeitä toisilleen! Mutta jostakin ne lapsetkin sen oppivat.. Mä yritän opettaa myös omille lapsille, että ketään ei saa kiusata ja jokainen pitää hyväksyä sellaisena kuin on.
  Mua on kiusattu myös ala- ja vielä yläasteellakin, henkisesti ja muistan joskus ajatelleeni, että löisivät tai tönisivät mielummin. Ajattelin sen olevan kivuttomampaa kuin jatkuva haukkuminen ja irvailu.
  ❤️

 4. Hanna / Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen kirjoitti:

  Tärkeä aihe. Kiitos rohkeudesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *