Hae
Liina Beth

KOHTA KAKSVEE

Ehkä sen pitäisi jo ymmärtää ettei pikku Oliver ole enää mikään pikkuvauva. Paitsi toisaalta hän on aina minun oma pikkuvauvani. Kun kaksivuotissyntymäpäivät lähestyy niin hänestä on kuoriutunut omatoiminen, sosiaalinen, iloinen ja veikeä hurmuri. 
On toki päiviä kun mikään ei ole kivaa tai ainakin kiukuttelu ja hermojen koettelu tuntuu olevan kivaa. Tietty onhan se kivaa vähän koetella ja testailla, kuuluhan se asiaan. Näitä päiviä onneksi ei ole kovin paljoa ( ainakaan vielä ) ja kun asennoituu oikein niin ei nekään päivät enää tunnu ylitsepääsemättömiltä. 
Meillä puhutaan ja pälätetään koko ajan, soitellaan kitaraa ja lauletaan ” Huugooo, Huugoo, Huugooo, Huugoo ”. Joitakin sanoja tulee pelkästään ruotsin kielellä ja useimpia sanoja tulee sekä suomeksi että ruotsiksi. Värit ja numerot tulee pääsääntöisesti ruotsiksi. Paljon tulee selkeitä sanoja, osataan pyytää, kertoa mihin sattuu, kertoa mitä tahtoo ( ainakin välillä, helpompi se on tietenkin aloittaa kiukuttelu ).
Oliver nukkuu hyvin yönsä mutta joskus painajaiset herättää, silloin on hyvä kiivetä mamman ja pappan väliin nukkumaan. Oliver rakastaa että hipsutetaan ja kuulostaakin hauskalta kun hän huutaa ”hittuu” eli hipsuttaa, taitanut olla päiväkodin tädeillä hauskaa. Se on hetki kun saa villinkin riehumishetken rauhoittumaan. Ikinä ei olla hipsutettu Oliveria uneen mutta sitä hän yrittää aina kun pitäisi mennä nukkumaan. Kun kerran hipsuttaisi uneen niin saisi sitten aina hipsuttaa uneen. 
Huomaa että Oliver on hyvin kiinnostunut kaikesta korjaamisesta, tässä asiassa tulee ihan isäänsä, kun kaikkea pitää fiksailla ja pohtia miten jotkut asiat toimii. 
Oliverin kehitysasiat ovat tippuneet pikkuhiljaa blogista pois, koska haluan pitää Oliverille jotain yksityisyyttä. Tuskin jaksat lukea miten pottailu sujuu ja kuinka paljon Oliver vihasi käydä suihkussa.

Mitkä asiat ovat Oliverin ( kohta 2v ) mieleen?

Brio-junarata, sillä leikitään aivan joka päivä. Viikonloppuisin leikitään useamman kerran päivässä. Oliver on oppinut myös pyytämään ” auta juna ”. Silloin on alettava rakentamaan junarataa. Tässä kohtaa saa itsekin heittää aivot narikkaan ja päästää mielikuvitus valloilleen.
Ensimmäiset värini kirja on nykyään lemppari, siitä kirjasta puolet asioista sanotaan ruotsiksi ja osa kummallakin kielellä!
Oliverin lempi lastenohjelma on Kaupungin sankarit, koska siellä ”piipaa”. Ennen lemppareita oli Kaapo ja Teletapit ( hollanniksi, heh )

Millaisia 2-vuotiaita teiltä löytyy?
Tai millaisia 2-vuotiaita teiltä on löytynyt?

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *