Hae
Liina Beth

ENTINEN NEITI POSITIIVINEN

Nykyisin Rouva Negatiivinen. J joskus sanoi ohimennen että minusta on tullut todella negatiivinen ihminen, kuin ennen taas olen ollut pelkkä aurinkoinen optimisti. Nykyään kiukkuinen pessimisti.  Se pysäytti miettimään, miksi olen tällainen nykyään? Vaikka kaikki asiat olisivat kaikinpuolin hyvin niin jostain pitää repiä se negatiivinen asia, eikä nauttia niistä positiivisista asioista. Oli sitten pihalla ainoastaan kylmä ja sateinen ilma niin se jo pilaa iloisen fiiliksen. 
Haastoin itseni kirjoittamaan joka päivä 5 positiivista asiaa jotka liittyvät päivään tai fiilikseen ja aina kun harmittaa ( kauniisti sanottuna ) niin silloin vedetään positiiviset kortit esiin ja yritetään löytää oikeasti jokaisesta asiasta positiivista. 
Kieltämättä nyt muutamana päivänä olen ollut paljon iloisempi ja voinut henkisesti paremmin kun ei aina mieti negatiivisesti, eikä valita joka asiasta. 
Asioita negatiivisesti vs positiivisesti ajateltuna :

” Ulkona on ihan sika kylmä, vihaan kylmää, talvea ja pimeyttä ”
” Ulkona on kyllä kylmä, mutta kohta tulee lunta, joka tuo valoisuutta ”
” Taaskaan ei ole mitään puettavaa vaikka vaatekaappi on täynnä vaatetta ”
” Harmi ettei ole puettavaa mutta nyt on hyvä syy vähän uusia vaatekaapin sisältöä ”
” Taas tuli nukuttua huonosti koko yö, ikinä saa nukkuu kunnolla ”
” Tuli nukuttua pikkuisen huonosti mutta ehtii sitä myöhemminkin nukkua ”
” Kokoajan on kiirettä eikä koskaan ehdi vain olemaan, todella ärsyttävää kun kalenteri on täynnä ”
” Kiirettä pitää, mutta onneksi kalenterin avulla saa hyvin organisoitua ja pitää ehkä joskus kieltäytyä jostakin ”
Pienillä teoilla on oikeasti suuri merkitys. Jos oikeasti ajattelee että aina kaikki on paskaa tai joka asiasssa on paskaa niin tottakai se vaikuttaa mielialaan. Mutta mitä jos sitä kehuisi enemmän muita, eikä aina valittaisi. Olisi onnellinen muidenkin puolesta, onnistumisista ja asioista joista itse ehkä haaveilet.
Aina kun harmittaa ( tämäkin kauniisti sanottu ) ja surettaa, niin pitäisi ottaa kuulokkeet esiin, avata Spotifysta Happy Hits – soittolistan ja miettiä niitä positiivisia asioita. Koska voisi asiat olla oikeasti paljon huonommin, toisaalta kun miettii meillä ei ole mitkään asiat huonosti. On rakastava perhe, ihanin poika, työpaikat kummallakin ja katto pään päällä. Kiitollisuuspäiväkirja heinäkuulta.
Oletko joskus/usein negatiivinen vai oletko aina positiivinen? 
Onko keinoja joilla aina olisi positiivinen?

3 kommenttia

  1. Nanna kirjoitti:

    Kukaan tuskin on aina positiivinen, mutta kyllähän oma ajattelu paljon vaikuttaa 🙂 Sulle löytyy muuten haaste;)

  2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

    Kiitos haasteesta, käyn kurkkimassa 😉

  3. Meri/ Äidin sanoin kirjoitti:

    Tykkään yleensä olla optimisti ja haluan ajatella positiivisesti. Mutta kyllä etenkin väsyneenä sitä tuppaa välillä menemään negatiivisuuden puolelle.. Mutta totts tuo, positiivinen ajattelu ja oma asenne vaikuttaa paljon!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *