Hae
Liina Beth

JOULU RATIN TAKANA

Marraskuussa tulee ensimmäiset viestit puhelimeen ”Missä vietätte joulun?”. Sitten se puhelin piippailee tasasen väliajoin ja aina sama viesti ”Missä vietätte joulun?” Jouluun on vielä sopivasti aikaa mutta emme ole mitään päättäneet kun molempien vanhemmat ovat eronneita… Paikkoja nopeasti laskettuna on 5 ja useammat paikat ovat pitkän automatkan päässä. 

Ratkaisuja ollaan koitettu miettiä, hei ketä haluaa ajella toista sataa kilometriä ja illalla tulla vielä takaisin kotiin. Varsinkin kun on useita paikkoja joissa käydä, miten siis oikeasti selvitä joulusta kun tänäkin vuonna jouluaatto on lauantaina mikä lyhentää joulun vapaita ja sen myötä niitä päiviä joina reissata ympäri Suomea.
Mitä jos siis vietetään joulu vain kotona ja pyydetään kaikkia tulemaan meille. Tosiasiassa kumminkaan ketään ei tule. Joulu pitäisi olla aikaa jolloin kuuluu rauhoittua ja viettää ihanaa aikaa perheen kesken. Mutta mitä jos perhe onkin niin suuri joka laittaa lapsiperheen ajelemaan ympäri Suomea? 

Mitä jos joulu näyttää tältä :

* Perjantaina aatonaattona lähdetään 100 km päähän mummulaan
* Lauantaina jouluaattona lähdetään 30 km päähän mummulaan ja sieltä vielä toiseen mummulaan
* Sunnuntaina joulupäivänä lähdetään 150 km päähän mummulaan
* Maanantaina tapaninpäivänä aletaan jo stressaamaan tulevaa työviikkoa.

Joulun ajelut 560 km. Se sisältää kumminkin hyvää mieltä ja jouluista tunnetta, onhan se lottovoitto kun on niin paljon sukulaisia. Salaa sitä toivoisi että kaikki asuisivat pikkuisen lähempänä! 
Nyt ollaan lyöty osittain jo lukkoon miten meidän perheemme viettää joulun. Tänä vuonna saamme viettää erityisen joulun koska me saamme kutsua mummun perheen meille joulupäivänä!

Vielä on jonkin verran mietittävää mutta joulun suunnitelmat ovat jo hyvällä mallilla. Tänään illalla saa nauttia kuppoisen lämmintä glögiä, joulutorttua syöden ja vain olla. En kumminkaan valita, ihanaa olla sukulaisten kanssa vaikka kauempana asuvatkin, harmittaa vain.

Reissataanko teillä jouluna A-paikasta B-paikkaan? 
Tuleeko paljon kilometrejä?
Millainen on ihannejoulu?

TallennaTallenna

5 kommenttia

 1. MäSäMutsi kirjoitti:

  Me tehtiin näin vielä 4 vuotta sitten. Sitten tultiin miehen kanssa siihen tulokseen, että nyt riittää. Ajoimme joka joulu 4 eri paikkaan. Kilometrejä tuli lähemmäs 500. Ei kivaa. Päälle vielä hautuumaalla käynnit, jolloin ajoa tulikin yli 600km. Viimeiset neljä vuotta ollaan oltu kotona, ihan vaan perheen kesken. Ei tule sukulaisille riitaa, kenen luona ollaan aatto ja kenen luona syödään. Ollaan kotona ja syödään kotona. Tapanina käydään hautuumaalla ja samalla piipahdetaan isoisomummia moikkaamassa. Muiden luona vieraillaan ennen joulua tai sitten joulun jälkeen. Ihan ehdottomasti tämä on ollut meille paras ratkaisu.

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Meillä ei reissata. Minulle ja miehelleni joulu on erityisesti rauhoittumisen juhla, joten olemme päättäneet, että vietämme sen keskenämme kotona emmekö kiirehdi pitkiä välimatkoja isovanhempien välillä. Kaikki perheenjäsenet ovat meille tervetulleita (eipä ole näkynyt). Vietämme jouluetkot etukäteen ja sitten saadaan vapaapäivät vain olla kotosalla viettämässä rauhallista lapsiperhearkea. -kirmi

 3. Nanna kirjoitti:

  Me ilmoitettiin kaikille tytön toisena jouluna, ettei reissata yhtään kenenkään luokse. Kaikki ovat tervetulleita meille, mutta me ei liikuta mihinkään. Poikkeuksena on yli 80-vuotiaat, sillä meillä nuoremmilla sentään se liikkuminen käy lastenkin kanssa helpommin. No aika rauhassa saadaan yleensä olla, mutta ennemmin rauhaisa joulu kuin uuvuksiin asti juokseminen 🙂

 4. Hanna / Yli pyykkivuorten kirjoitti:

  Meillä on mummoloihin 400 km:ä. Mummoloita on kaksi, näiden välissä 30 km:ä. Alussa olimme jouluaattona aamun toisessa ja illan toisessa mummolassa. Sitten luovuimme siitä. Nykyään olemme 2 päivää ja vaihdamme sitten toiseen mummolaan. Me aikuiset haluaisimme enemmän jo rentoja oman perheen kotijouluja, mutta lapset ovat tottuneet mummolajouluihin ja odottavat niitä kovasti.

 5. Minna M kirjoitti:

  Emme reissaa tai tavallaan reissataan. Olemme olleet lähes joka joulu jonkun isovanhemman luona. Yksi joulu ja uusi vuosi oltiin Espanjassa. Kesken joulun eli jouluaatto-tapaninpäivä ei ajella mihinkään. Arki on jo sen verran hektistä ettei jouluna haluta säntäillä edestakaisin vaan rauhoittua. Ensi vuonna olemme vihdoin uudessa isommassa kodissa ja ehkä sitten vietämme joulun kotona. Vanhempani ovat eronneet, joten kaikkia isovanhempia ei voi meille kutsua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *