Hae
Liina Beth

VOIKO JOULU OLLA STRESSITÖN? BLOGIHAASTE

Sain blogihaasteen Kotiäidin elämää-blogilta, sieltä löydät erittäin hyviä vinkkejä stressittömään jouluun. Otin haasteen vastaan ja katsotaan kuinka tässä joulun aikana käy!

Stressi, ai että vihaan pelkästään sitä sanaa, koska olen ihminen jolla on taipumusta stressiin. Ei ole tiettyjä asioita jotka stressaa vaan on tapana stressata lähes kaikesta. Oli sitten kyse autosta, töistä, kasvatuksesta, syntymäpäivistä tai jouluista. Rehellisesti sanottuna en osaa kertoa hyviä vinkkejä stressittömään jouluun. Seuraavia asioita yritän kokeilla ja kaikin puolin yritän onnistua näissä.
1. Suunnittele, se on kaiken A ja O. Oranssia-blogista löydät helposti tulostettavan suunnittelupohjan. Itse kävin tämän jo tulostamassa ja ajattelin sen täyttää tässä lähipäivinä.
2. Stressaako raha? Säästä pitkin vuotta rahaa jos et pysty jouluna kaikkea kustantaa tai osta joululahjoja jo syyskuussa. Yritä ainakin välttää vinguttamasta visaa, toki se ei aina ole mahdollista. Mutta yritä ainakin! 
3. Aloita joulusiivous ajoissa, äläkä niin kuin minä tein viime vuonna… aatonaattona, kauhealla kiireellä ja stressillä! Helpompi tosin sanottuna kuin tehtynä, tietysti itsekin istun koneella ennemmin kuin siivoan… Harmi vain että jonkun sen siivoamisen on tehtävä. Heh.
4. Hyödynnä lapsen/lasten apuja. Vaikka meillä asuu reilu 2-vuotias taapero niin Oliver haluaa olla paljon mukana kaikessa ja auttaa. Siivoaminen ja järjestelykin sujuu mukavammin kun on lapsi apuna.
5. Älä unohda nauttia kuumaa glögiä ja syödä joulutorttuja tai pipareita! Pienet asiat auttaa rentoutumaan!
6. Viimeisenä mutta ehkä kirsikkana kakun päällä, hei älä stressaa! Se on vain joulu! Jos tulee sukulaisia syömään niin varmasti he ovat maistaneet ruokiasi ennenkin. Tärkeintähän on viettää laatuaikaa läheisten kanssa ja nähdä lasten ilo ja riemu. Lapsia ei kiinnosta olitko unohtanut pyyhkiä pölyt tai ostaa silliä ruokapöytään.
Haastan tähän haasteeseen mukaan : 

Mutsi on MäSä
Belle Époque Wedding Diary
Kaunis Karuselli
Tietysti muutkin saavat tämän tehdä! 
Ei stressata joulua, eihän? 
Stressaatko?

5 kommenttia

 1. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Oi ihana kiitos haasteesta 🙂 aikamoinen haaste tuo stressitön joulu! Minulla sentäs on mustavyö stressaamisesta 😀

 2. Nanna kirjoitti:

  Kiitos, kun otit haasteen vastaan ja jaoit hyviä vinkkejä♥

 3. Veera | Oranssia kirjoitti:

  Oi, ihana kuulla, että suunnittelupohjasta on ollut iloa! 🙂 Tuo on muuten totta, että ruokailijathan ovat tuttuja – mua ainakin stressaisi monta kertaa enemmän, jos pitäisi laittaa ruoat puolitutuille tai tuntemattomille. Lasten tykkääminen on vähän tuurista kiinni ja aikuiset toivottavasti tietävät, mitä suunnilleen on tarjolla. Ja jos jokin menee pieleen, se ainakin keventää mukavasti tunnelmaa. 😀

 4. MäSäMutsi kirjoitti:

  Haasteeseen vastattu 😀

 5. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Kiva juttu! 🙂 käyn kurkkimassa! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *