Hae
Liina Beth

PARISUHTEEN PILAAJA

Kuva lavastettu, heh huono ergonomia!


Mikä parisuhde? Onko sellaista?

Kaksi väsynyttä vanhempaa, rankan työpäivän jälkeen pitää siivota, tehdä ruokaa, leikkiä ja koittaa olla pirteä. Sitten kun se hetki päivästä koittaa kun lapsi menee nukkumaan molemmat väsyneet vanhemmat kaivavat puhelimensa esiin, upottaudutaan sinne somen ihmeelliseen maailmaan. Itse sorrun siihen että otan läppärin kainaloon ja painelen alakertaan sohvalle, mutta mitä niin mielenkiintoista siellä koneella sitten on kun ei voi keskustella toisen kanssa? 
Kyllähän se on fakta että se oma aika joka on käytössä iltaisin niin kiinnostaa istua koneella ja olla ajattelematta yhtään mitään kuin se että keskustellaan toisen kanssa jotain jolloin tarvitseekin miettiä. 

Puhelin kaivetaan myös esiin surullisen usein ruokapöydän äärellä, ne on niitä pieniä hetkiä kun on koko perhe koolla. ” Miten sulla työpäivä meni? ” ” Oliko dagiksessa kivaa tänään? ”.
Missä nykypäivän kommunikointi?

Puhelimet ja kaikenmaailman älylaitteet pilaavat sen vanhanaikaisen keskustelun. Lauantaina saunan jälkeen katsotaan Neloselta Haluatko Miljonääriksi? – ohjelmaa ja selaillaan Facebookia samalla ja mies heittää kysymyksen ilmoille ” tiedätkö tämän vastauksen?”. Tajuat että puhelimesi on sopivasti niin ettei mies näe ja kirjoitat Googleen kysymyksen ja saat oikean vastauksen. Missäköhän on nykypäivän tällaiset tietovisat kun et voikaan kaivaa Googlea esille tai laittaa ystäville Whatsapp-ryhmään kyselyä.

Onhan näissä älylaitteissa myös hyvät puolensa. Jos olet esimerkiksi marjastamassa tai ihan sama vaikka vaeltamassa ja olet mennyt hukkaan niin jos vain olet kuuluvuuksien alueella tiedät missä olet.  Ei haittaa vaikka kaukosäädin olisi kotona hukassa, pystyt hyödyntämään puhelintasi tässä asiassa.

Ettei nyt kaikki saisi sellaista kuvaa että me ei koskaan keskustella tai vietetä yhdessä aikaa, niin kyllä me vietetään ja keskustellaan, mutta paljon arki-iltoja käytetään tähän että saamme sitä kuuluisaa omaa aikaa.

Muistakaa myös hoitaa parisuhdetta eikä vain lapsia! 

Miten te hoidatte parisuhdetta? 
Viekö älylaitteet kaiken ylimääräisen ajan?

2 kommenttia

  1. petra kirjoitti:

    Niin tuttua! Yksi ikuisuus mökötysaihe meillä on sekin että mies ei syö meidän kanssa samaan aikaan.. ? Ja jos iltaisin ei tehdä omiamme puhelimella/koneella niin kyllä se yhteinen tekeminen on yleensä netflixin kahlaamista ? arkena siis ?

  2. Jenna kirjoitti:

    Tuo puhelin on kanssa nykyään yksi niistä asioista, joita inhoan. Se pitää kantaa mukana ruokapöytään ja sänkyynkin. Koskaan ei voi olla ilman ja keskittyä siihen toiseen.. ärsyttävää..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *