Hae
Liina Beth

MIKSI RAHAN ARVO HÄMÄRTYY LASTENVAATTEITA OSTAESSA?

Palataan aikaan ennen lasta, ostelin paljon mukavia ja ihania vaatteita itselleni. Tilasin todella usein aleista paljon kivoja kenkiä, asusteita ja vaatteita. Sitten Oliver saapui meidän elämään, silloin ostettiin vaatteet pääsääntöisesti kirpputorilta, Name It:istä ja H&M:ltä. Kauhistelin Oliverin vauva-ajan kaikkia lasten merkkivaatteiden hintoja. Mikä siinä yhdessä paidassa on kun maksaa 46€ uutena ja käytettynä 30€. Se aika meni ja tuli uusi aika…  Nyt on pakko saada se ja se vaate, eikä paljoa ole merkitystä maksaako se 10 € vai 50 €, ostan sen kumminkin jos vain haluan sen. 
Vietin muutaman päivän pääkaupunkiseudulla nauttien omasta ajasta ja ajattelin että nyt pääsen kiertelemään vaatekauppoja ja ostaa itselle jotain mukavaa. Mukaan tarttui alesta 12€ maksava farkkupaita ja sitä siellä liikkeessä pyörittelin, maksanko nyt tästä 12 €, käytänkö tätä paitaa varmasti. Päätin kumminkin ostaa sen huiman kalliin paidan. Koska onhan se mukavaa saada itselleen jotain uutta. 
Seuraavana päivänä oli pakko käydä Punavuoren Peikossa katsomassa Mini Rodinin juuri saapunutta droppia ja sitä ei paljoa mietitty kun sieltä tarttui 46€:n paita Oliverille mukaan. Jotenkin huvittavaa, että itselleen kun pitäisi ostaa jotain niin sitä mietitään ja pohditaan, mutta kun on kyse lastenvaatteesta ja ihan sama vaikka se maksaisi 100 € niin sitten se vain ostetaan paljoa asiaa miettimättä. Missä kohtaa se rahan arvo oikeasti hämärtyy niin paljon?
Oikeasti pitäisi miettiä kuinka paljon töitä esimerkiksi tekee sen eteen, että sinulla on 100 € kasassa. Kenties 1 työpäivä? Onko se todella sen yhden vaatteen arvoinen?

Silti en yhtään lastenvaatetta osta osamaksulla tai luottokortilla, jos ei ole rahaa niin sitten voi myydä jotain tarpeetonta pois tai sitten ei vain osta.

Onko rahan arvo hämärtynyt?

3 kommenttia

  1. Teresa Sjönberg kirjoitti:

    Minä jo luulin, että on vaatehulluus kun tilasin 64 e maksavan reimatec-haalarin.. uudeksi ykköshaalariksi. En kyllä raskisi laittaa 46 e paitaan, mutta en kyllä raski paljoa muutakaan. Paitsi varmaan mennyt sama summa kankaisiin. 🙂 Oli varmasti söpö paita ♡

  2. Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä, aivan älytön bisnes toki hyvä heille ketkä siinä tienaa.

  3. MarMar kirjoitti:

    Noo, jotkut ei halua toista/kolmatta lasta koska ei ole varaa, ja abortti on oikeesti vaihtoehto sille vahingolle….sitten sille ekalle kyllä ostetaan 50e paitoja ja 34euron pipoja…ei terve.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *