Hae
Liina Beth

NYT LOPPUU PAUKUTTELU

Tiedättekö miltä tuntuu jatkuvasti kärsiä vatsakivuista, pahasta olosta, ilmavaivoista ja närästyksestä.
Pidätät koko päivän paukkuja, lopputuloksena vielä enemmän kipeämpi ja turvonnut vatsa. Syksyn mittaan vatsaa särki silloin tällöin mutta lähemmäs loppuvuotta se alkoi olemaan lähes joka päivästä. Mietin pienessä mielessäni että mikä ihme nyt oikeasti vaivaa, vatsani ei voinut hyvin. Sai juosta vessaan monta kertaa päivässä ja joka paikka rutisi. 
Mistä johtui kaikki nämä oireet? Tein Google-diagnoosin lukemalla muiden kokemuksia luotettavalta Suomi24-foorumilta. Minulla oli vatsasyöpä. 
Aloin kiinnittämään entistä enemmän huomiota mitä söin, ensimmäinen vatsakivun aiheuttaja oli suklaa. Sen jätin pois. Ei sekään helppoa ollut. Join pitkästä aikaa kaakaota ja taas vatsa kipeänä, eli enää kaakaota. Kaakaon pois jättäminen ei ollut ongelma. Yksi kaunis päivä töissä työkaveri oli leiponut herkullisen täytekakun ja otin siitä palan ja taas vatsa kipeänä loppuilta. 
Tämän jälkeen laskin 1 + 1 = 2. Vatsaa alkaa aina särkemään ja alan kärsimään ilmavaivoista kun käytän normaaleja maitotuotteita. Googlettelin aikani ja päätin kokeilla laktoositonta ruokavaliota.  Ongelma ei ole suuri, en välitä muutenkaan maidosta ja nykyään on kaupat täynnä laktoosittomia tuotteita. Apteekistakin löytyy laktoosinpilkkojia, joita voi helposti kantaa mukana ja ei tarvitse huolehtia että onko kylässä käytetty laktoosittomia tuotteita vai ei. 
Olen ollut nyt muutaman viikon laktoosittomalla ruokavaliolla ja olo todellakin helpottaa. Enää ei tarvitse juosta vessaan paukuttelemaan ja maata sohvalla vatsakipeänä. Pieni ja harmiton vaiva, jonka kanssa oppii elämää, kunhan muistaa kaikki laktoosittomana tai ottaa laktoosinpilkkojan. 
Maito ei ole oikein koskaan ollut omaan makuuni joten en ala ostamaan laktoositonta maitoa, kokeiluksi ostin Oatlyn kaurajuomaa ja join kaakaon kanssa. Todella herkullista, suosittelen!
Pistääkö maito muilla vatsan sekaisin?

Yksi kommentti

  1. Teresa Sjönberg kirjoitti:

    Minulla on myös nuo kaurajuomat käytössä ja iKaffea kahvin kanssa. Hyvä että rupeaa helpottamaan! ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *