Hae
Liina Beth

VUOKRATYÖSTÄ VAKKARIKSI

Juuri ammattikoulusta valmistunut taloushallinnon merkonomi joka haaveili kaikista eniten vakuutusalan työpaikoista, ne työpaikat jotka olivat avoinna, olivat tarkoitettu tradenomeille. En siltikään miettinyt, hain sinne. Koskaan ei häviä muutakuin aikaa kun laittaa hakemuksen vaikka ei täysin täsmäisikään hakukriteerit. Tällä kertaa en päässyt edes haastatteluun. Kun unelmien työpaikkaa ei löytynyt, aloin katselemaan myös pikkuisen laajalla skaalalla työpaikkoja. Hei mainosmyyjä/reportterin paikka avoinna. Takuupalkka 1700€/kk + provisiot päälle, työskennellään kotona + asiakkaiden luona. Tämä kuulosti aivan liian hyvältä ollakseen totta. Hain työpaikkaa ja sain sen. Koulutus oli Ruotsissa ja se kesti viikon verran, työnantaja maksoi kulut. Kun työt aloitettiin Suomessa, se olikin hyvin haastavaa. Totta puhuen, arka 21-vuotias nuori nainen ja myyntityö… ei hyvä yhdistelmä. Työsuhde kesti 2 kk ja sitten alkoi elämäni rankin aika…työttömyys. Asia jota en halunnut myöntää. Koin sen olevan häpeällistä. 
Seuraavat 3 viikkoa etsin työpaikkaa, laitoin hakemuksia, soitin yrityksiin, olin todella aktiivinen. Hain siivoustöitäkin, mikä tahansa kelpaisi minulle kunhan saisin jonkun työpaikan. En ensimmäiseksi uskaltanut koittaa vuokratyöpaikkoja, koska olin kuullut niistä paljon huonoa muun muassa sen että työsopimuksessa lukee työhön tarvittaessa kutsuttava, siinä kohtaan työnantaja voi ilmoittaa perjantaina että ensi viikolla me ei tarvita enää. Siinä oltaisiin taas työttömänä ja etsitään uutta työpaikkaa. Tässä kohtaa päätin ottaa riskin kun löysin vuokratyöpaikkailmoituksen mollin sivuilla, etsittiin kiireapulaista 2-vuorotyöhön tehtaaseen. Työsuhteen kesto n. 3-4 kk, mahdollisuus jatkoon. Laitoin hakemuksen ja soitin seuraavana päivänä, pääsin tehtaaseen työhaastatteluun. Siinä työnjohtaja haastatteli ja esitteli mahdollisen tulevan työpisteen. Haastattelu meni mielestäni hyvin ja työ oli sellainen jossa varmasti viihtyisin. Työnjohtaja ilmoitti että milloin pääset aloittamaan. Sovittiin siinä käytännön asiat ja vuokravälitysfirmasta hoidetaan sopimukset ja sinne toimitetaan verokortti yms. Tässä kohtaan vuokravälitysfirma oli työnantajani. Työsopimukseni oli työhön tarvittaessa kutsuttava. Miksi vuokratyöpaikat ovatkaan mörköjä ihmisille? 
Vaikka työsopimukseni oli työhön tarvittaessa kutsuttava niin töitä oli joka toinen viikko aamuvuoroa klo. 06-14 ja joka toinen viikko iltavuoroa klo. 14-22. 
4 kk jälkeen työni päättyi vuokravälitysfirmasta ja sain 6 kk määräaikaisen sopimuksen samasta yrityksestä ja kun määräaikainen sopimus oli päättymäisillään, minut vakinaistettiin kyseisestä firmasta. 
Tästä on 6 ½ vuotta aikaa ja vieläkin työskentelen samassa yrityksessä, tosin työskentelen eri työtehtävässä. Mutta vuokratyöstä voi napsahtaa vakituinen työpaikka, eli ei kannata miettiä sitä vuokratyötä minään mörkönä. Ehdottomasti suosittelen ainakin kokeilemaan tätäkin vaihtoehtoa, ei kaikista vuokratyöpaikoista välttämättä heru vakituista paikkaa mutta saa niistä töistä myös työkokemusta. 

Kannattaa kokeilla, mitään ei ainakaan häviä, muutakuin aikaa mutta aikaahan aina löytyy!


Onko sinulla kokemusta vuokratyöstä? 

5 kommenttia

 1. MäSäMutsi kirjoitti:

  Ihan sama asenne kuin mulla. Samalla tavalla itse olen aikanani toiminut. Ja tosiaan mitään en ole menettänyt. Vain voittanut. 🙂

 2. Mama Lina kirjoitti:

  Kiitos kommentistasi. Jos ei ole muuta tarjolla niin ennemmin teki otti vuokratyön vastaan ja se todellakin kannatti 🙂 koska ikinä ei voi tietää tarvitseeko työnantaja pidemmän aikaisen työntekijän 🙂

 3. Elina //Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Itse olen nyt tehnyt muutaman vuoden jo vähän sellai on/offina (raskautta ja äitiyslomaa välissä) vuokranvälitysfirman kautta ja töitä heillä onneksi riittää 🙂 Mutta sieltä on mahdoton omalla kohdalla edetä mihinkään, mutta.. Tarvitseeko aina edetä?

 4. Meri/ Äidin sanoin kirjoitti:

  Samaa mieltä!:)

 5. Hanna / Yli pyykkivuorten kirjoitti:

  Just hyvä asenne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *