Hae
Liina Beth

VR LASKENUT HINTOJA, HAUSKA VITSI!

Joskus sitä olisi erittäin mukavaa matkustaa junalla, koska junat ovat taaperolle se juttu! Olisi myös mukavaa suosia julkisia kulkuneuvoja oman auton sijaan, mutta kun meidän pienen perheen meno-paluumatka VR:llä Porista Helsinkiin kustantaa 160 € niin en tiennyt itkisinkö vai nauraisinko VR:n hintoja, varsinkin kun verrataan hintaa kun lähdetään omalla autolla niin polttoaine kustannukset ovat huimat 50 €. Miettiikö edes tosissaan että lähdetäänkö junalla vai omalla autolla?
Omasta autosta joutuu kumminkin maksaa vakuutukset, verot yms kulut. Lähti Helsinkiin tai ei.

Tietysti vaihtoehtona on mennä Onnibussilla, vaikka olisi edullisempaa kuin omalla autolla niin sitten taas linja-autolla taaperon kanssa. Se idea ei edes houkuta. Eli tässä kohtaan tämäkin idea heitettiin roskiin.
VR on mainostanut että lippujen hinnat on laskenut, niin kyllähän ne laski joidenkin matkojen kohdalla ja sinut palkitaan jos ostat viikkoja etukäteen liput, mutta mitä jos tuleekin extemporee idea lähteä reissuun? Silloin saat maksaa junalipusta puolet enemmän, mutta hei, hyvä niille jotka kulkevat junalla, niin saavat nauttia siitä kun juna on lähes tyhjä. 
Jos hinnat olisivat olleet puolet tuosta 160 €:sta niin olisimme mielellään matkustaneet junalla. Mutta onko se niin että kaikki ympäristöystävällisyys on vain yksinkertaisesti niin kallista? Siinä tapauksessa emme tue ympäristöystävällisyyttä. 
VR voisi laskea vielä enemmän niitä hintoja jotta ihmiset käyttäisivät junia vielä entistä enemmän. Kieltämättä en ihmettele että VR ei ole kannattava koska kuka noilla hinnoilla junalla matkustaa. Kiitos olen puhunut ja järkyttynyt.
Sori VR, päädymme kulkemaan omalla autolla. 
Niin varmasti monet muutkin.

3 kommenttia

 1. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Ihan samaa täälä miettiny!!tuntuu että ne laskimme hintoja-puheet koski Helsinki-Tampere akselia. Hyvä niille,mut ei noilla hinnoilla voi kyllä oikee edes miettiä että tehtäiskö junamatka…

 2. Nanna kirjoitti:

  Mekin mieluusti lasten kanssa joskus junaa kokeilisimme, mutta helpommaksi ja halvemmaksi tulee omalla autolla liikkua. Onpahan perilläkin yleensä silloin kuin tarvitsee 🙂

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Tosiaan ihmeellistä, että monesti junaan ovat halvat liput loppu, mutta matkustajia ei vaunussa silti ole kuin nimeksi. Luulisi, että kannattaisi yrittää täyttää melkeinpä viimeisetkin paikat junasta myymällä enemmän halpoja lippuja niin kuin Onnibus tekee, mutta ilmeisesti VR noudattaa jotain ihan omaa logiikkaansa liiketaloudessa.

  Junan tai bussin ajamisen kustannus kun on tunnetusti käytännössä sama riippumatta siitä, onko 5% vai 100% paikoista täynnä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *