Hae
Liina Beth

HEI ÄITI, ÄLÄ UNOHDA NAISELLISUUTTASI!

Kun naisesta tulee äiti, silloin nainen yleensä unohtaa itsensä. Vauva menee kaiken edelle ja mieskin on ihan siinä sivussa. Olet vain äiti joka kulkee meikittömänä, iho huonossa kunnossa, kuljet ylisuurissa miehesi vaatteissa. Olethan vain äiti. Se että olet äiti ei tarkoita sitä ettet voisi huolehtia itsestäsi, meikata, pukeutua siististi ja muistaa rasvata kehoasi suihkun/saunan jälkeen.

Se että sinusta tuli äiti, ehkä alat haluamaan niitä kuuluisia Vimman lettileggareita. Heh, itsekin  omistan sellaiset! Olen ainakin itse saanut kuulla J:ltä sitä että kuinka jäätävät ne on. Ehkä miestäni varten haluan välillä panostaa ja kunnolla. Teen sen miestäni ja itseäni ajatellen.

Käyt sitten parturissa, ripsien pidennyksissä tai kasvohoidossa, kaikki nämä ovat vain sitä että haluat huolehtia itsestäsi. Katsot parturin jälkeen itseäsi peilistä ja siellä taas hymyilee kaunis sinä. Muistatko välillä kehua itseäsi tai ajatella että sinussa on paljon muutakin kuin vain äiti?
Olet ehkä miehellesi vaimo, eläimelle emäntä ja ystäville olet se joka olit ennen lasta. Olet lapsillesi hyvä äiti ja esikuva kun nautit elämästäsi kropassasi.

Lapsesi päällä on viimeisen muodin vaatteet, lapsesi vaatteet maksavat 10 kertaa enemmän mitä omat reikäiset vaatteet. Nauttiiko miehesi että ennen lasta olit pukeutunut siististi ja muodikkaasti ja nykyään päälläsi on hänen collarivaatteet?
Ehkä olet päättänyt lähteä shoppailemaan uusia vaatteita, mutta huomaatkin jälleen olevasi lastenvaateosastolla hypistelemässä uusinta droppia. Mieti ensi kerralla edes miestäsi, kun teet tämän. Kävele vaikka kohti alusvaateosastoa, sehän ehkä saisi uutta boostia parisuhteeseen. Kannattaa ainakin kokeilla.

Itse elän ruuhkavuosissa ja tuntuu aina olevan kiire, siis aivan aina.
Miten itse siis huolehdin itsestäni?
Vaikka aamuisin herään tunnin aikaisemmin töihin ja päiväkotiin lähtöä niin silti tulee kiire, eikä siihen auta että heräät vielä aikaisemmin koska silti tulee kiire. Aamuisin on ihanaa nauttia muutama kuppi herkullisen tuoretta vasta jauhettua kahvia, olla hetki vain minä. Silloin ei ole ketään jaloissa pyytämässä aamiaista tai koirakaan ei pyydä vielä pihalle. Näistä hetkistä on oppinut nauttimaan ihan täysillä, eipä näitä osannut arvostaa silloin aikaa ennen lasta. Kun aamukahvit juotu on meikkauksen ja tukan laiton aika, tässä menee n. 15-30 min. Aikaa ennen lasta meni ehkä 10 min. Olen siis alkanut laittamaan itseäni entistä enemmän lapsen jälkeen. Tiedä sitten syytä tähän, tosin on ihanaa lähteä aamulla töihin kun ripsivärit ovat hyvin ja huulipunat huulilla.

Lapsen mentyä nukkumaan tai sitten illalla kun J tulee töistä kotiin painelen koiran kanssa lenkille joka kohentaa kuntoa ja mieltä. Tällä saan hälvennettyä stressiä joka voi johtua töistä, parisuhteesta tai perhe-elämästä, silloin saa nollata pään ja vaikka miettiä tulevaa kesää. Lenkin jälkeen tulee vielä vedettyä kahvakuulan kanssa jonkin näköinen jumppa. Olen päättänyt että olen vielä elämäni kunnossa. Suihkun jälkeen on mukavaa korkata yksi siideri ja avata sipsipussi, eiku? 

Kaikki nämä pienet asiat auttavat jaksamaan pyörittämään arkea. Olla välillä itsekäs ja haluta käydä välillä yksin suihkussa. Pienet asiat mutta niillä on suuri merkitys jaksamisen kannalta. Jaksaa taas hymyillä ja olla jälleen se ihana äiti.

Huolehtikaa myös itsestänne, nauttikaa välillä saunassa vartalokuorinnan kera, lähde lenkille, käy parturissa tai ihan mitä vain mutta tee niitä asioita jotka saavat sinut voimaan hyvin. Älä ole vain äiti, ole nainen joka on äiti. Lapset eivät kärsi että äiti käy lenkillä, ystävien kanssa kahvilla tai parturissa.

Unohdatko välillä naisellisuutesi?
Miten huolehdit itsestäsi, nainen?

5 kommenttia

 1. Anniina kirjoitti:

  Mä en ole äiti, mutta kuljen silti usein kollarivaatteissa ja tukka pystyssä. Sitten kun on ollut muutama sellainen päivä, tekee taas mieli laittaa kunnon vaatteet ja ripsiväriä. Molemmanlaisia päiviä tarvitaan 🙂

 2. Minnea Muru kirjoitti:

  Hyvä postaus! Veikkaan, että se ensimmäinen vuosi lapsen syntymän jälkeen menee vähän sumussa, eikä silloin jaksa (eikä tarvikaan!) aina panostaa itseensä. Mut ainakin omalla kohdalla tilanne helpottui ja oma peilikuvakin alkoi taas kiinnostamaan, kun vauvasta tuli taapero, ja omaa aikaa alkoi taas olemaan vähän enemmän.

  Nyt lapsi on kaksivuotias, ja elämä on palannut omille uomilleen itseni kanssa. En ole niitä ihmisiä, jotka laittautuvat viimeisen päälle, mutta omasta hyvinvoinnista on tärkeää huolehtia. On mukavaa tuntea itsenä kauniiksi, ja tosiaan muuksikin kuin vain äidiksi 🙂

  Kivaa päivää sulle!

 3. Tiia / Littlebigthings kirjoitti:

  En ole äiti mutta myönnän kyllä tulleeni iän myötä niin mukavuudenhaluiseksi kotikissaksi, että löllin kaiken mahdollisen ajan kotivaatteissa meikittä 😀 Mutta joo, onhan se ihana laittautuakin välillä ja olla nainen 🙂

 4. MINI kirjoitti:

  Hyvä postaus! Itse meikkaan kyllä joka päivä, mutta aika usein kotona tulee puettua päälle me&i:n joogahousut.

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Kieltämättä hyvä postaus! Siis samaistun kyllä että nyt kun on äiti sitä nopeasti unohtaa itsensä ja naisellisuutensa.Käytän kyllä edelleen niitä 14sentin korkokenkiä ja pitsialusvaatteita, mutta mutta..miksi meikkaus ja hiustenlaitto ym. Joskus vaan on niin vaikeaa ja raskasta 😀 Pyrin kyllä tekemään "parannusta" ja nimenomaan ei vaan itseäni varten vaan myös miestäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *