Hae
Liina Beth

VIIME TIPAN DIY ÄITIENPÄIVÄ LAHJAVINKIT

Kun äiti ei ole yhtään askartelevaa tyyppiä ja mummuja sekä isomummuja on 6 kpl ja rahaa on rajallinen määrä. Harmillista että kaikki asustelevat vähän ympäri Suomea joten ei voi tarjota äitienpäiväbrunssia. Mitä tässä kohtaa sitten keksisi kaikille lahjaksi? Kaikille lahjakortit? Interflorasta kukkia? Vai tehdään joku kiva lahja?
Kun meillä on niin paljon mummuja  ( mikä on todellinen onni! ), niin haluaisimme jokaiselle saman lahjan mutta sellainen joka on vielä henkilökohtaisesti juurikin tietylle mummulle. 
Kun joka vuosi on äitienpäivä ja joulu, on mukavaa tehdä kaikille samanlaiset mutta kumminkin erilaiset lahjat. Ettei varmastikaan ketään mummuista pahastu. heh! Olemme antaneet yleensä joululahjaksi Oliverin kuvista teetetty kuvakalenteri ja viime äitienpäivänä taiteilimme taulut sormiväreillä canvastauluihin. ( Tyhjiä canvastauluja myydään mm. Puuilossa, Clas Ohlsonilla ja Hong Kongissa ja kustantavat koosta riippuen 2 € —> hyvän kokoisen taulun saa jo 4€:lla. ). Tämä piristää mummujen mieltä kun lapsi on taitellut juurikin hänelle jotain.

VINK VINK! Sormivärit saa kuivattua canvastaulusta hyvin esimerkiksi hiustenkuivaimella, varsinkin jos laittaa niin paljon värejä kuin Oliver.

Kun canvastaulut on jo nähty pitää siirtyä seuraavaan ideaan, sehän voisi olla suloisia ja ihania kukkia, mutta mitä jos ne kumminkin olisi jokaiselle mummulle muisto, sellainen jota voisi käyttää joka päivä. Tähänkin löytyi ratkaisu, meinaa valkoiset kahvimukit. Tylsä idea, eikö? Mutta mitä jos ostaa vielä posliinitussia ja antaa lapsen piirtää niihin ja kirjoittaa niihin ” mummo ” tai ” mummi ”, ei sen väliä mitä kirjoittaa kunhan lapsi saa itse siihen piirtää jotakin. Varsinkin 2,5 v taapero kovin innoissaan selittää kun on junaa, traktoria ja kaivureita. 
Miten nämä sitten toimii?
Ensimmäiseksi piirretään mukiin, jonka jälkeen annetaan värin kuivua 4 h ja sitten laitetaan 160 asteiseen uuniin 30 minuutiksi. Kun sammutetaan uuni, niin jätetään muki vielä sinne. 
Näihin kelpaa hyvinkin edulliset mukit, mutta siinä kannattaa olla tarkkana että kestääkö muki lämpöä. Koska muutaman euron mukissa luki ” Ei kestä mikroaaltouunia ”, niin en edes lähtenyt kokeilemaan että kestääkö silti uunia.
Ehkä nyt meidän mummut tietävät mitä saavat, mutta eivät näe blogista vielä Oliverin taideteoksia. 

Askarrellaanko teillä äitienpäivä lahjoja?
Onko teillä paljon mummuja joille tehdään/ostetaan lahjoja?
Miten te vietätte äitienpäivää?

5 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Me tehtiin joululahjaksi kaukana asuville isovanhemmille video lasten touhuista,jutuista ja lauloivat jotain joululaulujakin.Se tais olla ihan paras joululahja ainakin palautteesta päätellen.onhan näitä facepuheluita sun muita,mutta tuota videota kuulemma katsotaan aina uudelleen ja uudelleen.Yhdistettiin siihen pätkiä uimareissuista,veneilystä,lasten pihaleikeistä,laskettelusta jne. Ja sitten lopussa ihan lasten vapaata juttelua ja lauluja. Meillä tosiaan isovanhemmat niin kaukana että nähdään vain muutaman kerran vuodessa pidemmillä lomilla. Miksei tuollaisen vois lähettää äitienpäivänäkin ja lähempänä asuvillekin mummoille.

 2. Mama Lina kirjoitti:

  Tuollainen video kuulostaa ihanalta idealta varsinkin heille jos asuvat kovin kaukana :3

 3. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Tosi kiva idea tuo muki ja tussit! On varmaan tullut hieno!

 4. Iinasandra / Joka hetki. kirjoitti:

  Meillä tehtiin kutistemuovista avaimenperiä ja magneetteja. Piti tehdä alkuun taulu, jossa painettuna molempien lasten kädenjäljet, mutta ei mennyt ihan putkeen. Kuitenkin noi kutistemuovijutut onnistuvat 🙂

 5. JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti:

  Minä tein tällä kertaa itse äidilleni lahjan, ompelin paidan. Tytöt kyllä teki sitten kortit. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *