Hae
Liina Beth

” LAPSENI EI KOSKAAN OPI KUIVAKSI ”

Taas märkä vaippa, ei edes kiinnostusta pottaan. Ei auta lahjonta, ei auta yhtään mikään. Se potta on kuin joku mörkö. Mikä ihme siinäkin on että haluaa tehdä tarpeet sinne vaippaan, luulisi että potalle olisi paljon mukavampaa tehdä, mutta ei niin ei.

Aina vain lukee netistä tekstejä kuinka Pirkkopetterit oli alle 2-vuotiaita kun olivat täysin kuivia mutta meidän lapsi kulkee vain vaipassa. Asia ei näytä häntä haittaavan. Kenties en osaa vain olla kannustava tai en osaa opettaa asiaa oikein?

Ei ja ei. Kannatti lopettaa se täysin ylimääräinen stressaaminen, jokainen lapsi on erilainen. Toiset vain oppivat nopeammin kuin muut. Olipa kyse sitten kävelemisestä, puhumisesta tai pottailusta. Koitin kaikkeni olla miettimättä koko asiaa ja taas samalla mietin että kohta on kesä ja silloin saa olla paljon vaipatta pihalla että eiköhän silloin tule se suurin askel.

Se yksi kaunis päivä Oliver sanoi että ei vaippaa päälle ja meni potalle. Kaikki tapahtui niin kovin äkkiä, kunhan aina välillä muistutti että käy potalla. Alettiin käymään lenkillä ja ulkoilemassa ilman vaippaa. Eikä mitään tullut housuihin. Sitten tuli pääsiäinen, olimme ulkoilemassa ja Oliver ensimmäistä kertaa sanoi että ” vill gå in, på pottan ” (Haluan mennä sisälle potalle).

Näin siinä sitten nopeasti kävikin, ollaan kuivia ja kaikki tuli hänen omasta halustaan. Turha on oikeasti alkaa toista painostamaan jos toinen ei vain yksinkertaisesti halua. Kaikki oppii aikanaan, voi kun alusta lähtien olisi niin osannut ajatella, mutta ei…Miten teillä pottailu ja kuivattomuus sujuu?
Koska teillä opittiin kuivaksi?
Olitko stressaamatta?


8 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Meillä opittiin kerralla kuivaksi kun tyttö oli 3v. ja 2kk. asialla ei kiire, kyllä se omalla ajallaan tulee.

 2. Nicola kirjoitti:

  Siinä vähän yli 3 vuotiaana täysin kuivaksi. Meni loppujen lopuksi todella helpolla.

 3. hannamaria kirjoitti:

  Hyvä että viimeinkin onnistui! Omakohtaista kokemusta ei kyllä tällä hetkellä ole 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 4. Minnea Muru kirjoitti:

  Ajankohtainen aihe meilläkin! Minä olen myös ensin miettinyt, että kun päiväkodissa niin moni muu samanikäinen pottailee jo sujuvasti, että pitäisikö meidänkin pojan jo osata, ja että teenkö jotain väärin…mut nyt olen yrittänyt olla ottamatta asiasta paineita. Häntä ei vain ole asia kiinnostanut!

  Poika on siis kaksi vuotta ja yhden kuukauden, ja nyt on tämän viikon aikana ensimmäistä kertaa muutaman kerran sanonut itse, että haluaa potalle! Olen ollut ihan innoissani 🙂 Kaukana tuntuu vielä kuitenkin olevan aika, jolloin vaipoista pääsisi eroon.

  Tosi hienosti teillä mennyt, jos meni noin sujuvasti! Saanko kysyä, minkä ikäinen hän oli, kun tämä "ei vaippaa" -ilmoitus tuli?

 5. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Hienoa! Hyvä juttu että meni noin! Meillä on kokeiltu kuivaksi oppimista jo ihan vauvana ja nyt sitten uudelleen. Meilläkin potta oli hetken aikaa mörkö, mutta nyt sinne mennään itse ei aina mutta yhä useammin.

 6. Mama Lina kirjoitti:

  Oliver taisi olla 2,5v, vaikka vaippoja ei ole ollut pitkään aikaan päiväkodissa käytössä. Niin lotona halusi aina vaipan. Olisikohan siinä syynä että saa olla kotona "vauva"? 🙂

 7. heiduska87 // yksinhuoltaja äidiksi 2011 kirjoitti:

  Leevi oli vielä viime keväänä vaipoissa (oli silloin 5v!!!) Oli ongelmia pippen kanssa ja muuta, sitten kesäkuussa se tuli se päivä kunnes "äiti, nyt olen iso poika jo.."… Pottaan ei ikinä oo pisaraakaan pissaa suostunut tekee, eikä supistajan kanssa pönttöön, suoraan normaalisti alotti! 😀

 8. johanna Mäntynen kirjoitti:

  Itel on ollut rankkoi kokemuksia tuosta kuivaksi tulemisesta.. poika 3v oppi ite kolme päivää sitten et on ihan kiva käydä potalla tai pöntöllä. Vaippa on vain yöllä vielä. Mutta tuo neiti 8v on vaikeampi opettaa kuivaksi. Päivällä ja yöllä, yöllä ja päivällä.. mä pesen pelkistee 7kg koneessa neidin pissavaatteita ja lakanoita. Lääkäritkää ei tiedä syytä mistä johtuu ja eivät sen takii voi auttaa.
  Mä otan vinkkejä ylös jos jollain niitä on.. oon aika loppu kun ei neiti lähteä kavereilleen yöks ilman vaippaa. ��

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *