Hae
Liina Beth

VIIKKO TAKANA RAHATTOMUUTTA

Jos kirjoittaisin että kaikki on ollut niin ihanaa ja kaikki on mennyt niin loistavasti, niin valehtelisin. On ollut yllättävän rankkaa ja varsinkin on ollut suuria mielitekoja roskaruokaan, periksi ei voi antaa, vai voisiko? Kaikki tuntuu maksavan, on tullut tarpeita ostaa uudet urheiluhousut ja juoksukengät. Ei voi, niin ei voi. Yllättävän paljon tulee kaikkea mitä haluaisi ja mitä tekisi mieli kun ei oikeasti voi.

Olen halunnut paeta tätä tilannetta joka ilta lähtemällä pitkälle lenkille koiran kanssa, silloin on saanut nollata ajatukset kunnolla ja mieliteotkin ovat poissa. Urheilu + terveellinen elämä = hyvä mieli. En voi mitenkään väittää että tässä kohtaa ollaan syöty terveellisesti. Suurin onneni on ollut se että pakkasessa on jos jonkinnäköistä syötävää, joten olen keskittynyt sen tyhjentämiseen. Arki meni vielä ihan normaalisti, ei ollut periaatteessa sen ihmeellisempää mitä normaali arki. Paitsi… viikonloppu ja kaikki herkut.
Onko rahaa vielä jäljellä ja mitä ollaan viikossa ostettu?

Rahaa on kulunut sopivasti, olen käynyt lähes joka päivä täyttämässä jääkaappia, onneksi tuo lähikauppa on tuossa muutaman sadan metrin päässä joten ei tarvitse miettiä bensan kulutusta.
Perunamuusi ja nakkikastike

Kaapissa oli reilu 2,5 kg perunoita jotka olivat muutenkin menossa vanhaksi. 
Edullisimmat nakit kustantaa Prismassa esimerkiksi 0,79€ / pkt, niitä meillä oli kaksi pakettia. Maitoa meni jonkin verran muusiin, voita ja kurkkusalaattia oli kaapissa valmiina. Eli meidän kahden päivän ruokailun hinnaksi tuli 1,58 €. Jos perunat tarvitsee ostaa niin ei se ole kuin vajaa 2 € tuohon päälle.
Perunamuusi maistuu lapselle kuin aikuisellekin, lisänä tietenkin ketsuppi ja raejuusto.

Makaronilaatikko

Se kaikkien perusruokien äiti, eli makaronilaatikko. Jauhelihaa oli pakkasessa, makaronit kaapissa ja ruokakermaa jääkaapissa. Niin tämän parin päivän ruoka ei tullut periaatteessa maksamaan nyt mitään. Oliver ei niinkään välitä makaronilaatikosta joka on tehty munamaitoon joten tästä saa tehtyä herkullista ruokakermalla ja mausteilla. ( Jos ei löytyisi kaapista niin kustantaisi 2,43 €, sika-nautajauhelihalla )

Mitä viikonloppuna syötiin? 

Oli todellinen onni meille kun ystäväpariskunta soitti perjantaina ja kysyivät että grillataanko että he voivat tuoda ruoat mukana! Perjantaina siis herkuteltiin grilliruokaa, lauantaina tehtiin tortilloja ja sunnuntaina syötiin tortilloja jotka olivat jääneet lauantaista.

Tortillapohjat : 1,85€ / pkt ( 12 kpl )
Salaatti : 0,99€/pkt
Tomaatti : 0,99€/pkt
Kurkku : 0,59€/kpl
Kermaviili : 0,45€/prk

Dippiä, jauhelihaa ja kanaa löytyi kaapista ( muussa tapauksessa nuo olisivat kustantaneet 4,39€ )
Yht. 4,87€ 

Iltapalaksi ollaan syöty parina iltana pannaria, leipää ja jugurttia, muroja ja kaurapuuroa. Näihinkään meillä ei mennyt rahaa muuhun kuin maitoon.

Mitä muuta ollaan ostettu kaupasta/kulutettu?

  • Maitoa 6 litraa = 4,14 €
  • Margariini = 0,49 €
  • Paahtoleipää 2 pss = 3,58 €
  • Jugurtti 2kg = 2,78€
  • Kinkkua = 1,89 €
  • Näkkileipä = 1,49 €
  • Karkkiaski = 0,89 €
  • Bensa = 10 € // mennyt normaalia vähemmän kun Oliver sairasteli viikolla
Koko viikon menot = 31,71 €

Onneni on se että kaapista on löytynyt jos jonkinnäköistä syötävää mitä ei ole muistanut tai pienellä mielikuvituksella.
Reilun viikon päästä saatte edullisia ruokareseptejä ja koosteen tästä loppuajasta. Eilen tein kaksi erittäin edullista, mutta herkullista ruokaa ja iltapalaksi tein kiisseliä marjoista joita löytyi pakkasesta.
Löytyykö teidän pakkasesta aarteita jonka ansiosta pystyisitte 
säästämään ja nipistämään kuluista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *