Hae
Liina Beth

PUKY-potkupyörä tukena pyöräilyn opetteluun

Yhteistyössä Pikkusiili
Itse olin lähes koululainen kun opin polkupyöräilemään ilman apupyöriä. Silloin ei oltu vielä keksitty potkupyöriä jotka tukevat erittäin hyvin tasapainoa ja on lapsille mieluista puuhaa. Nämä ovatkin ihan maailman paras keksintö, kiitos hänelle ketä on nämä keksineet! 

Mutta miksi valita juuri Pukyn potkupyörä eikä halvinta joka tulee vastaan?
Puky on saksalainen yritys, joka kehittää ja valmistaa nämä Saksassa. Pukylla on yli 60 vuoden kokemus nimenomaan lasten pyöristä. Joten heillä on tietoa ja taitoa lasten pyöristä. Potkupyöriä löytyy useampaa eri kokoa joten omalle lapselle varmasti löytyy se oikea koko. 
Valitsimme yhdessä Pikkusiilin väen kanssa Oliverille L-kokoisen potkupyörän, koska Oliver on yli 90cm pitkä niin M-kokoiset potkupyörät eivät olisi niin pitkäaikainen käytössä. M-kokoiset potkupyörät ovat hyviä alkaen 85 cm, satulaa saa nostettua niin menevät nämä pidempäänkin. 
Meidän L-kokoinen potkupyörä menee vielä 110 cm pitkälle lapselle, sehän tarkoittaa pitkäikäistä potkupyörää! 
Puky-potkupyörien valikoimasta on helppo valita lapselleen sopivan kokoisen koska koot kertovat myös pituuden ja iän, ei tarvitse miettiä onko 10″ vai 12″ lapsellesi sopiva! Koska mitä 10″ tuumaa kertoo äiti-ihmiselle, minulle se ei ainakaan kerro yhtään mitään!

Pikkusiili on ollut Suomen ensimmäinen Pukyn maahantuoja, heillä on pisin kokemus näistä Pukyn tuotteista ja myös kertoivat ettei takuuhuoltoon ole tullut yhtäkään pyörää. Kertoo siis laadusta todella paljon! Yritys sijaitsee Porissa, joten varsinkin Satakuntalaiset ja miksei muutkin ketkä ovat ohikulkumatkalla käykää ihmeessä kokeilemassa juuri teille sopivaa Pukyn potkupyörää tai isommille lapsille polkupyörää.

Oliver sai valita itse Pukyn värin ja en itse ihmetellyt lainkaan että hän valitsi juurikin puna-keltaisen potkupyörän. Oliver on ollut pikkuisen arka liikkumaan potkupyörän kanssa vaikka hyvä tasapaino on jo löytynyt. Kokeilessamme Pikkusiilillä potkupyörää potkuttelu sujui mainiosti, mutta alussa kotona se on ollut vähän etsimistä. Kotoa kumminkin löytyy Plaston poliisimopo jolla potkutellaan. Paljon ollaan toki jo kehitytty. Onneksi kesää on vielä jäljellä joten pian  potkutellaan ja kovaa!

Uutuutena Pikkusiilin valikoimassa on Dinoxin voimistelutuotteita. Käykäähän kurkkaamassa. 

Onko Pukyn potkupyörät tuttuja?
Oletko myös kuullut että heillä on lasten polkupyöriä?

6 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Meidän poika sai 2-vuotiaana tuon pienimmän Pukyn potkupyörän (M) , sen kanssa mennään hurjan lujaa. Kuukausi sitten (kun ikää oli 2v9kk) taloon tuli Pukyn pienempi polkupyörä eli Puky ZL12. Apupyörät ja tanko laitettiin suosiolla kun ei ihan jalat yltäneet maahan eikä meillä ollut aiemmin mitään poljettavaa menopeliä, niin polkemisen opetteluun meni oma aikansa. Vauhti ei ole ihan sama vielä kuin potkupyörässä, mutta pysyypä äiti paremmin perässä, varsinkin kun voi pitää kahvasta kiinni. Potkupyörääkin vielä innolla käytetään rinnalla. Poika myös kovasti haluaisi vielä Pukyn potkulaudan kolmanneksi, mutta katsotaan nyt. (Ja mikään näistä ei liiku metriäkään meillä ilman kypärää)

 2. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Meillä on ollut tuo M-kokoinen Puky viime kesästä ja nyt sillä lasketaan jo hurjaa vauhtia alamäestä! Se on ollut jokapäivä käytössä ja se on ihanan pinkki! Kokeiltiin jo naapurin pojan pyörää ilman apupyöriä ja sillä ajo näyttäisi luonnistuvan. Pitäisi varmaan ostaa jo poljettava pyörä niin saattaisi vaikka oppia ajamaan ilman apupyöriä ennen kuin täyttää 3 v. On ihan paras!

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Emme ole raskineet Punkyä ostaa, vaikka potkupyöräily on meillekin juuri nyt ajankohtainen pojan ollessa vähän päälle kaksivuotias.

  Kiva ja informatiivinen postaus!

  Mukavaa viikkoa!

  T. Minnea
  http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja

 4. Milja kirjoitti:

  En ole aiemmin kuullut Pukyn potkupyöristä. Vaikuttaa mainiolta keksinnöltä, kun kehittää tasapainoa ennen tavallisen pyörän käyttöön siirtymistä 🙂

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Puky on ihan paras minunkin mielestäni! Veikkaanpa vain ettette kauaa potkupyörää tarvitse enää Oliverin ikäiselle. Meillä on tasan vuotta vanhempi poika. Meillä meni niin että toissa kesänä,jolloin poika oli siis vajaa kaksivuotias,ostettiin pienin puky jolla potkutteli jo kovaa kyytiä.Viime kesänä,siis Oliverin iässä,saatiin lainaan seuraavan koon puky,mutta sitä käytti vain keväällä ja ihan alkukesän.Juhannuksena sai 12 tuuman oikean polkupyörän johon ei laitettu apupyöriä ollenkaan koska potkupyörällä oli opittu hyvä tasapaino ja oikealla pyörällä oppi ajamaan muutamassa päivässä,jarruttamaankin parissa viikossa.Tänä kesänä on jo siirrytty 16 tuuman pyörään kun pituutta on tullut lisää.Eipä tarvii vispata niin kovasti kuin pikkupyörällä. Poika siis nyt 3v 8kk.Ja oikeaan pyörään siirryimme n.2v 8kk ikäisenä. Apupyörät on ihan turha juttu,ajoasento on aivan väärä! Meillä tietysti vauhdittavana tekijänä oli isoveli jonka perässä pitää pysyä ja se nopeuttaa kanssa oppimista. Vauhtia tuntuu riittävän,mutta pahoilta haavereilta on vältytty. Eihän tuonikäinen vielä osaa liikennettä havainnoida joten pelisääntöjä opetellaan vielä pitkään! Mukavaa pyöräilykesää teille!

 6. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Nuo potkupyörät on kyllä hirmu kätevä keksintö, auttaa niin paljon pieniä lapsia siinä pyöräilyn aloittamisessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *