Hae
Liina Beth

AUTOILIJOIDEN ASENNEVAMMA PYÖRÄILIJÖITÄ KOHTAAN

Kuva pexels.com kuvaaja : Tuur Tisseghem

Me ollaan nyt lenkkeilty ja pyöräilty ahkerasti Oliverin kanssa ympäri kaupunkia ja metsiä. Eilen pisti oikein vihaksi autoilijoiden asennevamma kun olet pyörällä liikkeellä ja kyydissä istuu vielä lapsi. Erittäin helppoa siinä samalla opettaa liikennesääntöjä lapselle kun autoilijat ajelevat miten tahtovat. En tietenkään yleistä, koska paljon päästetään suojatien yli vaikka pyöräilijällä olisi väistämisvelvollisuus, pahimmat tilanteet ovat liikenneympyrästä poistuvat autoilijat. Silloin heillä on aina velvollisuus väistyä ja antaa tilaa pyöräilijöille sekä jalankulkijoille.
Otetaanpa esimerkki… Kun olet rattaiden kanssa liikkeellä niin oikeasti lähes kaikki väistävät ja pysähtyvät antamaan tietä. Onhan rattaissa 3 tai 4 pyörää, mutta heti kun olet kaksipyöräisellä pyörällä liikkeellä niin autoilijoiden asenne muuttuu, silloin alkaa heti se kilpailu ” mää mene ensin ”. Auto vastaan pyöräilijä, autoilija voittaa. Autoilija selviää ehkä pelästymisellä mutta mitä jos pyöräilijä loukkaantuu tai pahimmassa tapauksessa kuolee, sen takia ettet noudata liikennesääntöjä. Autoja ja pyöriä saa uusia mutta henkeä ei vain kaupasta mennä ostamaan.

Silloin 9 vuotta sitten kun on saanut itse ajokortin, niin silloin oli suurin ”viha” pyöräilijöitä kohtaan mutta nyt kun on tullut kokemusta lisää niin eihän ne pikkulapset välttämättä osaa vielä sataprosenttisesti liikennesääntöjä ja miten ne pikkuiset voi koskaan oppia kun autoilijat eivät noudata itse liikennesääntöjä. Vaikka kyse ei aina olisi pikkulapsista jotka eivät osaa liikennesääntöjä niin myös autoilijat töppäilee liikenteessä. Kaikille sattuu myös vahinkoja, ei aina huomaa tasa-arvoista risteystä tai kiilaa kolmion takaa eteen. Emmehän silloin halua tahallaan ajaa toista autoa päin.

Nyt kun koulut ovat jälleen alkaneet ja pikkulapsia on paljon liikenteessä, he ovat vielä untuvikkoja! Annetaan heille tilaa ja noudatetaan liikennesääntöjä, älä rämplää puhelinta se viestin kirjoittaminen voi odottaa kotiin asti ja koskaan ei voi olla niin kiire ettei voisi noudattaa liikennesääntöjä. Vai oletko myöhästymässä töistä? Silloin kannattaa myös miettiä sitä että mitä jos ajatkin jonkun päältä myöhästyt oikeasti enemmän… Muistetaan nämä asiat liikenteessä ja säästetään henkiä! 


Noudatatko liikennesääntöjä?
Oletko huomannut vastaavaa kun olet pyörällä liikenteessä?

5 kommenttia

 1. Nanna kirjoitti:

  Me harvoin liikutaan lasten kanssa pyörällä autojen seassa, koska täällä se tarkottaisi ihan maantienopeuksia ja autoilijoiden järjettömiä oikomisia. Muualla liikkuessa on kyllä tullut huomattua, että moni autoilija on kyllä valitettavasti minäminä-asenteella liikkeellä.

 2. Niina / une petite life kirjoitti:

  Moikka! Helsingin keskustassa kuumottaa kyllä toisinaan pyöräillä. Eniten agressiivivia purkautumisia on tullut kuitenkin jalankulkijoilta, autoilta olen saanut olla rauhassa 😀 Ihanaa alkusyksyä<3

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Toi on kyllä ärsyttävää välillä, itsekin huomannut saman. :S

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

 4. marja liljeström kirjoitti:

  Pyöräilijä on niin kovin suojaton autoilijaan verrattuna. Ikävä homma.

 5. Elina //Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Jotkut kuskit on kyllä niin.. :// Minusta Suomessa on aikamoisen pelottavaa ajaa pyörällä kun meillä ei oikein ole semmosta pyörä-kulttuuria eikä mitään..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *