Hae
Liina Beth

MITEN EROON YÖVAIPASTA?

Se että ollaan oltu jo pitkään päiväkuivia ja eikä edes pahemmin ole sattunut mitään vahinkoja niin  seuraava askel sitten on miten pääsee eroon yövaipasta? 
Vaikka useampana aamuna vaippa on ollut täysin kuiva niin kumpi tässä ei halua luopua yövaipasta, lapsi vai äiti? Äiti miettii heti tietenkin pahinta että yöllä herätään kun sänky on täysin märkä kun sattui käymään vahinko vai oikeasti lapsi ei vain halua kokeilla nukkua ilman vaippaa?
Kyllä ajatus siitä että yöllä on sänky märkä hirvitti, mutta ainahan vahinkoja sattuu ja ei halunnut luoda lapselle tunnetta etteikö voisi nukkua ilman vaippaa. Ihan kuin petivaatteita ei saisi pestyä jos vahinko sattuu. Sitten tuli yksi kaunis hetki että meillä lapsi alkoi itse riisumaan vaippansa öisin, joka oli selvästikin häneltä merkki ettei halua enää vaippaa öisin. Seuraavana iltana ei laitettu enää vaippaa. Oliver totesi tähän ” jag är stor pojke ” ( minä olen iso poika ). 

Tässäkin kohtaa menee sama sääntö kuin blogitekstissäni ” Lapseni ei koskaan opi kuivaksi ”. Se aika tulee kun lapsi on siihen valmis. Pitää vain muistaa miettiä ettei kenenkään lapsi enää 15-vuotiaana käytä öisin vaippaa. Vahinkoja voi sattua vielä vuodenkin tai kahden päästä ja tähänkin onneksi keksitty ratkaisu, muovitetut lakanat, joita saa ostettua esimerkiksi Jyskistä. Ehkä kannattaa ostaa omaankin sänkyyn muovitetun lakanan jos lapsi tykkää nukkuu vanhempien vieressä. Sillä meinaa saa itsekin mielenrauhaa ja eikä edes sitten haittaa vaikka vahinko sattuisi!
Miten teillä päästiin eroon yövaipasta?
Harjoittelitteko vai annoitko lapsen määrätä tahdin?

2 kommenttia

  1. Lurre kirjoitti:

    Meilläkin vaan otettiin vaippa pois, kun päiväkuivaa oli meno ollut jo pitkään. Ei lapsikaan vaippaansa kaivannut, ihan oli iloinen kun ei tarvinnut laittaa. Sängyssä toki pissasuojat, mutta aika harvakseltaan on vahinkoja sattunut 🙂

  2. Mama Lina kirjoitti:

    Kiitos kommentista 🙂
    Ehkä myös kannattaa kokeilla olla öitä ilman vaippaa, eikä pelätä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *